Ako sa vyrovnať so znásilnením?

awooojky
28. feb 2012

Je to vec o ktorej sa dnes veľa nehovorí ..ale možno by malo.. je to vec za ktorú sa každá ktorá to zažila hanbí aj keď to nie je jej vina....Je to vec s ktorou neviem ci sa dá vyrovnať.. lebo mne sa to doteraz nepodarilo...
Stalo sa mi to pred 5 rokmi už je tomu 5 rokov a stále sa s tým neviem vyrovnať. Ten sviniar si chodí po svete ako by sa nič nestalo.. zatiaľ čo ja celé noci nespím.. a nechápem prečo sa to muselo stať...Prvé dva roky som mala akoby blok nepamätala som si co sa presne stalo... ako keby som mala okno..len útržky.. a to čo povedal ked bolo po všetkom.. ja som vojak..a ty len obyčajné dievča ktorému nik neuverí...od vtedy čo sa to stalo.. som sa bála ked sa ku mne nejaký chlap co i len priblížil.. začala som chodiť na vysokú.. ale musela som skončiť.. lebo som mala problém aj so skúškami ked sme mali profesora.. dlho som to nikomu nepovedala až už teraz mojmu manželovi.. mal to ťažké so mnou a stále aj má..vyhľadala som aj psychológa ale ani tam som nepochodila nedokázala som totiž o tom hovorit.. ani teraz vlastne neviem.. neviem zo seba dostat všetkú tú zlosť hnev bolesť... ako by som cítila hanbu za to aj ked ako som písala ja som za to nemohla.. ale nezmení to nič na to ako sa cítim.. že sa hnusím sama sebe.. že sa prebúdzam. na to, že cítim znova tie dotyky počujem jeho hlas.. a kde sa pohnem bojím sa či tam nie je...

kostka211
28. feb 2012

@awooojky Nie, uz tam nie je a uz tam nebude...v zivote sa stava vselico, vsetko nam bolo dane na to, aby sme sa s tym naucili zit, kdesi nas to malo posunut. Ty vies, ze dotycny bol agresivny idiot, clovek s nizkym emocnym citenim , ktory mozno ani nemohol za to, aky bol chudak. Odpust mu, znie to hrozne, ale v svojom srdci mu odpust, nic z toho co sa stalo sa uz neodstane a sebe velmi ulavis. Vsetko je v nasej hlave, ty nemozes zmenit jeho, ani jeho chovanie, ani sled minulych udalosti. Jedine, co zmenit mozes, je svoj postoj k tomu. Drzim palce

luky1313
2. mar 2012

si veriaca, vyspovedaj sa a odpusť mu, uvidiš uľavi sa ti

mimikyky
2. mar 2012

@awooojky viem ako Ti je... aj ja som to zažila, a tiež na to nedokážem zabudnúť ☹

dijuri
2. mar 2012

Bohuzial, patrim do tejto temy ☹
mne sa to stalo pred 12 rokmi,dodnes mam nasledky po sexualnej stranke,ked vidim v TV napriklad Sudna sien Znasilenenie,alebo vo filme znasilnenie,rozpklepem sa a teda pocity mam strasne vtedy a je tomu 12 rokov a mam pocit,ze sa to u mna po tych 12 rokov este zhorsilo po sex....stranke

dijuri
2. mar 2012

@luky1313 vyspovedat sa z coho?ved my sme nezhresili njijako a odpustit?ja som doteraz neodpustila a ani to nikdy neurobim "vdaka" nemu mam problemy ktore len tak same neodidu

@awooojky pomoze vyrozpravat sa...

@mimikyky 😉 sevas

kacickah
2. mar 2012

ja som mala 6 rokov ked ma náš sused znásilnil ☹ z dectva si vela nepametám ale na toto nikdy nezabudnem.raz mi niekto povedal že to bola všetko moja chyba.dotrez som dotičnému neodpustila a ani neodpustím!

ibamy2
2. mar 2012

ach, baby zlate, viem az prilis dobre, ako sa citite...

