Ako sa pripraviť na vyšetrenie syndrómu lepivých doštičiek?

24. okt 2024

Ahojte, urppstred novembra mam vysetrenie syndromu lepivych dosticiek. 10 sni pred vysetrenim sa mam vyvarovat liekom ako je ibalgin, paralen a pod., nemam pit kavu, ine kofeinove napoje a ani alkohol, taktiez bylinkove caje a nemam jest ani cesnak alebo kurkumu. Vie mi este niekto v niecom poradit comu sa mam este vyhnut? Dakujem

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domka222
24. okt 2024

Moja príprava nebola žiadna. Okrem toho,že som nebrala žiadne lieky,tak ako pred bežným odberom

autor
24. okt 2024

@monsterablue to mi ale povedali sestricky a aj na internete som si to nasla ze ak sa to nedodrzi tak je zbytocne tie testy robit

domka222
24. okt 2024

Ja som nič extra nedodržiavala a testy potvrdili dg

lonely66
24. okt 2024

super, že sestričky ti povedia, ktoré sa denno-denne stretávajú s touto diagnózou, ale ty si nájdeš niečo navyše a ani to ti nestačí. potrebuješ viac obmedzení. si normálna? jediné, čo sa vysádza, sú lieky, ktoré vo všeobecnosti riedia krv. vysádzajú sa cca 10 dní pred odberom krvi.. to je celé. sestričky ti poradili dobre. ty budeš nejaká hysterická.

adrianap83
24. okt 2024

Mne nič také nevraveli, len odber, na lačno. A dg potvrdená. Nestresuj.

tim23
24. okt 2024

Ja som mala v papieroch zapísané neužívať lieky proti bolesti 10 dní pred odberom. Týždeň pred odberom som si dala flector prášok a dg potvrdená. Inak som nad tým vôbec nelamentovala. Jediné čo som si nedala bola káva ráno pred odberom

leamax
25. okt 2024

Mozem vediet,kde ti to takto povedali?kam ides na to vysetrenie?ja mam diagnozu potvrdenu uz roky a teda nic take mi nikdy pred odberom nekazali🤔

autor
25. okt 2024

@leamax medirex

autor
25. okt 2024

A dalsie veci ako kurkuma a kofein som nasla na internete

domka222
25. okt 2024

Ježiš, ale nekonzumovať v nadmernej miere

autor
25. okt 2024

@lonely66 ja ci som normalna? Sa spamätaj a spravaj sa slusne, niesom nejake soplave decko. Jedna sestricka mi povedat nevedela a druha mi povedala niektore veci a poradila aby som si este pre istotu nieco nasla na internete. Som po niekolkych spontannych potratoch a nedari sa nam otehotniet. Kedze nam nikde nic nezistili a sme v podstate zdravi par je toto posledne vysetrenie ktore podstupime predtym ako pojdeme do CAR... A kedze ja som toto vysetrenie este nemala (pretoze bezne sa nanho nechodi a nechodi sa nanho ani pravidelne) neviem co vsetko treba dodrzat aby bol vysledok spravny. Pre nas je dolezite radsej vsetko spravne dodrzat ako mat falosny vysledok a budeme si trieskat hlavu o stenu preco sa nam nadalej nedari. Tak sa laskavo uvedom co za hluposti tu pises. A ano mas pravdu sestricky mi poradili dobre , ziadne bylinne caje, cesnak, kofein, lieky a pod. Cize nechapem co si na mna vyskocila ci som ja hystericka...

autor
25. okt 2024

@domka222 to vazne tu ideme slovickarit? VIDIM to aj sama.... Ja sa pytam na normalne rady ci nahodou neviete este o niecom alebo co... Samozrejme si nechcem nic viac pridavat len sa pre istotu pytam aby som tie testy nepokazila kriste pane

domka222
25. okt 2024

Vieš čo? Už sme ti tu odpovedali. Ty si ideš stále svoje,čo treba podľa internetu dodržať, tak sa proste toho drž. Nám sa dg potvrdili aj bez týchto hlúpostí.

autor
25. okt 2024

@domka222 ano odpovedali stylom ze prehanam, som hystericka, nenormalna a podobne... Akoze nechapem... Som sa normalne slusne opytala a SKORO kazda z vas reagovala takto. Dakujem ti za tvoju skusenost ked ti aj bez hluposti vysiel vysledok aky bol. Skoda ze neodpovedali zeny, ktore beru vecu zodpovedne a nie ako leda bolo. Nevravim ze sa striktne drzim internetu alebo co skor sa drzim rad sestriciek a vy (viacere) taktiez s tym nemate pravidelne skusenosti a idete ma tu poucovat ze ja trepem blbosti.... Staci normalne napisat "ahoj, ja som tieto veci nedodrziavala a vysledok mi vysiel..." Namiesto "Si normalna? Naco to dodrziavas? Mne to vyslo aj bez tychto hluposti..to uz prehanas", akoby ste vsetky boli nejake doktorky alebo co ktore sa do toho vyznaju najlepsie na svete 😂 ja sa teda do toho nevyznam tiez preto som len chcela normalnu radu alebo skusenost 🤦 sestricky mi v niecom poradili a same povedali ze si mam poriadne najst na internete co by som este dodrzat mala aby bol vysledok co najpresnejsi.

sandrinne
25. okt 2024

Okrem toho co spominas som den pred odberom nemala cvicit.

autor
25. okt 2024

@sandrinne dakujem za radu

domka222
25. okt 2024

A čo si si teda nezavolala na odberné miesto (hematológiu),kde ti mohol lekár podať všetky informácie a nie tu zisťovať od žien ktoré ako píšeš akoby sme boli všetky doktorky?

autor
25. okt 2024

@domka222 ja som v praci skoro od rana do vecera a k mobilu sa casto dostanem cez den tak na minutu alebo teda az uplne vecer ... Nemala som tam skratka cas teraz volat preto pisem tu aby som si to ked tak vecer precitala

tim23
25. okt 2024

Zavolaj do medirexu keď sú ti naše rady zbytočné.

domka222
25. okt 2024

@tim23 nemá čas. Ona asi ani neobeduje. Ale škoda slov veru. Nech sa zariadi podľa netu

autor
25. okt 2024

@tim23 nauc sa citat s porozumenim... A normalne rady mi niesu zbytocne, za tvoju radu som ti vdacna

tim23
25. okt 2024

@domka222 🤭🤭

autor
25. okt 2024

@tim23 vies co ano... Nestiham ist za cely den ani na zachod niekedy za to ty sedis asi cele dni na riti vypisujes na modrom koniku

autor
25. okt 2024

@tim23 to nemalo byt tebe ale
@domka222

autor
25. okt 2024

@domka222 ale ano uznavam, zrejme som tam mala volat

tim23
25. okt 2024

Prepáč už sa neozvem. Pŕskaš riadne 😮‍💨 ty budeš mať iný syndróm, nie lepive doštičky

domka222
25. okt 2024

@tim23 🤣

autor
25. okt 2024

@tim23 na teba som ale nic nevravela nerozumiem tvojim reakciam

tim23
25. okt 2024

Však ani jedna ti nepísala nič zlé, všetky baby čo odpísali majú skúsenosť s týmto odberom. Len ti chceli vysvetliť, že nemusíš robiť okolo toho vedu a študovať internety. Normálne sa riaď podľa stránky medirexu a dobre. Neviem čo viac hľadáš