Ako sa pripraviť na koronavírus?

12. mar 2020

Baby doteraz som to nejak neriešila ale začínam sa dosť báť. Ste nejak pripravene čo sa týka dezinfekcie, jedla,liekov atď? Budem rada ak konkrétne vypisete čo robíte,ako , aké výrobky máte kúpené atď. Poprosím nepisat odveci ale iba k téme. Za pochopenie ďakujem

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. mar 2020

@veronika4495 zabudla som že rovnako sa bojím ekonomického hľadiska. . . .

maciatkolulu
12. mar 2020

A ten chceš riešiť ako, teda ako sa naho pripraviť? To ma zaujalo?

autor
12. mar 2020

@maciatkolulu odklad hypotéky, vytiahnutie hotovosti ( všetko platím kartou) . Avšak strach mám z toho čo ovplyvniť neviem. Čo keď pozatvaraju všetko a budeme bez práce?!

heln
12. mar 2020

Ja začínam mať akurát paniku z vybrakovaných obchodov. Dnes som bola doobedu v našom obyčajnom sídliskovom Lidli. Keďže u nás od zajtra zatvárajú školy, tak som chcela niečo nakúpiť, aby som zajtra nemusela do obchodu. Toustový chlieb nemali, šla som kúpiť šunku, alebo salámu a regál so šunkami bol skoro prázdny a nemali nič z toho, čo kupujeme, tak som si povedala, že kúpim aspoň mozarelu na špagety, mali len pár druhov syra, chcela som kúpiť kilo ryže, že si spravím na obed, nemali tam nič a cestoviny prázdne, zostali im tam len rezance a nejaké cereálne cestoviny, zobrala som nejakú mrazenú zeleninu, ale mrazáky boli poloprázdne, múka vykúpená, na prostriedku uličky mali jednu paletu s múkou. Tak som len chodila po tom lidli a zírala na tie prázdne regále. Ujko pri pokladni za mnou mal plný vozík tých cereálnych cestovín, ktoré tam zostali.
Inak neviem ako sa pripraviť, mydlo používame bežne a aj dezinfekciu či anitbakteriálne gély. Keď sú choroby, tak obmedzujem návštevu miest kde je veľa ľudí. Od kedy som tehotná, tak som nešla k obvodnej. Čo sa týka liekov, tak paralen máme doma vždy. Inak fakt neviem, nech mi niekto povie, kde kúpim ryžu.

autor
12. mar 2020

@heln ďakujem za odpoveď. Ja tiež mám všetko tak ako bežné, dnes som bola po dlhej dobe tu a na FB a keď som videla čo sa deje.no dosť ma to vystrašilo

anka246
12. mar 2020

Som pripravená, len na krátky čas. Keby zatvorili obchody, po dvoch týždňoch by sme umreli nie na výrus, ale od hladu 😢

autor
12. mar 2020

@anka246 asi aj ja by som mala kúpiť také bežné veci ak by sme boli 2 tyzdne doma

heln
12. mar 2020

@anka246 presne, to si hovorím aj ja. Ale aj tak v panelákovom byte nemám kde skladovať 10 kilo ryže, 10 kilo múky, 10 kilo cestovín.

andrea_prestastna
12. mar 2020

@heln aj kebyze to mam preskakovat vzdy je miesto podla mna....

autor
12. mar 2020

@heln veď ale nemusíš mať až toľko. Aby si mala na 2 tyzdne. Prípadne aby si chodila na nákup menej často ako obvykle

anjika44
12. mar 2020

A čo ľudia, ktorí dostávajú liečbu alebo lieky v zahraniči?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. mar 2020

@perdulka7 veď áno ale nepovieš deťom že teraz týždeň nejeme lebo nič nemáme,ale prezijeme ... Ja bežne nemám žiadne zásoby kedze obchody sú otvorené každý den

patys123
12. mar 2020

No baby ja inak tiez zacinam citit nieco zle vo vzduchu, doteraz som to dost zlahcovala... my co sa tyka jedla sme na tom dobre, kedze zivot na dedine je o niecom inom ako v meste obzvlast ked si clovek sam dopestuje a v pivnici a mrazaku ma este vlastnu zeleninku a zasoby z leta. No tiez uvazujem nad nejakym vacsim nakupom, keby sa nahodou pozatvatali obchody.
Ekonomicku situaciu asi neovplyvnime, no tiez som rozmyslala co s peniazmi, hlavne ak mame nieco investovane, ci sa to vplyvom predpokladanej krizy neprepadne..
Uvidime co nam osud prinesie a dufam, ze to my Slováci dame...a nie len my 🙏

