Ako sa ukľudníte, keď cítite úzkosť?

9. aug 2024

Ako sa ukľudníte keď cítite úzkosť ? Neviem si rady, úzkosť spúšťajú banálne situácie. Pramení to všetko zo strachu z opustenia. Cítim sa úplne k ničomu, stále plačem už 2 roky.. skoro každý deň. Strašne mi zviera hrudník, nemôžem dobre spávať kvôli tím pocitom a nervozite. Psychologicku som vyskúšala, zatiaľ nepomohlo. Neviem si rady ako sa toho zbaviť ja už nevladzem byt non stop v strese.

koniarova
9. aug 2024

Potrebuješ už zrejme lieky.

deti95060810
9. aug 2024

psycholog čo navrhol ? lieky? lebo ak máš takéto problémy tak potom by to mal riešiť psychiater.

luccija
9. aug 2024

A prečo sa takto trápiš treba antidepresíva a normálnu liečbu.Ak sa zatiaľ nedostaneš k psychiatrovi tak od obvodného ukludnovaky.preco trpis, keď nemusíš nerozumiem?prečo máš strach z opustenia čo sa stalo?

jj_anka
9. aug 2024

Tak psychiater a AD

autor
9. aug 2024

@deti95060810 skupinovú terapiu navrhla

autor
9. aug 2024

@luccija necítim sa byt dosť dobrá, cítim sa byt stále taká nedocenená sama. Vyžadujem od partnera veľa pozornosti, ziarlim na iných. Mám pocit, že iba mna stále odháňa. Nespáva so mnou. Musím sa prosiť. Asi preto sa necítim dosť dobrá vtedy to začalo a potom sa už len prídavalo… potom nastúpila aj tá moja žiarlivosť nemám kamarátky, všetky sa presťahovali. S nikým mi nevyjde vzťah či už partnerský alebo kamarátsky. Podľa mna to už musí byť chyba vo mne.

luccija
9. aug 2024

Alebo ti škodí vzťah s nim

autor
9. aug 2024

@luccija alebo… pred ním som takáto nebola. Vzťah by som ale bola najradšej keby sa to napravilo… stále mám v hlave, aké to bolo niekedy a ako by som to chcela späť. Na partnera som veľmi naviazaná trávim s ním všetok môj voľný čas ak nie som s ním najradšej by som iba spala.

rozculena
9. aug 2024

prečo s tebou nespí

lucyluska
9. aug 2024

Z takýchto úzkostnych stavov som dostala úzkostnú depresiu a skončila som chtiac, nechtiac u psychiatra.
Choď a porieš si život. Načo toľké trapenie
Krok po kroku a dáš sa pomaly dokopy.

anketkarka
10. aug 2024

@autorka a ako Ti pomáha partner? Ked píšeš, že vzťah sa vám pokazil a ani s Tebou nespáva, tak ako ste riešili nápravu? Je s Tebou len z ľútosti, lebo vidí v akom si psychickom stave? Určite si rieš zdravie a aj partnerský život. A ak je s Tebou len z ľútosti, tak to by som nechcela. Držím palce, nech v sebe nájdeš dosť síl postaviť sa za svoje zdravie a život.

evkamotka
10. aug 2024

Ja som bola u psychologa a on sam ma poslal k psychiatrovi po AD. Chod aj ty, za rozhovor nic nedas a mozno to uvidi na lieky a bude ti lepšie. Co tam lepsie vymyslis

mara66
11. aug 2024

Skús si predstaviť, že partner by bol stále na tebe nalepený, všetok čas by chcel tráviť iba s tebou, pričom ty by si mala aj svoje záujmy, plus tlačenie na pílu ohľadne sexu, či by ti to nešlo na nervy. Viem, že ty by si momentálne takú prísavku chcela, ale normálne to nie je a skús trochu sebazaprenia a nájdi si, preboha, nejaké koníčky a nechaj partnera dýchať. Inak jedného dňa naozaj zostaneš sama.