@kostka211
@luky1313 odpustit? ak ste si tym vsetkym presli osobne (co velmi dufam, ze nie), tak napiste, ako sa to da... ja som sa s tym po dlhych rokoch ako-tak naucila zit, ale neodpustim nikdy... snad mu to zivot vrati aj s urokmi...

mimikyky
2. mar 2012

odpustiť?? nedá sa!!
a bolí to,keď viete,že vinník zostal nepotrestaný ☹

@kacickah aj mňa presviedčali,že to bola moja chyba ☹

kacickah
2. mar 2012

@mimikyky najhoršie že mi to povedala moja mama ☹ práve tá čo ma mala podržat....ale ja viem že to nebola moja chyba

mimikyky
2. mar 2012

@kacickah jasné,že to nebola Tvoja vina!!
mňa obviňovali tiež,dokonca aj môj muž, nedávno to z neho vyletelo-netušil,že ho počujem ☹ nikto ma vtedy nepodržal,a tiež ani moj mama nie (to je ale iný príbeh)

kacickah
2. mar 2012

@mimikyky ja sa s mužom o tom nerozprávam ☹

mimikyky
2. mar 2012

@kacickah bol to jeho kolega,takže..

kacickah
2. mar 2012

@mimikyky fú ha 😒 aj ho stretávaš?ja si na jeho tvár nepametám ale pametám si čo sa stalo

mimikyky
2. mar 2012

@kacickah našťastie nie,ale aj tak to nieje v pohode...

kacickah
2. mar 2012

@mimikyky ti verím musí to byt tažké

mimikyky
2. mar 2012

@kacickah mne sa to nestalo len raz...ale ani jeden nebol porestaný...druhý krát som to už ani neriešila...
ale mať taký zážitok z detstva,to musí byť príšerné ☹

kacickah
2. mar 2012

@mimikyky je a vdaka tomu som taká aká som.....neni som zlá ale mám komplikovanú povahu a hlavne neverím ludom

mimikyky
2. mar 2012

@kacickah presne, mne všetci hovoria že som akási nahnevaná,uzavretá,a možno aj "zlá" lebo sa neviem baviť,smiať...

kacickah
2. mar 2012

@mimikyky o mne každý vraví že som namyslená ale nie som nemám načo

mimikyky
2. mar 2012

@kacickah aj o mne to koluje..a vraj povýšenecká-to preto, že sa vyhýbam ľuďom,ich pohľadom v ktorých cítim obviňovanie

kacickah
2. mar 2012

@mimikyky nič si stoho nerob

mimikyky
2. mar 2012

@kacickah máš recept ako to dokázať??? a ako nemať strach z mužov???

kacickah
2. mar 2012

@mimikyky ja neviem ja si všímam iba názor mojich blízkych ten zvyšok ma nezaujma i ked je pravda že niekedy ma to zabolí pri srdiečku,ale vždy zdvihnem hlavu a idem dalej.čo sa týka mužov tiež som nemala štastie.dceru mám s mužom od ktorého som ušla po narodení dcéry.ostatní sú kapitola sama o sebe.ale pred 5 rokmi som stretla svojho muža aj ked neni dokonalí je môj.pri nom som sa naučila vela veci.naučil ma vela hlavne vediet milovat a byt milovaní

mimikyky
2. mar 2012

@kacickah ja nemám žiadnu rodinu okrem detí a muža...a o šťastí na mužov by som mohla knihu napísať 😀 som vydatá tretí krát 😝 no momentálne žijem vo vzťahu bez lásky,vytratila sa,už nedokážem ľúbiť
pekne píšeš o mužovi 🙂 to je fajn 😉

kacickah
2. mar 2012

@mimikyky ja tiež nemám nikoho iba dcéru a muža 😉 to musí byt smutné tak žit.to by som nechela.môj muž je úžasný ale tiež má nejaké chyby a tiež ma vie poriadne....vtedy by som ho zniesla zo sveta 😀

bodka13
2. mar 2012

prepáčte,že som sem zablúdila ....chcela by som Vám dodať silu bojovať proti spomienkam,ale neviem ako ☹
@kacickah je hrozné čo ti povedala mama 😠 ako si 6 ročné dieťa môže za to,že ju znásilní zvrhlík 😕 😠

