Ako sa staráte o pleť, ktorá je mastná a má prvé vrasky?

mirka399
4. aug 2016

Ahojte kočky. Už dlhšie mám dilemu. V poslednom čase a mi začínajú objavovať prvé vrásky a tuším, že budem musieť zmeniť moju doterajšiu starostlivosť o pleť. Všade ale čítam o krémoch n vrásky a hidratacia. Môj problém ale je ten,ze ma ešte stále lokálne trápi mierne akné (25r),ktoré máme viac menej dedicne. Kocky ako sa o pleť, ktorá je miestami mastná, ale už starne ? Kozmetička mi poradila dior hydra ale ten mi nerobí akosi dobre, tak si idem k Vám po radu, či nemáte nejakú overenú starostlivosť.

laura0107
4. aug 2016

Ja už roky používam La Roche Posay Effaclar Duo krém( na mastnú problematickú pleť), na čistení pleti sa mi najviac osvedčili adstringentne pleťové vody,ktore obsahujú alkohol..hydratáciu zvlášť neriešim lebo v tom kréme je aj hydratačné zložka,tusim kys.hyaul.
Ja vrasky este neriešim,ale ked tak by som volila nejaku dobre sérum na prvé vrásky, z lekarne alebo fannky

mawka
4. aug 2016

ahoj, prave teraz som sa vratila znovu k vichy, uz asi zo zufalstva, mam ten isty problem co ty. kedysi mi vichy robilo dobre, potom zase nie a teraz si opat neviem vynachvalit. mam cistiaci gel Normaderm + 24 hodinovy hydratacny krem Normaderm. rano a vecer si plet vycistim gelom, oplachnem, nakremujem. moja plet je po 2 tyzdnoch matna, cierne bodky na nose su fuc, plet sa mi vyhladzuje, akne mizne. ked vypotrebujem tento krem, nabehnem na idealiu od vichy. na serum. nadalej vsak budem pouzivat cistia gel normaderm alebo vyskusam cistiaci 3v1 Normaderm (gel, peeling, maska v jednom).

inak ako protivraskovy mi velmi dobre sedel cien z lidlu Q10 a vysiel velmi vysoko v hodnoteniach, za sebou nechal aj drahe znacky. ale tak u mna v zasade plati, ze ak starostlivost, snazim sa mat vyrobky od jednej znacky. cize ked som pouzivala lidlacky krem, tak aj lidlacky odlicovac. ktory je inak bajecny. len stale som bola mastna. akurat vrasky fajn, to nemozem povedat.
lenze ja uz mam 36 a rozhodla som sa, ze moja plet si zasluzi aj trchu luxusu, lebo som posledna, na ktoru vzdy myslim, tak sa slahnem po vacku a kupim si serum idealia. konecne budem mysliet aj na seba 😉

ciernypes
4. aug 2016

@mirka399 tak si kup nejaky dobry krem na mastnu plet a na vrasky Retinol 100% serum napr zo syncare. a ak mas akne.je na to dobra mezoterapua u kozmeticky.ta aj brusi kozu a vyhladzuje vradky.len robi sa jar.jesen.

mawka
4. aug 2016

@ciernypes no len nie kazdy to moze. po retinole sa supem ako had. na jednej strane mastna, ale ked je nieco silnejsie, vysupem sa do sucha a potom zase iny problem. inak retinol a E vitamin su vyborne z monoderma. len som toho E vitaminu spotrebovala kvoli retinolu trojnasobne mnozstvo a aj tak som bola vysusena.
mezo, za to by mi moja kozna paprce dolamala 😀 (mam odmalicka atopicky ekzem)

ciernypes
4. aug 2016

@mawka ja take mozem.ja mam suchsiu plet.ale i ked podla mna je na vrasku najlepsia kyselima hyaluronova podkozne☺

