Ahoje. Chcem sa spytat ci mal niekto zapal pluc a ako sa to prejavovalo. Ja mam chronicky kasel a uz cca mesiac ma boli vzadu hore chrbtica. Tak neviem ci je to chrbtica alebo ci mozu bokiet aj pluca zozadu na chrbte.Dakujem za prispevky
Ja som mala zápal pľúc. Nonstop som kašlala, ale fakt, že v kuse, celý deň aj noc. Brala som 6 balení ATB. kvôli tomu, že mi zistili pľúcne chlamýdie (v autobuse na mňa cestou chrchlal a kašľal chorý chlap) 🤦♀️Na pľúcnom to zistili, nasadili liečbu a prešlo to. Mňa bolel celý chrbát z toho kašľa, ale vedela som, že je to vážne podľa toho, že mi pukalo v hrudníku, tak ako ti pukne koleno alebo kĺbik na prste, strašne hnusný pocit.
moj manzel mal cez leto, hnusne dusivo kaslal a velmi ho bolel hrudnik a chrbat, ale on si myslel ze to len z toho kaslu.. ale ked mu neprechadzala teplota, tak zasiel k dr, ta ho hned na rtg poslala, kde mal zacinajuci zapal pluc.. atb pomohlo.. on byva casto chory, je silny alergik hlavne na plesne a krd chodil cez leto do prace kde je silna klima, z toho sa to asi spustilo.. skore uzdravenie..
@jana_eyre_2 dakujem za info.Dam vediet ako som v piatok dopadla
Inac baby pri zapale pluc ukaze crp? Mam u seba podozrenie, ake crp ok. Ale vravel ze nie vzdy musi ukazat z krvi. Neviem co myslel :-/
@ebi88 daj si zobrat krv na plucne mykoplazmy a chlamydie pri nich moze byt dychanie ciste ani na rtg nemusi byt nic vidno.pri nich je dlhodobo kasel.ja som mala mykoplazmy tento rok.nebol to sice az zapal pluc ale asi to daleko nemalo od neho.crp len okolo 11.kasla som hlavne v noci.sucho a zachvatovito.
Ja som tiež prekonala zápal pľúc, teplotu som mala len tak 37,5-37, takže len zvýšenú. Mala som zimnice, ale začalo to len ako obyčajná chrípka najskôr úplne bez teploty, bolesť svalov, kĺbov, kostí, hlavy, rezanie a pálenie očí, malátnosť, únava, zimnice a trocha ma pobolievali zuby. Od začiatku som cítila bolesť na hrudi, najskôr len takú miernu, ale nevenovala som tomu nejakú pozornosť, lebo mňa tam pobolieva bežne počas celého roka keď sa mi aj zníži imunita alebo tak a mám bežne trocha problém s dýchaním a so srdcom, mám arytmie a ešte dačo a myslela som, že som trocha preťažená, lebo do noci dosť dlho študujem, chodím neskoro spať a hneď ako sme prišli s dovolenky, kde sme aj s priateľmi bola na všelijakých kolotočoch dole hlavou a hneď na druhý deň som si dala tréning tak som si myslela, že som nejak prechpadla tam, keď som šla z vody na kolotoč a ma prefuklo alebo som chytila niečo z vody a tak. Minulý rok som kašlala skoro 3 mesiace a nenašli mi nič, vo februári som tiež dosť ochorela, cítila som sa veľmi zle, tiež som kašlala. Na rontgene nič, ale z testov vyšiel čierny kašeľ. A tak a teraz sa tá bolesť na hrudi stále zväčšovala a postupne som začala pokašliavať až som potom mala aktívny kašeľ (prevažne mokrý) ale bol občas aj suchý. A tak som teda šla na 4. deň od toho, čo som sa začala cítiť zle k lekárovi (dobre, že som nešla hneď, lebo napríklad v krvi by sa ešte nenašlo nič a aj lekárka povedala, že asi ani takto na 4. deň mi v krvi nič nenájdu) ja som si osobne myslela, že mám nejakú chrípku alebo chronickú bronchitídu keďže naozaj ma veľmi často boli na hrudi a dosť často kašlem a tak mi urobili CRP, ktoré bolo v pohode a výtery do nosa, hrdla a ešte aj taký hlbší do nosa ešte na inšie vyšetrenie, pri počúvaní fonendoskopom povedala lekárka, že mi tam niečo píska a že nedýcham čisto a odobrali mi dosť krvi na všelijaké rôzne testy a poslali ma na rontgen. Bola so mnou mamina a tiež nebola moc šťastná, že ma znova rontegenuju, lebo je to dosť škodlivé (aj 1 len lietadlom je ako niekoľko rontgenov) a už mi raz pľúca rontgenovali a mala som veľa zranení, takže rontgenov mam strašne veľa a najhoršie, že to žiarenie sa nevyplavý a vzniká z toho rakovina, ale tak čo už a tam povedali, že mám pneumoniu (zápal pľúc), že mi našli nález na pravom pľúci a lekárka mi dala antibiotika a Erdomed na vykasliavanie a potom som už len oddychovala doma, pila čaje a potom nejak za 2 týždne som mala ísť na dovolenku k moru, takže povedala, že to mi pomôže aj tá morská soľ a tak, takže tak.... Antibiotika som mala vlastne 2 krát za deň (každých 12 hodín) na týždeň. To sa mi stalo ale už dávnejšie. Jeden deň pred tým, čo som šla k doktorke som bola dýchavična a mala som pocit akoby som sa dusila
pytajte sa na rtg, pripadne na plucne