Ako sa dostanem k psychológovi?

22. okt 2020

ahojte, ako sa k nemu dostat? Mam ist najprv k obvodnej a ona ma k niekomu odporuci alebo mam si sama nejakeho najst? Ako najst dobreho? ale co ked mi nic nie je?
Uz asi rok a pol chcem dat vypoved v praci, je to tam mega stresujuce, ale nemam odvahu ani na PN ani na vypoved. Stale mi ide len v hlave "co ak"?
Posledne 2-3 mesiace mi je hrozne, uvedomila som si, ze uz 2 roky sa nam po potrate nedari spravit moje vytuzene dieta. Dnes od rana mam neskutocny tlak na hrudi, neskutocny strach, chce sa mi plakat a ide mi vybuchnut hlava. Moj dokonaly spanok sa premenil na pravidelne budenie v noci. Mam pracu, kde musim robit neustale rozhodnutia a dnes neviem urobit ani jedno, citim sa taka stratena, ze vsetko co spravim, dopadne zle.....manzel na to nereaguje, co ked si to len namyslam? ja neviem co mam robit. Mam kupit nejake volnopredajne tabletky?

limetka69
22. okt 2020

ak ho najdes sama, platis si, ak ides cez bvodneho preplaca poistovna, to ci ti ho treba, ci nie sa dozvies az u neho (psychologa) ja osobne radim odist z prace a vsetko sa urovna

marcellka32
22. okt 2020

Dať výpoveď nie je ťažké..napíš papier a daj šéfovi, doma si oddýchneš od stresu a možno sa zadarí aj bábo

autor
22. okt 2020

@marcellka32 uz asi nenajdem tak dobre platenu pracu...a ani neviem ci chcem peniaze alebo klud....co ked ma bude stresovat vsetko? keby ma aspon manzel podporil s tym, ze ved to skus...takto mam stale pocit, ze urobim nieco zle.....

@limetka69 dakujem

asia83
22. okt 2020

Strach. To je to, čoho máte plnú hlavu. Ste až posadnutá strachom. Bojíte sa urobiť krok vpred. Preto sa vám nedarí počať. Zistite pôvod vášho strachu. Je možné, že siaha až do detstva. Zmeňte prácu, ale od základov, nie iba za niečo iné v tom istom obore.

marcellka32
22. okt 2020

Peniaze boli a budú sa hovorí...myslí na seba a budúce dieťa, potrebuješ kľud

natali.83
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natali.83
22. okt 2020

Psychológovia sú buď súkromní, kde budeš platiť bez ohľadu na to, či ťa pošle lekár a myslím si, že preto výmenný lístok ani nepotrebuješ alebo pracujú cez poisťovňu, kde zrejme lístok budeš potrebovať a platiť by si nemala a potom sú Referáty poradenských služieb, ktoré sú štátom zriadené, služby sú bezplatné a poskytujú aj psychologické poradenstvo. Čo sa týka odbornosti, treba asi pozrieť, či nenájdeš hodnotenia ľudí. Len budú subjektívne, samozrejme.

autor
22. okt 2020

dakujem vam

a co ked sa mi ani pri klude nepodari pocat? a uz si nenajdem dobru pracu...ja neviem co mam robit 😢

marcellka32
22. okt 2020

Kto chce prácu si nájde, toho sa neboj
Ešte ani nie si v kľude a už hovorís že sa nepodari počat...toto negatívne zmýšľanie musíš zmeniť

lauren8m
22. okt 2020

Ako keby som citala riadky ktore som pisala ja, par rokov dozadu. Po ma som bola vyhorena, vsetko ma hnevalo, nevedela som co so sebou. Nasla som si inu pracu, v starej dala vypoved a este som ani nestihla nastupit a zistila som, ze som tehotna! Nie nadarmo sa hovori, ze ked to prestanes riesit, pride to same.
Co by som urcite odporucala, ak nechces hned davat vypoved, skus dovolenku - aspon 3 tyzdne v kuse. alebo este lepsie, neplatene volno, na par mesiacov. Ak o teba v praci stoja, vyjdu ti v ustrety. ked nie, aspon ti nebude luto, ze pojdes prec...
Mozno si tiez tak znechutena, tak ako som bola ja, ze praca samotna nie je problemom, len to chce zmenu. Lebo kazdy mesiac cakat, ze ms nepride a budes konecne mamina, je na zblaznenie sa.
Drzim palce!

autor
22. okt 2020

@lauren8m dakujem, po potrate som dala vypoved a sla do inej prace a nepomohlo to...

a uz som fakt zufala z toho, vsetci okolo nas uz 2. a 3. deti, a my nic..ani sa nemam s kym o tom porozpravat, lebo vsetky kamosky a zeny maju deti a o nicom inom sa s nimi neda rozpravat....strasne to boli :(

martinajurkechova
22. okt 2020

Strašné ako človek sám seba ničí. Najskôr si skús vybaviť toho psychológa. Uvidíš čo ti povie, ale tiež si myslím, že tvoj najväčší problém je tvoja práca. Niekedy to za tie peniaze naozaj nestojí. Rok a pol chces dať výpoveď. Začni konečne robiť to čo chces. Ak chces dieťa, budeš sa musieť upokojiť a dať sa dokopy. Aj keby si teraz otehotnela, myslíš, že by tvoje telo zvládlo ten tlak ktorý cítiš? Normálne sa hoď na maródku, vycerpaj si podporu, daj sa do poriadku a veď keď máš prax z minulých zamestnaní tak prácu si určite nájdeš. Keď už ozaj zajdes do takého štádia, že budeš na liekoch aby si dokázala nejako fungovať, bude to ešte ťažšie stať sa matkou.

autor
23. okt 2020

@martinajurkechova vsak prave, ja si toto uvedomujem..ale stale mam v hlave to, co ak?
Dnes idem do CAR, tak sa tam rovno lekarky opytam, ci nepozna nejakeho psychologa a uvidim.

Dakujem

janetinka27
23. okt 2020

kolko mas rokov? nestresuj,to ti najviac skodi🙂

autor
23. okt 2020

@janetinka27 30r. ano, viem, ze mi to skodi..ale nejde to len tak "nestresovat"

janetinka27
23. okt 2020

mam 37 a zeny co so mnou lezali na izbe mali aj 43 a verili,ze sa babo zadari🙂 si este mlada na take myslienky 🙂