Ako sa trhá zubný koreň?

1. nov 2022

Baby prosím nemáte skúsenosť ako sa trhajú takéto zuby? Tento zub mi v minulosti vŕtali, čistili kanáliky a dali dočasnú vložku ktorá ale vypadla a na opravu som už nešla zanedbala som to, 3roky ten zub nebolelo a práve včera začal takým akoby tlakom a dnes už zub neboli ale nad ním v ďasne/lícna kosť. Zajtra sa chystám k dr. tak sa chcem opýtať ako sa takýto zub trhá? Sorry za foto..

54tinka54
1. nov 2022

No neviem ak ťa bolí akoby v kosti tak zrejme tam budeš mať zápal. Čiže mali by to preliečiť atb a ono keď ten koreň bude zdravý tak možno ho nebude treba trhať. Mne sa tak zlomil cez víkend mŕtvy zub (detto ako tvoj, vyčistené kanáliky zaplombovaný), plomba mi vypadla mala som tam dieru.. ale išla som hneď včera za zubárom s malou dušičkou že mi povie že to treba už len vytrhnúť ale koreň je zdravý a vravel že na zdravom koreni sa dá vystavať zub z kompozitu, takže včera mi to začal dorábať a o mesiac mi to sfinalizuje.

marticka85po
1. nov 2022

Mne takyto koren - zub trhali na stomatochirurgii.a teda natrapili sa riadne.mozno aj hodinu som tam bola

autor
1. nov 2022

@54tinka54 no som zvedavá čo povie dr. Lebo tento je v takomto stave už dlhšie ale nebolel,neriešila som ale už som nútená lebo boli. Ďakujem za info

panda6
1. nov 2022

Napis prosim ako si dopadla, caka ma casom to iste...

jamimo
1. nov 2022

Ak je tam zápal, najskôr by sa mal preliečiť ATB. Až potom trhať. Moja zubárka si na to netrúfala, smer stomatochirurgia. Chirurg bol super, nič ma nebolelo, ale trvalo to dlho cca 45 minút. Nemala som to zanedbané, normálny biely zub z vonku, zápal a vačok od koreňa a kosti, z dôvodu poruchy imunity.

lilinka126
1. nov 2022

Ja som mala to iste, moja si trúfla, opichala rozrezala ho na polovicu a ako z masla vytiahla dva kusy koreňa. Pekne a mne aj teda rýchlo sa to zahojilo… našťastie … držím palce

autor
1. nov 2022

@lilinka126 a bol tam aj zápal?

jamimo
1. nov 2022

@lilinka126 Tak super ste pochodili. Moja zubarka argumentovala tým, že muž má viac sily v ruke. Faktom je aj to, že mám veľké korene a laicky povedané akokeby prepletené. Ja som to mala narezané tiež a zašívané. Jaaaj tie zuby...

roja01
1. nov 2022

Ked je to viackorenovy zub, tak pre snadnejsie vybratie zvyknu zubari rozdelit tie korene a vybrat postupne jeden po druhom. Ani to neboli, ani to netrva dlho. Problem by bol iba ten zapal. Treba ist ihned, aby nevznikol zapal okostice.

autor
1. nov 2022

@roja01 no verím ze najskôr preliečia zápal ATB a potom vytrhnúť , aby teda aj zabrala injekcia

luccija
1. nov 2022

Mne ho rezal stomatochirurg mala som taky ako ty.Pokym mi ho lekar vyliecil, zlomil sa.Nemyslim, ze Ti budu najprv davat ATB, ale rovno vyberat a potom ATB som mala.

lilinka126
1. nov 2022

Bol tam aj zápal. Ale opichala mi to tak že som nič necítila no každý sme iný.
@jamimo rozumiem, ono práve pri tomto zube neboli vecsie problémy, napr keď mi ťahala 8cku tak tam som mala koreň do L a cítila som až kdesi z pod ucha že to ťahá…

kiki234
1. nov 2022

Sice som nemala kaz ale mne trhalinstolicku s korenmi po uraze. Namiesto korenov mi tam hnrd dali take dlhe ihlicky 4 a nan upevnili vypln.. Zial tato vypln mi vydrzala do dalsieho urazu a nasledne som si dala spravit umely zub, ale ten tiez pripevnili o tie prve ihlucky, tie sa zachovali. Bolo to rychle, bezbolestne akurat financne narocne

bloger
1. nov 2022

Asi ti to skôr trošku podlieči. Možno ti to ani nebude trhať.

lilyianka
1. nov 2022

Ja som mala horne stoličky úplne zlomené,museli von. Môj zubar ma poslal na stomatochirurgiu, ale keďže som vedela,že korene mam uložené rovno a v oidstate cena za jeden zub ma šokovala tak som zasla k inej zubárke (mladej,zacinajucej). Povedala, ze mi ich vie normálne vytrhnut, cena úplne super. Opichala mi ústa, a potom akoby tam niečo zašróbovala a ťahala. Trvalo to pár minút, žiadne komplikácie,korene výborne vytiahnute. Zápal som nemala.