katrinka8
2. mar 2012

Baby, je to strasne, ze sa deju taketo veci ☹ Ja si tiez myslim, ze jedinou cestou, ako najst pokoj v dusi, je odpustenie. Viem, ze je to asi velmi tazke, neviem Vam poradit, ako sa to da, ale mozem Vam poradit iba, ze existuje jedna kniha, vola sa Miluj svoj zivot - napisala to Luise Hayova. Prezila nieco podobne, mala vlemi tazky zivot, prezila aj rakovinu. V tejto knihe dava navod, ako sa naucit milovat sam seba a svoj zivot. Ja som sice nezazila nic take, ako Vy, ale tato knizka mi dala velmi vela. Su tam naozaj prakticke rady, hoci je niekedy tazke niektore cvicenia, ktore su tam, robit, je to psychicky narocne, ale podla mna to dokaze cloveka, ktory to mysli uprimne, posunut dalej. Nasla som na nete toto, ale neviem, ci to funguje: http://ulozto.sk/xcvyyRA/kniha-miluj-svoj-zivot...
Ako tu uz niekto napisal, clovek musi zmenit svoje videnie sveta a seba, aby bol stastny. Lebo je fakt, ze stastie vychadza zvnutra, nech to znie akokolvek ako fraza. Drzim Vam vsetkym paste, aby ste znovu nasli stastie a radost zo zivota 🙂

unavenasom
2. mar 2012

odpustit????????? to moze napisat asi len ten kto to neprezil 😔
chcela som, cast mojho ja odpustila, a zabudla, lebo to bol niekto blizky a zomrel, su to uz roky...ale druha moja cast neodpustila, nechce, nemoze...bolelo to, boli to, neda sa zabudnut
rani to v tej najhlbsej intimite, v hlbke ktora formuje cloveka, je to sucastou osoby a vynara sa to
zverit sa najblizsim? ich prva reakcia je neveriaca, a napadne ich, co ak si to zavinila..a casto je to najblizsia osoba ktora takto obet rani este viac miesto toho aby podrzala, obet v tom soku si zacne klast tu otazku, ze co ak za to naozaj moze...a tym sa jej sebavedomie, sebaucta ak nejaka vobec ostala, rozpadne uplne
odpustit??? mam odpustit niekomu "vdaka" komu mam v sebe zakoreneny strach, ked sa ma niekto dotkne, oslovi ma znenazdajky, ked to necakam...ten strach ma premkne tak, ze reagujem az hystericky, ta panika sa neda ovladnut
ano silou vole som potlacila vsetko do uzadia, nepovedala manzelovi a nikdy nepoviem ani nikomu inemu...ale moj intimny zivot je poznaceny
a stavaju sa potom situacie kde moj manzel na mna potom pozera ze co su to za reakcie..robila som nieco pri okne, zamyslena..a manzel prisiel domov, nevsimla som si a zaklopal mi na okno...ten zachvat paniky, zaliezla som do kuta a jacala....to mam odpustit niekomu kto mi toto urobil???? ako? a preco???
desi ma predstava, ze by sa to mohlo stat mojim detom..analyzujem pohlad kazdeho kto sa na nich zahladi..hladam tam naznak niecoho...ten pohlad mam vryty v pamati..a to su deti male..neviem si predstavit co bude v ich puberte ved zosaliem
ano casom som si nasla v zivote zmysel, naucila som sa mat rada seba a svoj zivot...ale aj tak nezabudnem, neodpustim 😔 ostava vo mne hnev strach a stale to nechapem--len som sa naucila potlacit to, neriesit, neuvazovat o tom, nevrtat sa v minulosti...ale aj tak su chvile kedy sa aj hlboko pochovana spomienka vynori a robi peklo v zivote

kacickah
3. mar 2012

@bodka13 moja mam je vo všeobecnosti iná ako ostatné.nikdy sme nemali spolu dobrý vztah a trvá to dodnes aj ked tvrdý že ma miluje ale neverím tomu.moja mama ma miluje len ked jej dám peniaze

mimikyky
3. mar 2012

@unavenasom pekne napísané...
ja sa veľmi bojím o moje dcéry ☹ mladšia už takmer mala podobnú skúsenosť ☹ ☹ a staršia,o pár dní bude mať 15-násť.o tú sa bojím veľmi,lebo študuje v Ba a býva na internáte ☹ ☹

@kacickah moja mama je ešte iná 😝 😝 tá ma "milovala" tak, že milovala môjho bývalého 😝 😝 😝