Dobrý den v piatok mi vyšiel ag pozit. (14 dni po manželovi) včera som sa objendala na pcr ráno, dnes som mala termín, no uz mam aj sms s výsledok. Výsledok je pozitívny, za 3 týždne 3pcr... Chorá som bola ešte pred mužom (horúčka, zimnica, bolesť hrdla) teraz už mám len silný kašeľ a hlieny tmavé,bolesť na hrudníku...takže ak mi dnes prišiel pcr pozitívny počítam 5 dni od dnes? Takže do štvrtku mám karanténu? Alebo až do piatku mám byť v karanténe? Volali sme na to call centrum tak jedna teta povedala, ze od ag testu, druhá, ze od pcr testu... Sami tam nevedia co hovoria... Štvrtok mi treba ist s dcérou na vyšetrenie, ale asi musíme preložiť termín, ci? Ďakujem
@girl2524 vážne? Takže vo štvrtok by som mohla ísť k lekárovi s malou?
Vazne. Ak nebudes mat priznaky. Ak budes kaslat urcite ostan doma
Neber vážne tých "5" dní karantény.
Pretože infekčná môžeš byť ďalej. Ak nechceš ohroziť ľudí,najmä,keď ideš s mamou k lekárovi,tak si urob AG test. Keď bude negativny,môžeš ísť,nebudeš infekčná.
Rata sa od pcr testu 5 dni,prvy den je den odberu,info z hygieny
Manzel je uz dlhsie prekonany, nemoze ist on?
@ivus5 ale mala ma tiež covid
Od pcr testu 5 dni
Tak s covidom nemôžeš ísť k lekárke,bez toho,aby si jej to dopredu nepovedala. Resp.pokial má dcérka problémy,sú priamo covid ambulancie. Tam sa dá ísť hocikedy.
Na ukončenie karantény musís byť úplne bez príznakov. O ukončení rozhoduje tvoj lekár.
Od ag testu..