Ahojte chcela som sa spýtať máte skúsenosť s chorou pečeňou ? Ja neviem či si to už nenamyslam ale mám pocit že není v poriadku mám takú zvláštnu pachuť dechtovu hnilobnu a pichanie v pravom boku a bruchu keď ležím na boku mi niečo akoby tlačí na pľúca stretli ste sa niekto s týmto ? Ďakujem
Choď k obvodnej na krv,pre začiatok. Pečeň podľa mňa nebolí.
zvacsena pecen moze sposobovat tlak,a le neviem ci zrovna na pluca. no mnohi, co maju problem s pecenou, dlho nemaju priznaky.
najskor treba ist k obvodacke a ta to vezme krv na pecenove testy,. podla vysledku sa uvidi. pripadne treba vylucit aj hepatitidu.
k obvodnej nech vezme krv a posle podla vysledkov pripadne posle na sono brucha
nemusis ist hned na gastro
@saskarena manžel mal abces na peceni a mal milión rôznych priznakov. Áno pichalo ho vpravo pri každom nadýchu,ale hlavne mu to vystrelovalo akoby k lopatke. Co je časté pri problémoch s pečeňou.
Ale je to iné, u neho išlo o urgentný prípad. Nemal dlhodobe problémy ani bolesti. Bolo to z hodiny na hodinu
@saskarena pichalo má v boku hrozne. Nasledovalo gastro, kolonoskopia. Našli helicobaktera. Tiež som myslela že pečeň pretože mám čerstvú skúsenosť. Je to 4 mesiace, čo mi na pečeň zomrela 28 ročná sestra. A fakt nikdy nevedela že jej niečo je. Prišlo to minulého roku keď náhle ožltla. Najprv oči potom už všade. A začalo to rovno v plnom prúde. Svrbeli ju nohy, krvacali varixy, oči stále žlté, robili sa jej modriny, boleli ju kríže a chrbtica, potom začalo rásť brucho čo mala toľko vody, opuchy nôch, pomaly horšie dýchanie. Áno v posledných štádiách boli aj bok. Nevylučuje sa že aj v skorých štádiách. Treba ísť na gastro,z krvi sa zistí hodnota bilirubínu. A potom sa uvidí či to je pecen. Prajem aby to nebola pečeň ako ja so strachom som šla na to gastro. Ale ja som ten lepší prípad s helicobakterom. To moja sestra nemala toľko šťastia. Ináč sestru s tým všetkým dali dokopy 3 krát ale žiaľ Bohu ona nerespektovala liečbu. Tak po 4 ju z toho už nešlo vytiahnuť. Prajem veľa šťastia
@tatiana149 ach jaj to s tou sestrou mi je veľmi ľúto úprimnú sústrasť drž sa a ďakujem
@tatiana149 aj pila alkohol? Alebo prečo jej v tak mladom veku odišla pečeň?
@saskarena
@saskarena chod všeobecnej vypýtaj si výmenný na gastro