Ahojte, poraďte ako sa zbaviť očného ekzemu na očnom viecku. Z ničoho nič sa objavi potom na rok zmizne a stále dokola. Aktuálne som po operácii a mám pocit že sa to vtedy práve objavilo.
@kiki68 no mne na rok úplne zmizol a teraz sa z ničoho nič objavil…
Moja dcéra ho má len v zime.
@kristina2412 a čím natierate?
Kalciovou masťou , Bioderma atoderm eye a čítala som dobré recenzie aj na Allergika krém na očné viečka tak ho asi objednám.
Takto cca to ma muz, skusal vsetko mozne, vratane steroidnych kremov. Podla mna by musel byt tak, ze by nezjedol ani stipku cokolady a kadecoho a mozno potom by nieco zabralo. Ale to je diskutabilne. Ma to roky, ma aj miesto na krku kde ma mensi flak. Proste tazko s tym efektivne bojovat
@kristina2412 my mame tu biodermu, u nas bez efektu zial
@kristina2412 mne bioderma ekzem ešte viac zhoršovala
Objavuje sa pri zníženej imunite, strese, užívaní antibiotík, zvýšenej konzumácii cukru, bielej múky, kávy, čokolády ...
Spôsobuje to hlavne https://www.brainmarket.sk/blog/syndrom-priepus...
Tiež sa mi to vyhadzuje. Zakaždým zaberie dačo iné. Záleží aj od ročného obdobia. Naposledy nepomáhalo nič, až nakoniec som sa objednala na kožné a dva dni predtým som si na to dala indulonu. Potom som volala, že už neprídem, lebo mi to zmizlo 🙈
Indulona u mňa vedie, lebo rýchlo premasti.
Syncek máva ekzém, ale nie taký vysušený a jemu príliš premastenie nerobí dobre, takže jemu la roche posay cicaplast alebo a-derma, to zvlacni ale nepremastuje príliš.
@vakatko ďakujem za článok, mne sa objavil mesiac po operácii, kedy je dosť organizmus oslabený tak asi aj preto…
@snehulak77 modrú indulonu?
Áno, tu obyčajnú modrú.
Ja mám na viečkach a na čele a obočí. Pomáhajú mi 2 krémy. Skin cap a Allergika krém na očné viečka. Keď je na tom ekzém veľmi zle, potieram bórovou vodou.
Aj mojej dcérke sa vyhadzuje na vieckach..má 4 roky a neviem čo s tým nechcem jej stále natierať kortikoid hlavne keď tam píše skoro pri všetkých že nevhodné na oči 😭 raz sa jej vyhodil a od vtedy už to má asi 3x
@snehulak77 a nestipu ta od toho oci? Lebo davat si na oci mast, ktora nie je oftalmologicky testovana..aby ti to nejak neublizilo.
@hanaxxx nie, nedávam to do oka
@snehulak77 chapem, ze si to nedavas do oka, ale ono sa to tam trochu aj tak dostane, ale tak mas stastie, ze to ociam nevadi
Moj muz ma na viecku atopicky ekzem, nejde sa toho uplne zbavit