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hastrmistr
12. mar 2020

Ja som objednala paralen.nurofen, nieco na nadchu kasel a cajiky.....predsa ked to chytime tak nebudem behat chora po lekarnach.... Hlavne si ukludnujem psychyku kedze na kazdom programe plasia narod....respekt mam maximalny ...predsa je to mimoeuropsky virus

autor
12. mar 2020

@perdulka7 nemám.nechodim úplne každý ale dá sa povedať takmer každý druhý. Malé potraviny mám po ceste domov, nebýva tam veľa ľudí tak vždy kúpim to ,čo potrebujem

autor
12. mar 2020

@hastrmistr ďakujem tie čaje a med by som mohla aj ja nakúpiť to je dobrý nápad. Paralen a nurofen mám

wena
12. mar 2020

Obchody zatvorené nebudú, keď tak budú obmedzené otváracie hodiny a ľudí budú púšťať dnu po menších skupinkách. Akú logiku by malo nechať ľudí umrieť od hladu a spôsobiť tak viac úmrtí ako samotný vírus?? My zásoby nemáme, resp. my bežne nakupujeme raz za týždeň, takže na ten týždeň máme stále a tak to robíme aj teraz, že raz týždenne chodíme do obchodu. U nás je všetkého dostatok a potravín aj dostatok bude, možno nebude 20 druhov šunky, ale od hladu nikto nezomrie. V obchodoch čo máme nablízku nie je nič vybrakované a všetkého dostatok. Lieky máme len tie čo stále (niečo na kašeľ, teplotu) a nie 20 balíkov z každého, ale jeden. Dezinfekciu nemáme, máme normálne mydlo. Vyťahovať hotovosť nevidím dôvod, platiť kartou je "čistejšie" ako sa dotýkať peňazí. Odklad hypotéky nevyužijeme lebo muž normálne pracuje (teraz má homeoffice), takže príjem máme a ak by sme aj nemali, máme rezervu.

alex666
12. mar 2020

@patys123 aj my mame nieco investovane a tiez mi napadli tieto myslienky... Ale nic mi nepomoze sa tym teraz zaoberat, je potrebne aby sme vsetci boli disciplinovani, a ak budeme o 1-2 mesiace moze byt po vsetkom...

iskrickaa
12. mar 2020

My sme si urobili zasoby uz pred dvomi tyzdnami. Cestoviny, ryza, ryby v konzerve, instantne jedla, muka, olej, cukor, sol, caje, polievky, napoje, maso, zo vsetkych liekov, co pravidelne berieme zasoby na 3 mesiace, komplet lekarnicka pre maleho aj nas, nemusime vyjst medzi ludi aj mesiac. 4 velke flase antibakterialneho gelu, dezinfekcne utierky, spreje, 80% alkohol. Nezijeme na Slovensku a karantena este nie je. Toto su len suche potraviny. Este mame plnu chladnicku 😀 ale postupne to zjeme.

angelinja
12. mar 2020

@wena prepac ale zomriet od hladu???chod nakupit nieco viac ako zvycajne a urcite od hlau nezomres zas neprehanjme to s tym jedlom..clovek vydrzi zapomoci ovela menej jedla ako normalne sme nauceni jest

cackaa
12. mar 2020

Každý zodpovedný človek si robí nejaké zásoby podľa vlastného uváženia. Môže byť výpadok čohokoľvek a radšej budem mať doma zásoby, ako byť v strese a nič nezohnať.
Mám čistiace prostriedky, hygienu, aj niečo na pranie, lieky, a samozrejme potraviny podľa toho čo najviac používame - múka, cukor, cestoviny, ryža, mäso v mrazáku, nejaké konzervy rajčín, ryby a aj sladkosti pre decká.
Aj tak veľmi dúfam, že to nejako ustojíme, ale radšej som sa pripravila.

leuchtturm
12. mar 2020

@anka246 hladovka je velmi prospesna procedura na liecenie mnohych chorob 😀

falbala132
12. mar 2020

@heln tu specialnu jazminovu 5 kg vrecia v Lidli mali 🙂

danula22
12. mar 2020

Pište k veci.Pytala sa vas čo mate kupene.Ja mam cibuľu,olej,zemiaky,cestovinu,mäso v mrazaku a ovocie podla možnosti.Ak maš zaklas spraviš hoci čo a aj domaci chlieb a kedže mam male dieťa 3baliky plienok a klasika lieky paralen,nurofen,

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
clarke
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz