Ako sa zbavím gangliónu?

ice_
30. apr 2018

Dobrý deň nevie niekto poradiť ako sa zbavím gangliona na pravom zapestí je to male a ani to nevidno iba ked zohnem zapestie . Je to dost tvrde a zavadzia mi to za kazdú radu dakujem 🙂

senta_sofia
30. apr 2018

@ice_ chirurgicky alebo odsat, ale nemas zaruku ze sa ti nespravi znova. Mne sa o velkosti orecha vstrebal sam po nejakych 8 rokoch, ostalo mi puzdro, nahmatam ho, ale nevidno ho

ice_
autor
30. apr 2018

@senta_sofia ako odsať ? ale nie je nejaká masť nato alebo niečo take co to dokaze rozpustit a zmizne to ?

e1i
30. apr 2018

@ice_ napichnut a vytiahnut so striekackou, ale puzdro ostane a moze sa naplnit znovu. chirurgicky to vacsinou odstrania cele aj s puzdrom.

ice_
autor
30. apr 2018

@e1i ked som pred týždnom spadol na ruku tak som mal pocit ze to zmizlo a zasa a to objavilo

eva112014
30. apr 2018

@ice_ Ahoj, ja som mala tiež. Najprv mi chirurg odstránil ganglión, ale špatne.Že vraj to má koreň.Vrátilo sa mi to a rástlo.Bolo to blbé obdobie, lebo som práve kojila.Mala som na prste, na ukazováku.Išla som k druhému chirurgovi a ten urobil hlbší rez, zákrok trval dlhšie a bolelo to aj dlhšie.Sú tomu už 2 roky, čo mám pokoj. Odviedol dokonalú prácu!

ice_
autor
30. apr 2018

inakšie riešenie ako chirurgia ?

senta_sofia
30. apr 2018

@ice_ hej, moze to vplyvom sily prasknut, hovorilo sa ze s tazkou knihou buchnut, co teda ja osobne beriem s rezervou. Odsavaju ihlou, ono je to dnu taky ako keby rosol. Este mimo chirurgickeho to tusim vedia opichat hydrokortizonom, ze ci sa nestiahne

nika82
17. nov 2018

mne bol odstraneny operacne a po roku sa vratil

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz