Ako sa starať o čerstvú jazvu po operácii ? Nejaké prípravky overené ? Je možné že bude minimálna po použití prípravkov ? Ďakujem
Masírovať, aj obyčajným krémom
ja som po operacii stitnej si davala krem na jazvy myslim ze esthetique, a natierala som si to v lete opalovacim faktorom 50 aby mi to nescervenalo, tak mi kazal lekar. Jazvu nie je vobec vidno.
Potom keď bude už zahojená tak odporúčam cicaplast krém napr od La roche posay , natierať
Ja na čerstvé rezné (aj pooperačné) rany, odreniny aj popáleniny dávam Dermo chlorophyl (sprej / gél). Použila som to aj po pôrode, aj po plastike a som spokojná.
V závislosti od umiestnenia je masáž nie vždy vhodná, resp. nesprávne masírovanie môže jazvu rozšíriť.
Prípravky na jazvy sa používajú až po zacelení rany (silikónové pásiky, contractubex...). Zázrak však nepríde ani zo dňa na deň, ani po týždni, viditeľné výsledky možno po mesiaci.
Kým nie je zahojená umývať a neskôr použiť krémy na jazvy ,so slimakom je výborný
Ja som po 2 sekciách a o jazvu som sa žiadnymi prípravkami nestaral a krásne sa mi zahojila. Akurát treba dávať pozor po sprchovaní a dobre ju uterákom osušiť