Ako sa zbaviť Covidu-19?

dankolia
17. feb 2022

Žienky prosím nieake rady tipy ako sa zbaviť covidu? Zatiaľ bez teploty stratila som chuť aj čuch úplne.Sem tam kašel a vyschnuty nos 🤧😪 Za akú dobu vam bolo lepšie?

oblecenie99
17. feb 2022

@dankolia Je to veľmi individuálne. Ja som mala pozitivny kontakt, ináč som bola úplne v pohode, zostala ale v karanténe (na teste som nebola, čiže potvrdene to ani nemám), bola som bez príznakov, ale na asi tretí deň som zistila v noci, keď som sa napila mlieka, že necítim jeho chuť ani vôňu. Bolo to cele zvláštne, lebo mne čuch a chuť neodišli úplne, skôr som cítila akoby "pozadie" vôní a chuti, a musela som fakt strčiť nos do plechovky s kávou, aby som niečo jemne zacítila. A presne taký čudný pocit sucha v nose. Všetko to trvalo dva max tri dni, rýchlo sa to upravilo. Nič extra som nerobila, ale ešte z prvej vlny som predtým zachytila nejaké rady, že môže pomôcť, ak kvázi trénujes, čiže treba ovoniavat také aromatickejsie veci, neviem, či to pomôže ale uškodiť asi neuškodí 🤷‍♀️
No a na zvyšok klasika, najmä symptomaticka liečba. Vitamíny, zvýšiť C (lipozonalny je naj, ja som brala denne 3x po 1000ke) a D (vraj aj 5000 az 6000 jednotiek denne),kludnr aj Bčko. Základ je oddychovať veľa, lebo sa to môže aj po desiatich dňoch vrátiť, vynechať aj šport hoci aj na mesiac. Casto vetrať, pridať ocot ci dezinfekciu do práčky. Veľa piť, litre čaju, zelený, himalajske, možno pridať zázvor, jesť diétne, a jesť veľa antioxidantov (citrusy, ananás, borievka, avokádo..) , natierať si hrudník Tea tree olejom. Kloktat solnym roztokom a preplachovat nim aj nosovou konvickou nos, aby sa vírus zlikvidoval už v horných dýchacích cestách..cesnak,zinok,, selén, tuším zinok a selén by sa nemali brat naraz po sebe, netuším prečo, iba mi to niekto hovoril, tak neviem, či je to pravda.. Ráno si pripraviť na strúhadle cesnak, zazvor (2 cm), zMixovat citrón plus med pripadne doliat vodu. Ak na to nemáš čas a nervy, lidl ma také dvojdecove zazvorove shoty v chladničkach. Ak kašeľ, tak spať vo vyvysenej polohe, občas si ľahnúť na brucho a hrudník aspoň na chvíľu. AK by náhodou bol problém s dýchaním, dychavicnostou, tak normálne ísť na infekčné, pohotovosť. Na horúčku paralen, ale ze vraj novalgin zaberá viac, ten je na predpis. ATB zváži lekár, ale ak, tak vraj nie iba trojdňové. Neboj sa zbavs sa toho rýchlo. Nepanikar, ber to ako normálnu chrípku.

martinenka886
17. feb 2022

No uprimne, tiez som mala taky priebeh, bez teploty, len chut a cuch odisli a veru dlho mi trvalo kym som znova nieco citila. Minimalne mesiac uplne nic a potom sa to postupne vracalo. A vobec som nevedela ze co by mi na to mohlo zabrat.

ovaaa
17. feb 2022

Za 4mesiace ....drž sa

goblinko1
17. feb 2022

Nechcem strašiť no kovid potvrdený budem mat zajtra už týždeň ale príznaky mám dva týždne a stále nie som fit.. ale verím že, zmizne čo najskôr ❤️👍

janulka182
17. feb 2022

toto aj mna zaujima. uz druhy tyzden mam covid. som relativne ok, nic ma neboli, no som extremne unavena a vycerpana. nevladzem normalne fungovat, toci sa mi hlava. vitaminy uzivam. uz som z toho dost na prasky.

niekto2hy
17. feb 2022

To je individualne,kazdy ma inu stavbu tela...

banderaska29
17. feb 2022

ja som mala november a stále cítim únavu a arytmiu. čuch mám stále moc výrazný, resp. niekedy mi jedna vec vonia raz tak a potom zasa inak 😀 chuť sa mi vrátila do 14 dní a ostala nezmenea 🙂

dankolia
autor
18. feb 2022

Žienky a na zalahnutie v ušiach čo pomôže?