Ako sa ukľudniť pred manželovou operáciou?

janka0215
17. dec 2021

Ahojte, manželovi včera potvrdili nález na semenníku a v pondelok ho idú operovať. Strašne sa toho bojím, čo ak sa niečo pokazí a neviem sa nijak ukľudnit. Máte podobnú skúsenosť? Pomohlo vám niečo? Už som zúfalá a vôbec mu svojím stresom nepomáham 😔

meluela
17. dec 2021

@janka0215 Skus si uvedomit, ze je to vec, ktoru ty nijako neovplyvnis. Urobili ste vsetko co ste urobit mohli, sli ste vcas na diagnostiku, ma zabezpecenu starostlivost. Podla popisu to zrejme nebude tazka operacia, skor kratsi zakrok, tam su rizika minimalne. Teraz uz len vydrzat do toho pondelka. Drzim palce aby vsetko dobre dopadlo.

babs92
17. dec 2021

Ja som taká istá tiež furt stresujem pre kadečo..odporúčam obklopiť sa cez víkend čo tá robí šťastnou vtipná komédia, prechádzka v lese, hudba, pečenie aby si hlavu zamestnala niečim iným..a ako presne píše kočka vyššie spravili ste všetko čo ste mohli a už nič neovplynis..strach ale k ničomu nepomoze..ešte si predstavuje keď bude po operácii ako sa budeš tešiť čo budete robiť spolu a pod..ja si to tak vizualizujem že už je po niečom čo ma trápi a snažím sa predstaviť aká budem šťastná keď príde domov čo pripravím na jedlo a podobne..držím palce a veľa síl 😉 zvládnete to

lily111
17. dec 2021

@janka0215 a je tam nejake podozrenie? Moj brat mal karcinom semennikov a absolvoval operaciu (to bolo najmenej), chemo (preventivne, nemal este ziadne metastazy vdaka bohu) a potom sa mu narodili dve dcery🙂))zazraky sa deju...

janka0215
autor
17. dec 2021

@lily111 nič nie je 100%, čo presne to je povedia až po patológii. Má ísť potom na kontrolné CT, či to má aj niekde inde.
Ako dlho trvala liečba, kým bol ok?

lily111
17. dec 2021

@janka0215 bolo to uz dost davno ale asi cca 4mesiace, zavisi to od nalezu no, potom chodil na pravvidelne kontroly v nejakych casovych intervaloch a po 10rokoch bol vyradeny z liecebneho programu a oficialne je vylieceny

janka0215
autor
17. dec 2021

@lily111 ďakujem, trochu si ma ukľudnila 😊

gabci_gabca
17. dec 2021

Ono chápem a je prirodzené, že sa o neho bojíš, ale tým priťažuješ aj jemu. Všetko dobre dopadne neboj, bude ok a cobidup ho budeš mať aj doma

nevenka
17. dec 2021

@janka0215 mne sa stalo to iste, ja som revala ako mala, ked sli mojho muza operovat - uplne nieco ine ale...Nevedela som si pomoct, ale prekonavala som sa a nakoniec som rada, ze tam bol. Lebo potom prisiel covid a trpel by ako kon strasne dlho. A mozno by mu aj prqskol ten zlcnik...Musis sa skusit na to pozriet takto - ze je dobre, ze sa to bude riesit ako nieco zanedbat.

simaadamko
18. dec 2021

@janka0215
AHOJ ak môžem pridám svoju skúsenosť.
Manželovi náhodne objavili nalez na pľúcach v marci šiel na vyšetrenia do narodnejho ústavu pľúcnych chorob vo Vyšných Hagoch. Nakoniec bol verdikt operovať musí to ísť preč.
Nikto nevedel čo to je či nádor či nezhubný tumor.
Manžel nefajčiar, aktívny sportovec celý zivot teraz tréner futbalu.
Najhoršie obdobie môjho života v den operacie som ani nedýchala.
Doma 2 male deti jedna 6 ročná a druhá bola 4 mesačná.
Operovali ho v júli našťastie iba metódou torakoskopie inak by sa mu otváral celý hrudnik a to Vam poviem som zdravotnicka takže ja tieto veci beriem uplne inak.
Našťastie to bolo nezhubné a veríme že už bude len dobre.
Spolu to človek prekoná ale jento veľmi takže ako bolo pre neho keďže sme boli 3 týždne bez seba on bez nás bez dievčat a ja sama s dievčatami doma.
Verím že aj vy to zvladnete a stale treba veriť že všetko dobre dopadne a bude to dobre.
Držím prsty a vela zdravia aj Vám.
Simona

marca12
18. dec 2021

@janka0215 ukludnis sa az po operacii. Teraz mysli na to,ze vsetko dobre dopadne,ber to krok po kroku. Drzim palce. Ja ked som videla kolko ludi je v nemocnici vtedy som si uvedomila,ze kazdy jeden to ma v rodine a musia zit,nemozu sa opustat. Aj toto vedomie,ze nie sme v tom sami mi pomohlo.

ckatka
19. dec 2021

@janka0215 nádor na semenníku je relatívne jednoduchá nekomplikovana operácia s dobrou prognozou. Obvykle sa chlapi operáciou úplne vyliečia (pokiaľ nemá metastazy všade, ale to by asi už vedeli). Nemusíš sa vôbec báť. Strachom aj tak nezmenis to co sa deje. Popraj mu veľa šťastia a objim ho a povedz ze ho čakáte doma.

janka0215
autor
19. dec 2021

@ckatka najhoršie je že nevieme, či to má aj inde, CT mu ešte nerobili. Len sono semenníkov

ckatka
21. dec 2021

@janka0215 ako vravím...neboj sa. Uvedom si,že strach nepomáha jemu ani tebe. Venuj energiu inde, kde ju treba viac.