Ako sa dostať rýchlejšie na MRI?

5. aug 2023

Dobrý deň chcem sa spýtať prídem na SK zo zahraničia len na týždeň a chcel by som urýchlene ísť na mri mozgu žeby som si to zaplatil aj sám to vyšetrenie chcem sa spýtať je to možné ale musím ísť na neurológiu opýtať lístok a až tak ísť? Ďakujem

0silvia0
5. aug 2023

Poistenci niektorych poistovni maju prednostne mri, napriklad NN. Nemas nic take?
Ale konzultacia s lekarom predtym by bola urcite treba.

viestta
5. aug 2023

Ako samoplatca si to vybavit mozes, ale MRI nie je na ziadost pacienta, pretoze potrebuju vediet co maju vysetrovat a k tomu potrebuju ziadanku od lekara.

mamina7070
5. aug 2023

mozes skus napisat do https://www.izd-tt.sk/cennik/

info vyssie je nespravna pri MRI staci lekarska sprava netreba ziadanku (tu treba pri CT)
cena 150€ min.

autor
5. aug 2023

@mamina7070 a viem sa tam dostať aj čo najrýchlejšie ?

mamina7070
5. aug 2023

sak tam napis aky termin potrebujes a uvidis ale samoplatci sa uprednostnuju

sweet20
5. aug 2023

tak ako pise silvia.. aku mas poistovnu, zivotnu poistku? pozistuj cez to

1andrea111
5. aug 2023

Treba popozerať kde všade robia mri, zavolať tam a pýtať sa na možnosť priamej platby a termínu. Ak by si to platil, myslím že zozenies skorý termín.

e1i
5. aug 2023

@mamina7070 no mne v tt raz dali termin v aprili na august a bolo to mri mozgu. Volala som inde a padla otazka ci mozem dojst hned,v dany den. Nemala som pri sebe ziadanku, piatok a v praci.tak mi dali na pondelok

A aj pri mri treba ziadanku alebo lekarsku spravu aby vedeli na co sa zamerat,ci s kontrastom alebo bez...

deti95060810
5. aug 2023

@e1i tiež som musela mať žiadanku na MR mozgu...

deti95060810
5. aug 2023

@mamina7070 nesprávne info... musíš mať žiadanku aj na MR mozgu...
bola som v júni a mala som starú žiadanku, musela som vybavovať novú...

mamina7070
5. aug 2023

@deti95060810 dokazes citat?ak ano, tak si to precitaj priamo na ich stranke co pozaduju dala som tam link

deti95060810
5. aug 2023

@mamina7070 no asi nedokážeš ty... prečo by potom požadovali odomňa? aby my znepríjemnili život? to isté píše aj maminka predomnou...
takže dávaš nepravdivé informácie.

mamina7070
5. aug 2023

@deti95060810 este raz a pomaly ty si bola v trnave ako samoplatca na MRI ?
tak citaj v pripde MR nie je nutna ziadanka staci lekarska sprava

enya00
5. aug 2023

zavolaj do Liptovskeho Mikulasa ja som mohla dostat hned v ten den, ale nestihala by som to, tak mi dali na druhy den.. https://www.mrimagnet.sk/cennik/

1andrea111
6. aug 2023

Samoplatca žiadanku nepotrebuje, ak ide cez poisťovňu tak áno

palicka
6. aug 2023

@1andrea111 klasicku ziadanku nie, ale lekarsku soravu, kde je presne uvedene, ktara cast mozgu pottebuje byt skenovana. Tak ze chcem mozog iste nie. Mozog sa robi po castiam.

mamina7070
6. aug 2023

@palicka chodim pravidelne na mri mozgu s kontrastom (dva krat za rok) a vzdy robia mozog cely naraz nikdy nie po castiach

po castiach sa robi chrbtica

gemerka17
6. aug 2023

@enya00 link čo si dala, je na najšrtotnejsie MR na trhu. Seka to rozmazane a nekvalitné obrazky. Robia len kĺby a chrbticu. Mozog a iné časti sa nerobia, keďže takto z dôvodu že tam nie je nič vidno, by mohli zabiť pacienta ak by mal v danej časti tela nádor alebo inu vaznejsiu diagnózu. To je aj dôvod prečo ma skóre termíny a nemá zazmluvnene všetky poisťovne. Je to zbytočné vysetrenie, keďže často krát je potrebné ho urobiť znova a kvalitnejšie.

enya00
6. aug 2023

@gemerka17 aha, dobre vediet... ja som tam nakoniec nebola, dostala som do dvoch tyzdnov termin v TT

palicka
6. aug 2023

@mamina7070 no mne vzdy neurologicka pise presne cast- zadná jama..a teda neviem.si oredstavit, kolko to potom u teba trva. U ma 1 -2 casti a cca 30 minút. N3hadam sa, myslim.si, ze prist na mri a povedat, ze chcem mri mozgu a oni ho urobia je dost nepravdepodobné

mamina7070
6. aug 2023

@palicka mri mi trva 45 minut plus 10 minut po podani kontrastu mozno zavisi aj od diagnozy aku mas
ja chodim dr magnet kramare a neurologa mam na kramaroch

ale inak ano funguje to tak ze ako samoplatcovi ti urobia (ja mam vzdy ziadanky ale pribuzna tak chodi )

zavisi inak aj od vykonnosti stroja v BA na kramaroch ze maju najvykonnejsi z pohladu mozgu

vulka
6. aug 2023

Ja som sa objednávala v Demänovskej. Volala som v piatok a objednali ma na pondelok. Ešte som si aj hodinu mohla vybrať. Stálo ma to 65€.