Ako sa u vás prejavoval kameň v mechúre?

19. júl 2024

Ahojte mate niekto, alebo mali ste v mocovom mechure kamen?
Ake ste mali príznaky? Ja mám moc v najlepšom poriadku ziadne bakterie, krv nič a stale mam nutkanie na močenie dokonca nemocim vo velkom množstve...
Ako prebieha vysetrenie u urologa? Chystám sa objednať...
Ďakujem krásne za všetky info

veronika33
19. júl 2024

v močovom mechúre nijako, horšie bolo keď sa pohol v močových cestách, to bola príšerná bolesť, horšie ako pôrod (stalo sa mi to 2 týždne po pôrode, viac som pila kvôli tvorbe mlieka a oni sa dali do pohybu)

elenka.k
19. júl 2024

tak dcére ho uvideli až na ct , dovtedy sa nevedela nájsť príčina jej kŕčov, bolesť brucha ale hlavne počas M-ka,
najskôr ti urobia aj ultrazvuk - obličiek, močového mechúra
tabletky jej nedal na rozpustenie kameňa, mala piť veľa vody
Ozaj ak si nebola na urológií, kto ti zistil kameň?

autor
19. júl 2024

@elenka.k bola som este davnejsie a vsetko som mala okej ale to mi robili skor testy iba z mocu ziadny odber krvy alebo daco... Tak len ja čo citam o co by mohlo ist... Nakoľko mam moc okej tak uz vazne neviem

elenka.k
19. júl 2024

ale keby bol kameň, mala by si kŕče - nie vždy, iba niekedy
ako píšem, dcére sa potvrdil až na ct, aj to teraz nevieme, či ho už nevyplavilo, lebo sme boli potom zase na podrobnejšom ultrazvuku / v inom meste/ a dr. už nič nevidela, zatiaľ bolesť dcérka nemá, ale ešte nemala M-ko.

elenka.k
19. júl 2024

@veronika33 teraz, premýšľam, keď mala dcéra záchvat, možno sa jej kameň presúval do mechúra

autor
19. júl 2024

@elenka.k tak ja nemam nastastie bolesti len ma to uz nebavi proste neviem co mi je... Vycikam sa a mam pocit ako keby som nebola uplne vycikana taky pocit akoby som bola nachladena alebo neviem to uplne opisat... Uz dlhsie ma to trapi asi rok aj dlhsie... Jeden den je to okej akoby nic druhy den mavam ten pocit malo vymocim... Pijem aj čistú stavu z brusnic kazdy den ake rozmyslam naco ked mam moc cisty? 😞

elenka.k
19. júl 2024

rozumiem, tak treba s tým ísť, možno fakt tam niekde je kameň, ktorý nespôsobuje bolesť, a blokuje v cikaní. Choď s tým, aby sa nezväčšil.

katka2602
19. júl 2024

Ja mám obličkové kamene o úplného detstva od cca roka a pol. Keby bol kamienok v mechúry tak to cítiš, lietal by tam a steklil. Mala by koliku? Silnú bolesť ? Ak nie, tak to kameň nebude.

niggaballs
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivka21
19. júl 2024

Ja som to mala a bol to teda masaker v ten deň som nechodila cikať a bolesti ráno že pôjdem na gyn. Ze asi mam zápal. No to som už nestihla ráno o 3 bolesti ze ma rodiča museli obuvat. Bolesť taka ze mi v čakárni prišlo zle. Potom injekcia od bolesti ale to moc nepomáhalo a keď som sa konečne dostala k urologovi dal mi len lieky od bolesti. Inak bolesť vážne porovnateľná s porodom

autor
19. júl 2024

@ivka21 ach Boze 🙄 to ma mrzí... Muselo to byt strašne ... Tak ja bolesti nemam múdrejšia budem ked pojdem k urologovi

janickacrazy
19. júl 2024

Skús si zatiaľ uvariť čaj z alchemilky, kým sa dostaneš k lekárovi. Mne to pomáha.