Ako sa opáliť bez spečenia?

anexis
17. jún 2013

za svoj doterajsi zivot som na to neprisla...ak sa natriem opalovacim kremom, neopali ma (zvyknem pouzivat 15-20-tku)...ak sa natriem len nejakym obycajnym kremom na ruky napr.... specie ma 😖
nehovorim ze chcem vyzerat ako cernosko, ale taku zdravu farbu mierne opalenu by som prijala, pritom niesom svetly typ..mam tmave vlasy aj oci ale ak nechcem byt biela ako vapno, musim si pretrpiet cervenu, paliacu, stipaciu pokozku, potom šúpanie a nakoniec skoro ani nieje vidiet ze som sa opalovala a cim som si presla...no a po tom vsetkom uz ani nemam chut ist sa znova opekat 🙄
nemate nejaky tajny navod ako na to? 😅

dejka77
17. jún 2013

Treba sa opalovat viackrat, ak mas takyto problem tak aspon 10x. Nemusis to ale prehanat a byt dlho na slnku, taka hodinka by mala stacit.
Mna takisto neopali len tak lahko, ale pamatam sa, ze jedno leto som sa opalovala tak viac ako inokedy a hned to vyzeralo lepsie.
A urcite sa natri normalnym opalovacim kremom.

ikke
17. jún 2013

co tak zvolit nizsi faktor?
samozrejme neopalovat sa cez obed a opalovat sa na viackrat

prasiatko30
17. jún 2013

50 factor a behat po slnku nie cez najhorsie hodiny ale pravidelne - ja som bledula mam aj miernu reakciu na slnko ale ked zacne pekne pocasie tak sa zacnem natierat aj tvar aj ruky aj nohy 50 zacinam sa pomaly opalovaat pocas normalneho zivota - behanim kazdodenym po uliciach potom pride leto a vtedy som vonku na slnku aj 3-4 h a veru je na mne vidno ze nie som uplne bleda i ked tiez nie som ako mulatka a hlavne je vobec sa netreba nad tym vzrusovat ja sa cim dalej tym viacej snazim chranit pred slnkom

gretka2
18. jún 2013

Nie kazdy sa opali do hneda. Zhnednutie je vlastne obranna reakcia pokozky, tvorbou melaninu sa hcrani pred UV ziarenim. Vlastne svoje telo vystavime nebezpecenstvu a paci sa nam jeho obranna reakcia.
Niektori ludia sa jednoducho nikdy neopalia, chyta ich docervena a potom nezhnednu. A urcite pouzivat 30 faktor.
Moja dcera ma blede vlasy, ale snedu pokozku. Natieram ju 50 faktorom (Daylong kids), a zhnedne aj tak.
Ja som tiez rada, ked sa opalim, som tmavsi typ, tak s tym nie je problem.
Ludia, ktorym sa netvori dost melaninu,a zrejme k nim patris aj ty, by skor mali skusit skor samoopalovacie pripravky, alebo sprejove "opalovanie".

sarin
18. jún 2013

Ja by som skusila uzivat aj betakaroten (mrkva, broskyne,.......vitaminove doplnky)

kris557
18. jún 2013

Presne túto otázku si kladiem aj ja. Známa mi odporučila sa určite natrieť lebo a nenatieram, lebo sa bojím, že by som sa neopálila ale potom sa vždy ošúpem a môžem nanovo. Ja neviem akým ohranným faktrorom ale možno by som skúsila 6 a opaľovať sa denne po 10 minút, alebo možno tých 10 minút každý deň ale bez krému, samozrejme nie cez najväčšie slnko.

isiska
25. jún 2013

Ja som sa na opálenú pokožku už dávno vybodla. Po mame som bleduľa a dopracovať sa k peknej brondzovej sa mi podarilo len raz, počas leta keď som robila v USA a bola som veľa vonku. V lete sa natieram 50 a neopalujem sa cielene. Netrap sa nad tym a určite používaj opaľovacie krémy, spálená pokožka za to nestojí a ako píšeš, ničomu to nepomáha a iba si ničíš zdravie. Ale skus to tak s rozumom. Držím palce.

lienka2407
25. jún 2013

Urcite pouzivat stale opalovaci krem factor minimalne 20 a postupne sa pekne opalis a nespalis 🙂