Ako sa lieči hormonálne akné?

30. nov 2022

Ahojte, každý mesiac pred menzesom vyzerá moja tvár minimálne takto zle ako na foto.. boľavé zapálené vyrážky.. už keď toto vidím na tvári viem že je čas ísť na tampóny.
Po menzese sa pleť začne hojiť ale kým sa zohoji všetko už sa zas začnú tvoriť ďalšie a som v jednom začarovanom kruhu. Tvoria sa iná na lícach a brade.
Mám 27 rokov a som rok a pol po pôrode.
Žiadne dostupné čistiace prípravky z drogérie mi nepomáhajú a to som skúsila už snáď všetko aj to čo kedysi fungovalo, tak isto som už aj zinvestovala do prípravkov z lekárne a žiadny výsledok.
Chcela som to samozrejme riešiť už aj zvnútra návštevou nejakého lekára ale neviem ku komu, obvodná, kožná, gynda?

Vďaka za info

kamilkak
30. nov 2022

Kožné

sima1415
30. nov 2022

Ja mám to isté ale na chrbáte , brutálne zapálené bolestivé a jediné čo zabralo bola antikoncepcia na odporúčanie kožnej, s gynekológom sme už len doriešili akú konkrétne 🙂

aaadkaaa
30. nov 2022

Smer kozne. Akurat to riesim. Mam kremy, zatial nepomahaju, ak nezaberu, dostanem antibiotika a ak ani tie nie,tak dalsiu liecbu

reni1512
30. nov 2022

Riesi sa to 9mesacnou liecbou Roaccutannu..

majamat
30. nov 2022

chodila som na kozne, koli akne,a le tym, ez sa objavuje pred ms, dr mi s tym nevie nic urobit, elbo pricinou su hormony. ako oze predpisat neiktore liekcy - maste, ale ak nezaberu, tak uz jej dochadzaju moznosti.

ja som skusila Skonoren, Differin, Duac. Skineoren nic, Differin nemozem, lebo to susi plet a je citliva a stipe. mam take obdobia a Duac som mala len prechodne, no ten zaberal.

v minulosti som mala Roaccutane, ale uz by soms a mu radsej vyhla.

mandzula
30. nov 2022

Ja som to riesila Roaccutane. Predtym som absolvovala vsetky mozne vysetrenia, mandle som si dala vybrat, nepomohlo nic. Akurat je to mega zaraz na pecen, no akne zas ruinovalo moju psychiku.

kaja0210
30. nov 2022

Ahoj keby si videla moju pleť pred 4 rokmi tak zaplačes. Po náročnom období sa mi začalo tvoriť také hnusne hormonálne akné, že až... Trápila som sa s ním vyše roka a pol.... toľko článkov čo som prečítala o tom.... 🤦základ všetkého je pavidelná každodenná rutina,správne kombinovať látky a SPF! Aj teraz v zime...Zabudni na drogériu. Chce to iný druh kozmetiky a hlavne veľa trpezlivosti. 😉
Choď na Instagram pozri Simona derm - dermatologička,robí online poradňu. Začala ju robiť pred rokom, má skvelé recenzie. Jej profil je veľmi prínosný.

ninka99865
30. nov 2022

Odporúčam návštevu dobrej kozmeticky. Vyhadzala som sa pred cca 3 mesiacmi a bolo to tragické. Kozna mi len dala nejaké vody a lokálne atb ktoré to ešte viac zapálili a zhoršili. U kozmeticky som bola zatiaľ raz a nenormlany rozdiel to je. A vravela hlavne sama nebabrat a nepucit lebo tým sa to len zhoršuje. Držím prsty

majkaaa318
3. dec 2022

Ak je to hormonálne akné, treba na to ísť zvnútra. Vyššie dávky vitamínu D, vitamínu A (ak nechceš ísť hneď na Roacutan kvôli vedľajším účinkom). Odporúčam študovať zahraničných dermatologov alebo bloggerov, dá sa veľa dozvedieť a naučiť. A ešte by ti mohol pomôcť tretinoin krém, tiež prelieči akné do hĺbky.

angelika013
9. dec 2022

Ahoj 👋 Ako dlho ťa trápi tento problém ? Akné ako aj mnoho ďalších problémov treba liečiť hlavne z vnútra ( vyčistiť organizmus, upraviť hormóny ), ale aj z vonku. Čo tak to riešiť bylinnou cestou ? Ak chceš vedieť viac, tak mi napíš správu. Rada ti pomôžem.

katulienka123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz