Ako sa lieči leukoplakia vulvy?

aninka421
20. máj 2015

je to bolestive svrbi to a aj pali ako to mam vyliečiť niečo aj prirodne,zatiaľ mi predpisala len masť na to

dadulka256
21. máj 2015

skús sa poradiť na stránke www.poradnagynekologa.sk

teresa09
24. jún 2016

Ahoj, mne pred pol rokom doktorka diagnostikovala s počudovaním to isté, mám len 36 rokov. Tiež mi dala len mastičku a dovidenia. Hľadám info na internete, ale stále nemožem nič nájsť, čo by pomohla a hlavne to nejako zastavilo a narazila som na Vás. Preto sa Vás tiež chcem opýtať či sa Podarilo Vám niečo účinné nájsť?

bachanovazuzana
6. sep 2016

@teresa09 môžem sa spýtať ako pokračujete, lebo tiež som na tom rovnako a neviem sa s toho vymotať

aninka421
autor
11. sep 2016

Nič vam nepomaha?ebo mne sa to ustalilo prestalo to hrozne svrbenie občas sa ozve ale pretriem to tou masťou čo mi predpisala dr a znova to prejde a veĺa som si robila sedacie kupele v rebričku tak len trpezlivosť a ak mate nejake otazky kludne mi napište

kubko9
9. okt 2016

Mne to diagnostikovali keď som mala 30,chodila som do BA,tiez mi predpísali mastičku.Dlho som mala pokoj,po piatich rokoch sa to veľmi zhoršilo.Lekarka má poslala domov stále s tou istou mastickou,bolo to strašne,svrbenie,opuch,bolest,nespala som,cez deň som v bolestiach nemohla ani rozmýšľať.Pchala som do seba lieky od bolesti.Nakoniec som šťastnou náhodou skončila v MT.Masticka s kortikoidmi sa mala používať len dva týždne,obcasne.Mne ju lekárka predpisovala 5!!! rokov.Teraz mám tretiu kúru diprophosom, injekcna aplikácia priamo do kože.Au. Ešte dve injekcie,kazdy mesiac jedna.Lekar má ukludnil,ze sa nemám báť.Oproti lekárke,ktora mi povedala,ze mám čakať zhorsovanie až rakovinu.Dufam,ze má môj lekár pravdu.Ten strach a bolesť už zažiť nechcem.

teresa09
16. feb 2017

@kubko9
Ahoj čítala som tvoj príspevok a zaujalo ma že si skončila v Martine. Chcem sa spýtať u koho presne. Mne to doktorka diagnostikovala tiež, a po odbere vzorky mi vyšli divné vysledky, ktoré síce potvrdili leukoplakiu ale našli pod tým atypické bunky, odporučili znova odobrať väčšiu vzorku a tak ma posielali z ambulancie do ambulancie až som sa nakoniec včera odobrala v Martine na Gynekologií na další odber vzorky. Už som tak vystrašená, že až. Preto ma zaujíma kde ste boli Vy. Ďakujem za odpoved

bachanovazuzana
16. feb 2017

ak môžem odporučiť, z vlastných skúsenosti určite nečakať a nájsť odborníka ktorý vie o tom viac a stretol sa s tým ... tiež som na to doplatila a len sa to naťahovalo mastičkovalo a pozorovalo a napokon výsledok bol úplne iný ktorý nečakal nikto a už vôbec nie môj starý gynekológ lebo som ho vymenila a jemu stačila jedna prehliadka a vedel koľká bije, ľutujem toho že som ho skorej nevyhľadala všetko mohlo byť oveľa lepšie a preto nečakajte a nájdite si čo najrýchlejšie iného a strach ten bude stále viem o čom hovoríte ale treba hlavne veriť, že to bude dobre a pozitívne myslenie, nebojte bude to ok.

kubko9
16. feb 2017

@teresa09 napíš mi na súkromný meil kubovak@gmail.com

kubko9
16. feb 2017

bachanovazuzana ak by si mohla, ozvi sa mi aj ty, podľa tvojho meilu si s liečbou spokojná, ak by si mohla, poskytni mi ďalšie informácie. Myslím, že na Slovensku málokto vie, o čo ide. Viacerí doktori, ku ktorým chodím (endokrinológ, gastroenterológ...) vôbec netušia, o čo ide.

aninka421
autor
17. feb 2017

Prosim vas aj mne poraďte čo vam povedali lekari ak móžte

ivankaalenka
11. júl 2018

Mate k tomu nieco nove? Pomohlo vam nieco? Zlepsuje sa to alebo zhorsuje? Zvrhlo sa to niektorej z vas? Dakujem za kazdu odpoved. Ja to mam nejake tei roky. Mam pocit zhorsenia...

