Ahojte prosím vás ako sa kontroluje krčok maternice a aký má byť keď je žena tehotná ?
Ja som si ho chcela sama vyšetriť
Ma byt tvrdý a zavretý, ale ak si už rodila úplne zavretý nebude. A teda či má byť vysoko, alebo nízko netuším. Každopádne krcok sa mení stále v priebehu dna, čiže toto dokáže len Dr zhodnotiť, ty ho môžeš poznat v prípade, že si ho kontrolujes niekoľko mesiacov denne. Inak nemáš sancu
Sorry ale “chcem si ho sama vyšetriť “ umriem od smiechu 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
@ivi2891 ahojky je to uplne bezne aj gynekolog mi povedal ze je to neskodne si hmatat krcok 😉 ja ked som zistila ze som tehotna sa mi prv tak stiahol dozadu ze som nanho nedociahla a o tyzden sa uplne rozlial bol taky makkucky ako pena 😉 a teraz mi stvrdol a zase sa posuva dozadu 🙂 ale je tu dost tem kde baby uz o tom pisali 🙂 skus si precitat 🙂 a z toho ked ti nejaka baba napise nieco zle si nic nerob vela zien ani nevie ze tato metoda je zauzivana uz desatrocia aj na zistenie kedy mas plodne dni nielen na tehotenstvo 😉 a gynekolog ti velmi rad poradi 🙂 moja mama nikdy tehotenske testy nepouzivala je nas 6deti a pri kazdom to zistila pohmatom 🙂 drzim prsteky🙂
Ahoj, ja neviem teda, ale ja som posla tohto nevedela identifikovat, ci som tehotna.. Raz bol tvrdy, raz makky, raz dole, raz hore... Teraz je myslim uz dlhsiu dobu hore, ale kedze pojdem o par dni rodit, tak zas pojde asi dole 😁 podla tohoto sa riadit podla mna neda
@fialka1318 ďakujem za radu 😀
@ladybug138 ja som strašne nedockava 11 dní mi mešká testy sú negatívne krvné výsledky budú až v pondelok .
Aky vyznam ma skumat si krcok maternice? Ja mam niekedy fakt dojem, ze niektore zenske uz nevedia co od dobroty...
@ivi2891 radsej by som to sama neskúšala, lebo ešte nahodou si spravíš Hemiltonov hmat a vyvolas porod. Neriskovala by som
@ivi2891 ja som ho mala na zaciatku tehotenstva v strede makky ako pena ako som pisala ale to je asi ine u kazdej baby 🙂 niektore pisali ze nanho vobec nedociahli ze tak bol vzadu 🙂 ja si davam tabletky ku krcku tak stale nanho musim sahat 😉 aby som dala dobre tabletku 🙂 ale lekar ti povie lepsie 🙂 ja som sa ho nato pytala a povedal ze hlavne umyte ruky treba mat a nemat nechty aby si si neublizila 🙂 ale ak sa ho na krcek opytas povie ti vsetko aky mat byt v ktorych fazach tehotenstva aj ti povie v akej polohe si ho nahmatas najlepsie 🙂 ako som pisala vela bab popri merani bazalnej teploty sleduje aj krcek maternice 🙂 prajem vela stastia a dufam ze testy vyjdu pozitivne 🙂
No ak ti meska 11 dni, tak to podla mna nic z toho.. Mne ukazal test den pred meskanim prvykrat
Dobrý deň, mám 17 rokov a nahmatala som si vo vnútri vaginy takú ako guľku neviem, čo to je ešte som nebola pri gynekológovi, ale neviem či to nemôže byt aj ten krčok vôbec sa v tom nevyznám nemohli by ste mi to nejako pomôcť, čo by to mohlo byt ? Veľmi sa bojim. Ďakujem vopred za odopoved
@ivi2891 tak kontroluje sa vysetrenim gynekologickym a robia sa sneho aj cytologicke stery ktore vlastne zistuju ci sa krcok nemeni a ci niesu pritomne rakovinove bunky teda aspon mne to tak doktor robieva....