Ako sa odstraňuje hemangióm?

vitacalcin
27. jan 2023

Ahojte,
na hlave sa mi vytvoril hemangióm, a trocha narástol a zavadzia mi to, viete mi poradit ako sa to odstranuje, ci tam zostane nejaka stopa po odstraneni, ci je to bolestive?, najlepsie s vlastnou skusenostou...dakujem.

silceb
27. jan 2023

@vitacalcin môj syn má/mal hemangiony rôznych veľkostí na 4 miestach od narodenia. Existuje na to sirup, s ktorým ale osobnú skúsenosť nemám, lebo ho syn kvôli jeho vtedajšiemu zdrav.stavu nemohol. Ale podľa skúseností iných je dosť účinný a hlavne rychly. No používame mastičku zarábajú na to, riešime ale cez detských dr. A tie menšie s tým zmizli do roka a väčší - ten má na chrbte, bol vypuklý ako Hríbik, nepekný, tmavý a priemer asi 1cm, tam to trvá dlhšie, no postupne sa vstrebáva a stráca sa. Potom ešte viem že v BA to odstraňujú aj chirurgický napr. My sme navštevovali kvôli tomu normálne onkologickú ambulanciu. Hemangion sa úplne vstrebe a mala by koža ostať bez stopy.

slavomira236
27. jan 2023

@vitacalcin dcérke v 2 rokoch odstranova chirurg spravil sa jej na nose a vždy jej krvácal aj v noci zazrela a pošte sama krv

domka222
28. jan 2023

2x mi odstraňovali chirurgicky. Vraj v Česku to vedia špeciálnym laserom.

oli18
28. jan 2023

Podla toho, kde sa nachadza. Ja mam na peceni uz 15 rokov. Chodim na sono 1x rocne. Nemeni sa. Ze vraj to moze byt aj zhluk ciev.