Ahojte,
Ako sa zbaviť akné ? Na spánkovej časti čela po oboch stranách sa stále vyhádžem, používam masku s čiernym uhlým a Pure clay od Ĺoreal ale nepomáha, snažim sa piť aj veľa vody atď …no mám to už asi 3 mesiace, máte nejaké overené prípravky na pleť a starostlivosť ?
@simonka2000 môže to byt alergia ja som mala vyrážky po celom tele a Kozna mi dala lieky a všetko zmizlo
Ak je problém vo vnútri tela žiadne prípravky na tvár ti nepomôžu treba určite skontrolovať krv, prípadne aj imuno-alergológiu - pri potravinových alergiách alebo intoleranciách sa zvykne vyhádzať pleť a rovnako to môžu spôsobovať aj hormóny a aj stres alebo psychické napätie to môže spôsobovať... A až keď nájdeš príčinu vtedy môžeš začať liečiť akné
Určite úprava stravy, veľa vody, možno obmedziť laktózu...to pomohlo mne.
Z kozmetiky mne najviac vyhovuje La Roche Posay Effaclar - čistiaci gél ráno, micelárna voda večer, krém. Ale to samozrejme závisí od typu pleti.
Na horšie prípady mi vždy pomáhal Zinerit, ten je na predpis od kožného, alebo zinková masť. 🙂
Ja sa neviem zbaviť čiernych bodiek na nose.😞
Mne pomohlo že som prestala používať akúkoľvek kozmetiku na tvár, žiadne pleťové vody,masky, krémy,peelingy...a dávam obyčajný sudocrem, ktorý sa dá zohnať v každej lekárni aj drogérii. Obsahuje veľa zinku a nieje nad neho, pomáha teraz aj mojej dcére, ktorá je v puberte a začala bojovať s akné 😄
@lenka1993
@mamina0078 bola som na krvny obaraz to bolo Ok, tiež na gynekológii na hormonálny profil tiež všetko ok, aj na edokrinologii akurat len nedostatok vit. D, na intolerancii som bola tiež ako samoplatca …no na gastre prve doktor krútil hlavou a nakoniec sa smial, nakoľko všetky potraviny som mala červene okrem raka a maku 🤣tak vraj mam jesť raka a mak …
Jedine tá alergia, skusim vysadiť mlieko a mlieč. vyrobky
@sisa3000 ďakujem pekne 🙂 skusim
@annamalaga ja ich mam tiež, take menšie, no po hroucej sprche sa ich snažim stále “vypučiť” von…plus mi pomáha na to dobre Pure Clay Loreál zelenej farby maska.
@papillon_noir sudokrém mám doma tak skúsim hneď na noc 😁ďakujem
ja som podstupila bylinkovú očistu, mala som psoriázu, vyčistila som si hrubé črevo, pečen, obličky, lymfu a celkovo celé telo... a samozrejme prírodná kozmetika, ked sa čistím zvnútra nebudem si na seba dávať chemickú kozmetiku, ktorá dráždi a vysušuje... psoriaza mi zmizla ...samozrejme upravit stravu
@annamalaga na tie sú dobré BHA kyselina a kozmetička. Tých sa úplne nezbavis,je to genetikou. Ale kyseliny pomôžu a plus čistenie.
@simonka2000 odporúčam používať na čistenie pleti Sebamed čistiacu penu (kúpiš v dm alebo aj v lekarni), čistiace tonikum s bahnom a zeleným čajom Balea z DM, raz až dvakrát týždenne bahennu masku EZO (kúpiš tiež v DM, Teta drogérii alebo napr. aj v Kauflande ju majú), nejaké to sérum na akné napr.niacinamid, vitamín C velmi dobre na fliačky po akné (séra odporúčam od značky Revox, sú výborné lahucke), krém nejaký lahucky hydratačný najlepšie gélový. Je veľmi dôležité hydratovat pokožku. Keď som to mala veľmi zle pomohla mi tiež zinkova masť. Samozrejme raz mesačne čistenie u kozmeticky dokáže dosť pomôcť. Držím palce 😊
@tatianaz1990 ďakujem pekne 😇
@simonka2000 krv si si dala vyšetriť ? Nebude to vnútorný problém ?