Ako sa stravujete?

3. okt 2022

Častejšie malé porcie alebo 2x veľké? Vynechávate raňajky alebo večeru? Snažím sa nájsť spôsob ktorý mi vyhovuje najviac, aby som nemala záchvaty prejedania sa ale zatiaľ nič také som nenašla

marci77
3. okt 2022

skuste tuto 8hodinovu ....tam v podstate mozete jest hocico, ale iba v 8hodinovom dnovom intervale
https://www.modrykonik.sk/group/7797/

buberova
3. okt 2022

@marci77 to je taká blbosť. Za 8 hodín do seba natrepem 3000kcal a priberám... Takže to podľa mňa človeku nijak zvlášť nepomôže a veta že jesť hocičo už vôbec nie

buberova
3. okt 2022

Ale k veci, raňajky mám o 9, obed o 11:30, večera o 16:30.. takto to mám nastavené kvôli práci, s prejedaním problém nemám a neskoršia večera mi nechýba.

hederamonstera
3. okt 2022

Mne pomohlo vyradit sacharidy, aby som nemala zachvaty prejedania. Zo zaciatku je to tazke, bo cukor je silna droga a zavislost, ale potom super.

estrella5
3. okt 2022

Aktuálne sa nestravujem vôbec ideálne, ale najviac mi vyhovovalo keď som jedla každé 3-4 hodiny menšie porcie.

janka1011
3. okt 2022

@buberova nie je to až taká blbosť. Len musíš dodržať tých 16 hodín bez jedenia. Skúsila som to a funguje.

veronikaszabova
3. okt 2022

stale a stale ide o kaloricky deficit. Cize ak sa napraskas za tych 8 hodin (prijmes viacej kalorii, ako spotrebujes), tak neschudnes. A je jedno, ci si tie kalorie rozlosis na 8/10/12/14 hodin ....
@marci77
@janka1011

ckocka
3. okt 2022

@janka1011 Funguje to len ak za tých 8 hodín zješ iba tolko, kolko by si zjedla normálne za 8 hodín ak ješ celý deň. Tzn. že napr. vynecháš jednu svoju bežnú porciu jedla. Ak zješ hoc aj za 4 hodiny rovnaké alebo vačšie množstvo ako normálne ješ za celý deň, tak to fungovať nemože. Čiže podstata je stále rovnaká, je potrebné znížiť celkový príjem, a akým sposobom toho človek dosiahne je úplne jedno. Ak sa však nedokáže zdržať, nepomože žiadny systém.

ivkarel
3. okt 2022

za mňa - pravidelnosť a RAŇAJKOVAŤ. Tiež som nebola zvyknutá raňajkovať, jedla som často až obed ale vlčí hlad ma večer dohnal. Začala som raňajkovať, vytvorila som si takú rannú rutinu v tom, telo si zvyklo a viac spolupracuje 🙂 Čiže raňajky okolo 6-7, desiata ovocie/jogurt okolo 10tej, okolo 12tej obed, večera medzi 17-18 ako sa vrátim domov z práce.

sense
3. okt 2022

Jem 4x denne s tým ze 3 jedla du menšie à jedno väčšie (obed)

janka1011
3. okt 2022

@veronikaszabova nikto nehovorí, že máš celých 8 hodín práskať do seba všetko čo vidíš. Normálne ješ počas tých 8 hodín, môžeš si dať na čo máš chuť, len potom tých 16 hodín už len voda. V tých 16 hodinách je aj nočný spánok, takže v pohode sa to dá. Mám vyskúšané osobne. Za mňa oveľa lepšie ako stravovať sa štýlom nemôžem toto, nemôžem hento, to nemôžem kombinovať s tým a s tým...toto u mňa nikdy nevydržalo.

ckocka
3. okt 2022

Vačšinou neraňajkujem, mám obed, popoludní niečo menšie a neskorú večeru. Týmto systémom možem pribrať, schudnúť alebo držať váhu, záleží na velkosti porcií a samozrejme složení jedálnička.

petraj122456
3. okt 2022

Tiež mám skúsenosť s prejedenim. Veľmi mi pomáha si ráno dať bielovinove raňajky - vajce na tvrdo šunka syr chlieb, slebo kasu s proteínom a ovocím. Bielkovíny ta nasýtia

ckocka
3. okt 2022

@janka1011 Nerozumieš lebo ty sa vieš zdržať a nenapráskaš do seba viac. Pre každého to naozaj neplatí, a neplatí že mu musí vyhovovať takýto sposob.

veronikaszabova
3. okt 2022

@janka1011 ja chapem pointu intermittent fastingu, mne to nemusis vysvetlovat 🙂
Len ak.niekomu radis A, treba povedat aj B

struhanka
3. okt 2022

Okolo 7.30 raňajky, okolo 11.30 obed, okolo 17.30 večera+pitný režim.

slavomira236
3. okt 2022

Mne najlepšie niečo malé doobedu a potom mám hlavné jedlo až večer cca o pol 9 tej každý to má inak ja keď jem 5krat denne ako niekto priberám také že najesť sa o 18stej a dosť mne nehrozí chodím späť neskoro a na spánok nesmiem byť hladná inak nezaspim

myrra81
3. okt 2022

@marci77 mne pomohlo 8/16 schudnut okamzite 5 kg, ale kavu s cukrom a mliekom si davam neobmedzene 😅 aj tak to funguje, hlavne sa netreba vecer cpat cokoladou 😂 to zarucene funguje opacne

luccija
3. okt 2022

Ranajkujem, desiatujem, obedujem...vynechavam olovrant a ten je najdolezitejsi, aby som vecer nemala hlad😆ked si dam olovrant v pohode

elizabet173
3. okt 2022

každému vyhovuje niečo iné. Mne 5-6 menších porcií, ak zjem dve, tri väčšie, tak sa cítim unavená, je mi ťažko od žalúdka a môže to byť len bežná porcia zeleninovej polievky a napr. rizoto, to je jedno. Takže u mňa raňajky, desiata, obed, olovrant, večera a ešte väčšinou druhá večera. Takto sa cítim super, ale ty si musíš nájsť vlastný spôsob.

elenka.k
3. okt 2022

Môj deň začína o 06:30 hod. O 8:00 ... si dám kávu, raňajky vynechávam, O 11:00 ... / niekedy aj skôr / obed, O 15:30 kávu, O 17:00 ... večera / niekedy veľakrát neskôr / O 20:00 nejakú maličkosť - To je cez týždeň, cez víkend jem častejšie 😝 aj raňajky mám. Samozrejme každý deň sladkosť, raz za čas ovocie aj zeleninku.

viestta
3. okt 2022

Jedávam aj 7x denne, ale zvážim koľko čoho zjem. V konečnom dôsledku si viac menej strážim kaloricky príjem. Vyhýbam sa prázdnym kaloriam, aj keď raz za čas si s kľudným svedomím dám aj čokoládu a sviečkovu s knedlou