Dobrý deň chcem sa spýtať prídem na SK zo zahraničia len na týždeň a chcel by som urýchlene ísť na mri mozgu žeby som si to zaplatil aj sám to vyšetrenie chcem sa spýtať je to možné ale musím ísť na neurológiu opýtať lístok a až tak ísť? Ďakujem
Ako samoplatca si to vybavit mozes, ale MRI nie je na ziadost pacienta, pretoze potrebuju vediet co maju vysetrovat a k tomu potrebuju ziadanku od lekara.
mozes skus napisat do https://www.izd-tt.sk/cennik/
info vyssie je nespravna pri MRI staci lekarska sprava netreba ziadanku (tu treba pri CT)
cena 150€ min.
@mamina7070 a viem sa tam dostať aj čo najrýchlejšie ?
sak tam napis aky termin potrebujes a uvidis ale samoplatci sa uprednostnuju
tak ako pise silvia.. aku mas poistovnu, zivotnu poistku? pozistuj cez to
Treba popozerať kde všade robia mri, zavolať tam a pýtať sa na možnosť priamej platby a termínu. Ak by si to platil, myslím že zozenies skorý termín.
@mamina7070 no mne v tt raz dali termin v aprili na august a bolo to mri mozgu. Volala som inde a padla otazka ci mozem dojst hned,v dany den. Nemala som pri sebe ziadanku, piatok a v praci.tak mi dali na pondelok
A aj pri mri treba ziadanku alebo lekarsku spravu aby vedeli na co sa zamerat,ci s kontrastom alebo bez...
@e1i tiež som musela mať žiadanku na MR mozgu...
@mamina7070 nesprávne info... musíš mať žiadanku aj na MR mozgu...
bola som v júni a mala som starú žiadanku, musela som vybavovať novú...
@deti95060810 dokazes citat?ak ano, tak si to precitaj priamo na ich stranke co pozaduju dala som tam link
@mamina7070 no asi nedokážeš ty... prečo by potom požadovali odomňa? aby my znepríjemnili život? to isté píše aj maminka predomnou...
takže dávaš nepravdivé informácie.
@deti95060810 este raz a pomaly ty si bola v trnave ako samoplatca na MRI ?
tak citaj v pripde MR nie je nutna ziadanka staci lekarska sprava
zavolaj do Liptovskeho Mikulasa ja som mohla dostat hned v ten den, ale nestihala by som to, tak mi dali na druhy den.. https://www.mrimagnet.sk/cennik/
Samoplatca žiadanku nepotrebuje, ak ide cez poisťovňu tak áno
@1andrea111 klasicku ziadanku nie, ale lekarsku soravu, kde je presne uvedene, ktara cast mozgu pottebuje byt skenovana. Tak ze chcem mozog iste nie. Mozog sa robi po castiam.
@palicka chodim pravidelne na mri mozgu s kontrastom (dva krat za rok) a vzdy robia mozog cely naraz nikdy nie po castiach
po castiach sa robi chrbtica
@enya00 link čo si dala, je na najšrtotnejsie MR na trhu. Seka to rozmazane a nekvalitné obrazky. Robia len kĺby a chrbticu. Mozog a iné časti sa nerobia, keďže takto z dôvodu že tam nie je nič vidno, by mohli zabiť pacienta ak by mal v danej časti tela nádor alebo inu vaznejsiu diagnózu. To je aj dôvod prečo ma skóre termíny a nemá zazmluvnene všetky poisťovne. Je to zbytočné vysetrenie, keďže často krát je potrebné ho urobiť znova a kvalitnejšie.
@mamina7070 no mne vzdy neurologicka pise presne cast- zadná jama..a teda neviem.si oredstavit, kolko to potom u teba trva. U ma 1 -2 casti a cca 30 minút. N3hadam sa, myslim.si, ze prist na mri a povedat, ze chcem mri mozgu a oni ho urobia je dost nepravdepodobné
@palicka mri mi trva 45 minut plus 10 minut po podani kontrastu mozno zavisi aj od diagnozy aku mas
ja chodim dr magnet kramare a neurologa mam na kramaroch
ale inak ano funguje to tak ze ako samoplatcovi ti urobia (ja mam vzdy ziadanky ale pribuzna tak chodi )
zavisi inak aj od vykonnosti stroja v BA na kramaroch ze maju najvykonnejsi z pohladu mozgu
Ja som sa objednávala v Demänovskej. Volala som v piatok a objednali ma na pondelok. Ešte som si aj hodinu mohla vybrať. Stálo ma to 65€.
Poistenci niektorych poistovni maju prednostne mri, napriklad NN. Nemas nic take?
Ale konzultacia s lekarom predtym by bola urcite treba.