mawka
4. aug 2016

@ciernypes sak toto. tiez by som si nieco dala aplikovat, len so vsetkym musim za koznou a ta len hovori nie, nie a nie. a to ona sama robi vselijake taketo procedury. ale zase asi vie, preco mi neodporuca, sak ma lieci uz 20 rokov. nepochybne by mi to pomohlo, ale mohlo by mi to sposobit aj vysev ekzemu a teraz mam klud (klop klop). lebo zvyknem mavat tazke stavy az tak, ze koncim na hydrokortizone do zily a neraz aj hospitalizovana.
joj a tak rada by som si uzila vselijake skraslujuce a anti age procedury. mozem snivat 🙄

seahorse27
4. aug 2016

Mne vyhovuje cistiaca rada Normaderm od Vichy, pouzivam cistiaci gel alebo penu, aj pletovu vodu. Co sa tyka kremu, tak na noc mam Vichy Idealia skin sleep - trochu mi na nom vadi lepkavy pocit hned po naneseni, ale uzasne vonia a rano je plet ako znovuzrodena, fakt je super. Na den je super kremik Avene hydrance pre normalnu a zmiesanu plet, maju aj variantu s UV filtrom, tusim 20. Je lahucky, neupchava pory a super hydratuje. 2x do roka (jar, jesen) zvyknem pouzivat sérum. Este som nenasla nejake bombasticke, z ktorého by som bola nadsena, najblizsie sa chystam vyskusat Vichy liftactive (ale ja uz mam 36 r.).

mawka
4. aug 2016

@seahorse27 skusala som vzorku a cela som scervenala a taka krupicka sa mi na licach vyhodila. asi je to silne na mna. preto chcem skusit serum od idealie, lebo sa da pouzivat aj namiesto kremu. uvidim teda.

nuska
4. aug 2016

@mirka399 Ahoj, ja si čistím pleť len Aloe Vera sprejom prvej pomoci od LR. Je super na tie vyrážky a aj na prvé príznaky starnutia. Keď tak potom by som ho doplnila nejakým krémom. Ale určite najdôležitejšie je čistenie. A ten sprej je super, použiješ ho na všetko možné. Napríklad nám teraz idú veľmi komáre. Ale je aj na strie a pod. 500ml balenie ťa vyjde na cca 20EUR, to nikde nekúpiš za takú cenu také veľké balenie kvalitnej vody na čistenie. Kuk na aloe-vera1.webnode.sk/ alebo mi píš do správy. 🙂

seahorse27
4. aug 2016

@mawka To sérum Liftactive si skusala?

lealikk
4. aug 2016

Babule ja mam tiez velke problemy s pletou. Chodite tu niektora aj pravidelne na cistenie ku kozmeticke? Ake mate s tym skusensoti?

seahorse27
4. aug 2016

@lealikk Ja chodim raz za mesiac a mam len tie najlepsie skusenosti. Davam si vzdy robit aj osetrenie Dermalift - to je take vpravovanie kys. hyaluronovej do pokozky pomocou takej masaznej hlavice s takymi ako keby tupými hrotmi.

mawka
4. aug 2016

@seahorse27 neviem, co to bolo uz, ale rada liftaktive ano.
@lealikk chodievala som a bolo to horsie. hlbkove cistenie preto uz neabsolvujem u kozmeticky. ale takyto problem ma viac bab okolo mna. teda tie, ktore maju akne alebo nabeh a chodili na hlbkove. bolo to este horsie.

lealikk
4. aug 2016

@seahorse27 nad takym niecim som aj ja rozmyslala ze sa skusim mojej kozmeticky spytat. Ona ma nato nahovara uz dlho, len som nevedela ci ist do toho alebo nie. Dakujem ti za tvoju radu, predsa len to vyskusam asi🙂

seahorse27
4. aug 2016

@mawka nevies nahodou, od akého veku je ta rada Liftactive pouzitelna? Hadam to mozeme uz aj my 36-rocne mladice, nie? 😀

lealikk
4. aug 2016

@mawka aha dakujem, ale premyslam ze raz vyskusam a uvidim ake to bude mat na mna ucinky

airaw
4. aug 2016

je mozne, ze ani nemas mastnu plet, ale pouzivas nevhodne pripravky a plet mas dehydratovanu a preto sa ti plet masti, ja som to tak mala plus som mala aj vyrazky, presla som na prirodnu kozmetiku (cistiaci gel rano a vecer plus vecer pletovy ruzovy olej) a plet mam super, masti sa minimalne, vyrazky uz nie su, robim to takto uz 2 roky a som velmi spokojna, mam 26 a vrasky nemam, kedze mi ten olej krasne hydratuje plet, odporucam vyskusat 🙂

mawka
4. aug 2016

@seahorse27 akurat to kukam na stranke vichy, od 35 rokov: Vhodné pre citlivú pleť. Hypoalergénne zloženie s Termálnou vodou z Vichy. Dermatologicky testované.
Viditeľná korekcia 10 známok starnutia pleti. 10 štúdií, vrátane inštrumentálnych a klinických testov.
• Vrásky
• Nejednotná farba
• Pevnosť
• Objem pleti
• Jemné linky
• Pružnosť
• Mdlý odtieň
• Známky únavy
• Ochabnuté kontúry
• Dehydratácia . no to sme dopadli, uz takato starostlivost, este ani 40 nemame. si pripadam ako geront 😀 😀

Idealia: Pre všetky ženy bez ohľadu na ich vek, typ alebo odtieň pleti. a dalej pisu:

Ovplyvňuje farbu a jas pleti, má tiež vplyv na pružnosť pleti.
Pre všetky typy pleti. Aj citlivú. Hypoalergénne. Bez parabénov. Dermatologicky testované. Obohatené o Termálnu vodu z Vichy, upokojujúcu a regenerujúcu.
Nevídaná obnova kvality pleti:
- Svieža pleť
- Zjednotený odtieň
- Odpočinutý výraz
- Vyhladené póry

Klinicky preukázané na pleti:
- Prejavujúcej známky únavy
- Vystavenej dymu a znečistenému ovzdušiu
- Nadmerne vystavenej slnečnému žiareniu
- Ovplyvnenej zlými stravovacími návykmi

tak a teraz neviem. ale asi uz Liftaktiv ako citam. o jezisinku.... ja starnem! 😀

seahorse27
4. aug 2016

@mawka Ja by som sa vekom az tak neriadila. Mne vyhovuje Normaderm aj Idealia - tie nie su vekovo ohranicene. Ja sice nemam nejake vyrazne vrasky, okrem mimických na cele a tie mam hadam od 20 -ky, ale aj ja mam potrebu vyskusat nieco take protivraskove pre stare skatule 😀 Asi skusm to sérum Liftactive...uvidíme, hadam sa nevysypem ako ty 😒 A ze vraj hypoalergenne...

mawka
4. aug 2016

@seahorse27 to mozno nebola ani alergia, len asi je silnejsie pre zrelsiu plet. tak mozno az taku zrelu nemam 😀 jupiii. skus najskor par vzoriek na tri dni. nie ze vyvalis 40 e za serum a potom budes chodit cervena 😀
tiez mam mimicke, lebo sa stale rehnim, tak okolo oci a tie mam tiez hadam odjakziva a akurat sa mi spravili take fajne dve medzi ocami, hodne su vidiet, ked sa naseriem 😀 to mi vybehlo az pri detoch 😀 😀 😀

seahorse27
4. aug 2016

@mawka jasne, vsak stav pleti vôbec nemusi korespondovat s realnym vekom 😉 Mozno nam bude est dlllllho stacit kozmetika pre 25-30 rocne 😀 No, skusim vypytat niekde v lekarni vzorku, ale ja nezvyknem na tvari takto reagovat...jedine Avon Anew kedysi pravdavno mi sposobil reakciu, inak vsetko znasam velmi dobre.

vanesanova
4. aug 2016

@mirka399 uz je vela znaciek ktore sa specializuju na zrelu mastnu plet...napr.clinique ale i shiseido wichy...ak si nevyberies skus to striedat ako ja, ja mam od jak ziva mastnu plet dedicnu akne uz nastastie nie to mi zmizlo po puberte chvala bohu a pomocou zdraveho stravovania a pitia hekltolirov cistej vody-skus naozaj to pomaha na akne nic lepsie nie je ja som sa ho tak zbavila uplne ale mastnu teda lesklu plet mam stale ale to je zas na nie co dobre takato plet pomalsie starne a ak uz vidis unavu pleti a znamky starnutia ako ja tak si urcite kup dobru cistiacu pletovu vodu najlepsie miceralnu napr.bioderma sebium na mastnu plet a na den pouzivaj lahky nemastny denny krem ja pouzivam la roche posay mat-zmatnujuci a na vecer tej pleti uz dam viac starostlivosti a vyzivy teraz mam na noc lahke serum lancome visionare velmi dobre!odstranuje znamky unavy sedosti a prve vrasky po par pouzitiach uvidis rozdiel da sa pouzivat aj na den no a potom raz za tyzden masku a peeling podotykam vsetky pripravky musia byt nekomedogenne a hlavne bez alkoholu ktory plet scitlivuje a drazdi a vysusuje cim ju vlastne paradoxne nuti viacej mastit a raz mesacne pravidelne aj keby na chleba nebolo ku kozmeticke na hlbkove cistenie pleti-myslim ze aj to ma zbavilo akne lebo ku nej chodim od svojich 15 tich pravidelne kazdy mesiac.

mawka
4. aug 2016

@seahorse27 avon anew mi ani nespominaj, taku reakciu aku som po nom mala, dovi dopo. som skoncila s kortikoidmi a hydrokortizonom do zily. LTT som sa vyhla hospitalizacii. chodila som tyzden jak debil. spuchnuta, ekzemova na tvari, okolo oci, cervena, mokvava. pufff. nikdy viac.

seahorse27
4. aug 2016

@mawka Fuha, to az takto? 😨

mawka
4. aug 2016

@seahorse27 ano, ocny krem. vyhladil ma skutocne. opuchnuta pokozka bola skutocne vypnuta 😀 😀 😀 😀

seahorse27
4. aug 2016

@mawka Mne ocny nevadil paradoxne, mne vadil ten na tvar - ale to bolo iba zopar drsných fliacikov na tvari, nie taka katastrofa ako u teba...ale stacilo mi to na to, aby som na Avon zanevrela uplne a asi navzdy. Inak, dobre by nam vrasky vyhladilo aj to, keby sme zo 10kg pribrali 😀 Alebo sa mozeme dat pravidelne dostipat vcelam, to tiez super vyhladi, ked to opuchne 😀

mawka
4. aug 2016

@seahorse27 paradoxne, ja ako bacula som stihla v tvari. takze mozem snivat. aj keby som pribrala 10 kg, na tvari to so mnou ani nehne. ja jak keby som hlavou nepatrila k telu svojmu 😀

opuchnut by mi mohli naspat kozy hlavne 😀 😀

seahorse27
4. aug 2016

@mawka ja to tiez mam tak - ked priberiem, tak v tvari velmi malo, ale zasa kozy po bribrati naberu na objeme. Strasne toto - bud budeme stihle a ploche alebo gule s velkymi kozami 😀

ciernypes
4. aug 2016

@mawka biolampu si neskusala.kamaratke pomaha na psoriazu.mozno aj na atopicky nebude zla.

mawka
4. aug 2016

@seahorse27 ja som momentalne ani-ani a skor ovisnuta vsade 😀 😀
@ciernypes ano, ta mi pomaha. ako pisem, teraz mam klud, len musim byt opatrna s tym, co si na seba dam.