Ako sa pričiniť o psychické zdravie

moncacin1503
18. nov 2018

Dnešná doba je veľmi zla a ja som v nej úplne stratena . Alo sa mám mat rada? Ako mám mat sebavedomie? Ako nebyť negatívna? Poviem Vám, mám priateľa , som chudá ostatní hovoria že pekná dlhovlasá čiernovláska no moja negativita mi zničí život ... sú dni keď som pohode no ja si hľadám problémy, hádam sa, som stále smutná a bez nálady, negatívna , všade vidím problém, napríklad mi niečo nesedí a ja dva dni som zduta , proste v skratke ak je niečo zle ja idem sama proti sebe robím útok namiesto toho aby som komunikovala a vyriešila niečo ja sa odujem plačem uzatvoril sa do seba a myslím na to najhoršie ... najhoršie je že ide o banálne veci situácie ... neviem byt šťastná ako keby som nechcela a preto strácam ľudí naokolo. Mávam depky kvôli dievcatam ktoré máji veľa lajkov a hovorím že prečo nevyzeram alo ona . Prídem si psychicky chorá no chcem sa dať dokopy byt pozitívna komunikovať neísť proti sebe pomôcť si ale ako?

gagik
18. nov 2018

Zjavne nemas ziadne vazne problemy,tak si ich vytvaras sama,ale neboj zivot ta nauci, ked sa vyskytne naozaj nieco vaznejsie. Zatial zacni sportovat,alebo si kup psa,alebo sa venuj niecomu zmysluplnemu.

pribinak
18. nov 2018

Mas depky z dievčat, ktore maju vela lajkov?
Moj ty kvet, ty mas kolko rokov? 14

moncacin1503
autor
18. nov 2018

No ďakujem za skvele rady .... mám 19

moncacin1503
autor
18. nov 2018

Chodila som aj k psychologicke no nepomohla no tá vravela že moje nesebauvedomenie je tým, že odmalička žijem s babkou jednou druhou a potom s ockom ktorý neprejavuje city a nemám vlastne mamu a pre to som veľmi precitlivena

lula313
18. nov 2018

Skus si najst nejaké koníčky, dobročinnú aktivitu(dobrovoľník v utulku, domove dôchodcov,..), aby si si pripadala užitočná a zabila nudu, ktorá ti dáva priestor rozmyslat negativne.. Pripadne poznam babu, ktorá sa venuje rýchlo “koučingu”, ktorá vie takéto problemy človeka vyriešiť. Možno by toto bola pre teba cesta..

nevludna
18. nov 2018

@moncacin1503 skus meditovat a skus vyradit uplne cukor a sladke(tj aj muka, aj ovocie, atd)...co najviac drz hladinu inzulinu v tvojom tele dole...viem o com hovorim, mala som strasne depky a toto mi pomohlo, meditacia a ketodieta

asia83
18. nov 2018

@moncacin1503 Matka utvára sebavedomie dievčat, to je pravda, ale tým, že sa budete ľutovať nič nevyriešite. Treba brať seba, život tak, ako sú a neriešiť. Ako tu už bolo spomínané, nájdite si záľubu, prídete na iné myšlienky.

pieksamaki
18. nov 2018

@moncacin1503
Áno tvoje detstvo...má určité súvis aj s tým ako premýšľas...vychovávali tá babky..teraz nebudem rozoberať..čo a prečo...ale pomyslí že aj keď dievča vyrastá v rodine často je to dysfunkcna rodina..takže tak či tak ma isté pochybnosti....skús pouvazovat..naozaj nie si jediná...so štúdiom by sa ti lepšie premýšľalo...máš pred sebou život...a nemyslí až tak na to negatívum...chápem čo tým myslíš...je to aj dobou...ale ži si svojím tempom..spokojnosťou..buď spokojná aj so svojimi malými krokmi...buď na neho hrda...životné skúsenosti ešte len naberas..

merkelica
18. nov 2018

myslim ze toto je najlepsia doba aka tu doteraz bola

deti95060810
18. nov 2018

jasné, pochopila som....hovorí sa tomu závisť...🙂
ale neboj sa, po čase keď budeš mať mm, deti a prídu skutočné starosti tak na také hlúposti ako napr. "lajky" ani nepomyslíš...😉

potvora1
18. nov 2018

@nevludna pomohlo to, takéto stravovanie vie ovplyvniť psychické zdravie??

zuzanka103
18. nov 2018

@moncacin1503 problemy v rodine sa moznu časom u niekoho aj takto prejaviť. Žiaľ nema každý šťastné detstvo o to viac sa to prenáša do dospelosti. Najdi si niečo co ta baví ludia maju väčšie problémy a bojujú s nimi. Skús zit naplno aby si nemala čas sa zajujimat blbostami a uvidíš raz ked budeš mat svoju rodinu budeš ju ľúbiť nadovšetko len treba zabojovať. A o to viac ked si psychicky slabá. Viem o com hovorim tiez som nemala bohvieake detstvo rodinu ale mam manžela dieťa ktoré velmi ľúbim.. prajem ti vela štastia 🌝

anna1938
18. nov 2018

Skús sa realizovať v nejakej oblasti, ktorá Ťa baví natoľko, že aj keď sa tam vyskytnú nejaké banality, čo Ti nie sú úplne po vôli, predčí ich niečo pre Teba hodnotnejšie a zaujímavejšie a nebudeš mať už toľko času hľadať len to zlé. Určite si nájdi nejakú pravidelnú činnosť, ktorá Ťa zaujme.

romiada
19. nov 2018

@moncacin1503 kasli na "lajky". O tom život nie je. Je to nafuknuta bublina v ktorej sa kazdy prezentuje lepsie ako je to v skutocnosti. To by si mohla vediet, to uz vie rozoznat aj moja 15r neter. Nezabijaj cas sledovanim druhych ale rob sama co Ti robi radost (bez vidiny odmeny v podobe lajkov). Zacni pohybom, staranim sa o seba. A vaz si ze mas priatela , babky, otca....to znamena ze si milovana..a to je vela. A skus si pisat dennik a precitat si s odstupom opis dovodov co Ta dostali do negativity...mozno sama prides na to a uvedomis sa v ktorych situaciach tym zduvanim zbytocne stracas cas a ponizujes samu seba tym spravanim pred ostatnymi. Drzim palce aby si sa naozaj citila ako krasna stihla ciernovlaska vo svojom vnutri sama od seba,nielen ked Ti to povedia druhi.

shilla23
19. nov 2018

@moncacin1503 tazko najdes tu odpoved skus ju najst v sebe.. poviem ti len tolko aj ked myslim ze ti to neda nic lebo to treba zazit .. musis padnut tolko krat na hubu v takych zivotne tazkych veciach az kym uvidis co je naozajstne stastie.. ja tiez som mala "vsetko" nevazila som si a zacalo sa okolo mna umierat, rozchod, zdravie psychicke v riti, potrat atd atd az som zistila ze stastie treba hladat v tych obycajnych malych veciach a nie v lajkoch a zavisti a nevedeni co so sebou..(castokrat ti "uspesni ludia" su najviac nestastni)

laska201
19. nov 2018

Taketo depresivne stavy ma dnes co raz viac ludi a bude to len pribudat.Citaj vsetko co je pozitivne kukni na nete je vela veci pisanych.Kukni do zrkadla a zacni sa smiat na silu a uvidis po chvilke ze to uz bude ozajstny smiech sama zo seba.ono totiz smiech zvysuje hormon stastia.Chod do prirody a dychaj vsimaj si tu krasu okolo.Naozaj clovek si je strojcom svojho stastia.A hlavne ako sa citis aj takych ludi k sebe pritahujes.Ja som furt vysmiata a teda v robote sa smejem tiez.proste nemozem mat pri sebe negativizmus preto sa s takymi ani nestretavam.