Ako sa trhá zlomený zub?

slniecko_12
9. dec 2021

Je pravda, ze sa to vysekava a strasne to boli? 😄 mam zlomeny zub az skoro ku dasnu. Doktor ma objednal na trhanie, ale mna zaujima, ako to chce trhat, ked to uz nema za co chytit. Mate nejake skusenosti? 🙄

luccija
9. dec 2021

@slniecko_12 nareze Ti to a zasije..Absolvpvala som to nič príjemné.Umrtvi Ti to a s najväčšou pravdepodobnosťou dostaneš ATB.Ja som mala polku zubu po ďasno zlomené vypadla mi plomba a kým som sa tam dostala zlomil sa.

frantisska
9. dec 2021

Mne raz trhali chorú 6tku tak že sa im zlomil a potom trhal korene jeden po druhom, nič som necítila.

matabb73
9. dec 2021

@slniecko_12 mne vytrhol bez rezania. Najprv mi to riadne napichal dookola na umŕtvenie. Potom poodtláčal ďasna okolo a podarilo sa mu ho uchopiť s vytrhnúť. Pritom ja som ho mala zlomený pod ďasnom. Len môj zubár má okolo 2 metre a riadnu silu. Ak sa to nepodarí a zub sa zlomi, tak u nás posielajú k chirurgovi, ktorý to nareža a tak vybere.

lenka_xy
9. dec 2021

@slniecko_12 väčšinou to ide pekne vytiahnuť iba pomocou páky a koreňových klieští, žiadne rezanie ani vysekávanie pravdepodobne nebude potrebné.

suzitok
9. dec 2021

Ja som mala taky zub, ze sa mi zlomil tak, ze zostali asi len viditeľné 2mm z dasna...dal injekciu a za 20sekund drzal cely zub vonku...bez rezania a sitia

evaachesa
9. dec 2021

Podľa mňa ti to normálne vytiahne. Režú a sekajú väčšinou 8mičky (zuby múdrosti), ktoré ešte nevyliezli, no trhajú ich keď na ne nie je v ústach miesto. Mne úplne v pohode vytrhli dve 8mičky čo boli len trochu vonku a ďalšie 2 museli vysekávať kvolinstočeným koreňom. Keďže máš anestéziu tak nič necítiš. Absolútne sa toho nemusíš báť.

nazama
9. dec 2021

ja mám tak zlomenú stoličku , zubár mi to nechcel vytrhnúť pokiaľ sa to ešte dalo. teraz už ani neviem ako to vytiahne, lebo mi nemôže nič pichnúť kvôli alergii. už som tam bola 3 krát kvôli iným zubom a on sa pozrie na tie pozostatky čo ani nie sú vidieť a povie, no toto by bolo treba vytiahnuť a sestra mu povie-ona je alergická a on -tak to ešte necháme. minule sa mi kúsok odlomil, tak som ho odtrhla pinzetou.neviem čo bude ďalej..

simca06022011
9. dec 2021

Nic strasne neboli, úmrtvi sa ti to a vyberu to. Potom uz sa budes len liečiť. Bud narezu a vyberu, majú na to nástroje 😉

felycity
9. dec 2021

pokiaľ tam nie ja akútny zápal, umrtvia, jemne narežu, vytiahnu, zašijú - nejaký extra rozdiel v trhaní som ja osobne necítila, ale teda tiež som nevedela , čo čakať, ale bolo to úplne v pohode a dokonca bez bolesti

luccija
9. dec 2021

@slniecko_12 neboli to veď to budeš mať umrtvene len potom, keď prestane injekcia účinkovať som si lieky dávala.To bol prvý zub čo mi trhali tak pre mňa to bol zlý zážitok, ale nie bolestivy

kormino
9. dec 2021

Ahoj,akurát dnes mi trhala zlomený zub,bez narezania,umrtvila,jedna časť išla krásne von,druhú čať musela vysekávať.Nebolo to až také hrozné,teraz to trochu bolí,ale vydržím.Držím palce.