Ako sa trhá osmička?

karolin99
3. júl 2023

Ahojte. Chcela by som sa opytat. Ako sa prosim vas trhá zub ked rastie takto? Snazila som sa to niako “nakresliť” tak snad chápete. Hahahah. Jednu osmičku mi uz trhali no ta rástla tiez krivo ale celá vysla pekne von. Druha rastie presne tak isto. No spodná rastie takto ako na obrázku. Mate niaku skusenost ? Bude mi ho vysekávat a rezať ďasno alebo ako to funguje. Zub ma zatial boli len minimalne aj to len ďasno kvoli prerezávaniu lebo este nieje prerezaní len “nadvihuje” ďasno. Sedmička ma neboli z neho. Mam cakat kym zub vyrastie alebo zacne búchať o 7? Alebo mam riesit. Dakujem velmi pekne za rady

ikonica
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ikonica
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ikonica
4. júl 2023

O tom, ci trhat ci nie, nech rozhodne tvoj lekar... Ako sa trha najdes na youtube... Zadaj nieco ako wisdom tooth removal/extraction a pod.

msnesquik
4. júl 2023

@karolin99 no urcite si ho daj prec, osmicky su k nicomu, moze ti pokazit sedmicku a sposobovat zapaly, mam presne tak isto ulozeny zub, idem v oktobri na extrakciu, modlim sa, aby dovtedy vydrzal v klude

kp7333
4. júl 2023

Vyberanie spodnych osmiciek riesi stomatochirurg. Ak sa neda vybrat vcelku, tak ju napili a vybera po kuskoch. Je to individualne, postup zvoli podla rtg snimky. Niekedy treba aj 3D snimok, aby videl, ako su ulozene nervy.

jolien88
4. júl 2023

Presne takto mi rástla spodná osmička, keďže sa pod dasno dostávalo jedlo a zub sa pokazil zubár ma poslal na extraktu. Zub mi vysekavali, korene som mala zrastené. Tri dni som hubu neotvorila, dostala som antibiotika lebo tam bol zápal. Ale pri extrakcii ma to nebolelo a to robili viac ako pol hodinu. Na druhý deň trochu a mala som tam dieru ako svet. Ale som rada. Inak mam kontakt na super zubárku ktorá robí len toto v BA.

luliu
4. júl 2023

Treba ju dať von čo najskôr, lebo prídeš i o 7

bublinka1426
4. júl 2023

@karolin99 treba ist na zubnu chirurgiu...tu je riziko zalomenia korenov a ver tomu, ze to boli jak slak. toto ti bezny zubar nevytrhne...

karolin99
autor
4. júl 2023

@jolien88mozem poprosiť kontakt. Dakujem 🙂

mamickalisticka
4. júl 2023

Ja mám vysekavanie osmičky za sebou, teraz koncom júna mi robili a bola to pohoda, už ma to ani neboli, všetko je zahojene..

karolin99
autor
4. júl 2023

A este by som sa chcela spytat kolko sa tak plati dokopy aj röntgen isto bude treba a toto vsetko. Viem ze vsade asi inak ale aspon odhad ak by ste mali. Lebo asi sa bude platit viac ako za obyčajne trhanie

o__o
5. júl 2023

Mne takto vyberal 8, este nebola ani vonku a uz tlacila na 7.. dasno narezal, zub nejako vybral, trochu sa natrapil, ale trvalo to asi 5 minut, dasno zasil.. mne vyberal hornu 8, bolesti som nemala vobec ziadne, na 2. den som fungovala normalne, platila som 20 rtg, 40 za vybratie a 10 za zasitie (1 steh😀)

karolin99
autor
5. júl 2023

@o__o a kde ste boli prosim

o__o
5. júl 2023

@karolin99 v šuranoch

o__o
Autor odpoveď zmazal
Zobraz