anna271179
11. nov 2018

@teresa09 Dobrý Den
Citam tvoj prispevkom a chcela by som sa informovat, ako ste dopadla s tym nalezom leukoplakia. Nakoľko ja mám duagnostikovane to isté. Uz mi 1x uribili exciziu a za par dni to narastlo znova a postupne sa to zväcsovalo.Diagnostikivane mi to bolo v 36R a mam 39R
Za akékoľvek info Vam budem velmi vďačná

teresa09
11. nov 2018

@anna271179
Mne v excizii vyšla zlá histologiu, nevedeli či to má posúdiť kožný doktor alebo gynekológ, ale nakoniec som sa dostala do Martina a tam sa rozhodli že to vyrezu celé aj so širokým lemom...onko liečbu som nemusela absolvovať lebo podkozie bolo OK ale chodím tam každého pol roka na kontrolu..... už je to rok a pol od zákroku a nič ma nesvrbi , .... uvidíme ďalej, som jedna z mála komu sa to tak relatívne rýchlo zvrhlo

ivankaalenka
12. nov 2018

takze vyrezanie pomohlo.....moja mamina ma teraz v ustach a rozleza sa to. Bojim sa o nu :(

anna271179
12. nov 2018

@teresa09 priatelia a boli samotby zakrok tzv. Biopsia s tej spominanej leukoplakie? Neviem si ani vo sne predstavit lokálne anestetikum do rozkrokov. Caka ma to v stredu a uz teraz sa trasiem od strachu. Potom budem mat zaludok jak na vode, keď budem čakať na výsledky z histologie. Trpim ustavicnymi zapalmi, doktor vkuse do mna pcha antib. a vysledok nijaky. Uz som zúfalá nemam uz energiu s tým zápasiť. Pri tom mám hygienu pravidelnú

anna271179
12. nov 2018

Ten zakrok mam ambulantne a chcem zmeniť gynekologa len neviem ku komu ist neviete o nejakom ozaj dobrom gynekologovi je jedno, ci doktor, alebo doktorka Trenčiansky kraj

ivankaalenka
22. nov 2018

@anna271179 ako si dopadla? V tvojom kraji ti neporadim... :( zapaly posvy ci aj mocovych ciest? Ja mocove cesty. Stale. Uz je to neznesitelne.

ivankaalenka
22. nov 2018

@bachanovazuzana mozem sa spytat na terajsi stav? Zhorsuje sa to, alebo naopak je to lepsie? Dakujem...

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denn535
14. jún 2019

Ahojte, viem ze je to už stará diskusia ale ch ela som sa spýtať či ste niektorá absolvovali chirurgický zákrok v celkovej narkóze a ako sa to liečilo? Koľko ste boli doma na PN? Či ani nebolo tu PN treba? Mala by som ísť na jeseň a neviem čo od toho mám čakať. Ďakujem za Vaše odpovede 🙂

ivankaalenka
17. jún 2019

@denn535 moja kolegynka to absolvovala v narkóze. dopadlo to dobre.

denn535
17. jún 2019

@ivankaalenka tak to som rada ze jej to dobre dopadlo 🙂 a nevieš mi povedať ako dlho bola doma a ako sa to liečilo a tak?

ivankaalenka
19. jún 2019

to bohuzial neviem :( (a ani sa uz nemozem spytat) a ja mam a mne to zatial neriesia. Mojej inej znamej vyberali z ust a povedali, ze ani nevedia vybrat vsetko a ze sa to vie opakovat.

denn535
19. jún 2019

@ivankaalenka držím palce aby to nebolo nič vážne 🙂

ivankaalenka
13. aug 2019

Dakujem

basimko123
14. sep 2021

ahojte, mam 36 rokov a mam rovnaký problém, za dva dni ma čaká biopsia. viete mi prosím niektorá odporučiť odborníka v Martine ako ste spomínali? neviem už ktorou cestou sa vydať a iba tápam, hladám články a bojím sa čo bude dalej. dakujem vám

basimko123
14. sep 2021

@teresa09 dobrý deň viete mi prosím pomôcť v tejto problematike? odporučiť mi odborníka v Martine? dakujem

tatiana_84
29. nov 2021

@basimko123 tiez riesim tento problem, strasne malo sa o tom vie. Verim, ze Vam vsetko dopadlo dobre. Viete odporucit niekoho? Mozete aj spravu. Dakujem

maka50
1. jan 2024

Dobrý deň dievčatá ..pridala som sa sem aby som sa podelila o moju skúsenosť a možno niekomu pomôžem , lebo mám ten istý problém LEUKOPLAKIA .Zistila mi to dr. pri preventívnej prehliadke , našla len malý sivý fliačik len vonku nie v pošve , ale keď som začala o tomto probléme čítať viac ,uvedomila som si že príznaky som mala už oveľa skôr...svrbenie a pálenie bolo neznesiteľne , bola som na biopsii-nebolo to také hrozné a dopadlo to dobre ale odišla som len z krémom ktorý pomohol na chvíľu .Začala som pátrať a našla som kliniku v Žiline GYN-Fiv -tuším sú aj v Bratislave a v NItre , podstúpila som už 2x ošetrenie GYN Laser MonaLisaTouch -jedno ošetrenie 230 eur ale je to oveľa lepšie no sivá švrna asi nezmizne ...o tomto ochorení vie málo lekárov a budem rada ak mi tu niekto poradí aj niečo iné ako laser nakoľko je to finančne dosť náročne .Prosím ak máte niektorá nejakého lekára , liek alebo hocičo napíšte mi ...ďakujem

kubko9
1. jan 2024

@maka50 hormonálne obstreky, najskor diprofod,teraz dexametazon