Dievčatá, ako sa dá teraz vlastne zaregistrovať na očkovanie? Normálne do čakárne s tým, že nad 60 sa ockuje Pfizerom a do 59 Astrou.. V čakárni sa nedaju odkliknut diagnozy? Aby osoba 59r dostala Pfizer?
Ide o to, že mamka ma 59. Prekonala covid začiatkom roka. Nebola sice hospitalizovana, chvalabohu, ale mala ťažší priebeh.. Dnes bola na klasickej kontrole na internom a lekar jej povedal, nech sa da zaočkovať.. V júni ma ist opäť na kontrolu a ešte jej podotkol, že keď príde, aby už bola zaočkovana 😁 Ona sa chce dať zaočkovať ale nechce Astru..
Ma 59r a diagnozy napr. vysoky tlak, stitna žľaza, osteoporoza,..
Ako sa dostať k Pfizeru alebo Moderne? Ak by sa zaregistrovala do čakárne, dostane automaticky Astru však? Tam sa nedaju zakliknut diagnozy? Alebo sa da ešte registrovať ako náhradník v konkrétnom vakcinačnom centre? Náhradníci dostavaju čo??
diagnozy sa zakliknut nedaju, ale vraj je to/bude to (netusim, ci to uz funguje) prepojene s udajmi zo zdravotnych poisteni a ludmi s diagnozou (otazka je, s akou) budu davat pfizer. aj teraz pisala v BA skupine jedna baba 40+ s dg, ze dostala termin na nedelu a ma v sms napisane, ze pfizer. inak keby mame prisiel termin na astru, moze ho zrusit.
a ano, moze sa nahlasit aj ako nahradnik, ale to funguje velmi rozne podla krajov a vakcinacnych centier a neviem, odkial je mama.
@vamajka ona ma normálne diagnózu hypertenziu, ma to v papieroch, uziva lieky.. Aj ine dg ako som pisala.. Pozerala som si zoznam tých diagnoz a bola tam aj hypertenzia tuším, ale druhý a treti stupeň.. Neviem aky stupeň ona ma 🙈 bude sa ešte radiť so svojou Dr. Len by ma zaujímalo ako to je.. V čakárni sa daju zakliknut aj tie diagnozy hej? Lebo ked som si pozrela formular tak tam boli len osobne udaje, vek,.. Po potvrdení udajov sa registrácia odošle alebo sa tam v druhom kroku daju zakliknut aj tie diagnozy?
Ona sa k svojej Dr dostane najskôr o týždeň.. Telefonicky to riešiť nechce.. Tak zisťujem, ci nie je nejaka možnosť ju registrovať cim skor a dostať Pfizer al. Modernu 🤔
@deedol aha, tak to bude asi lepšie ak pocka a radsej sa poradi so svojou Dr. Ako to s tymi diagnozami je.. Pripadne skusime pozrieť nase centra v meste a zaregistrovať ju ako nahradnicku kym sa rozhodne..
no mozete aj tak. alebo mozete skusit zaregistrovat a uvidite, co jej pride. a ked tak zrusite, to je jednoduche.
Odporucam zaregistrovat do kazdej nemocnice v okoli na zoznam nahradnikov..
Mila autorka, odporucam mamu zaregistrovat tak ci tak.. do mailu / sms chodi info akou vakcinou budu daneho cloveka ockovat - ak to bude astra, jednoducho to zrusis, a zaregistrujes potom nanovo kedy bude chciet...
Moj otec ma 59, lieci sa na vysoky tlak akurat; spekuloval lebo este nie, a astru nechce, a toto tamto.... vcera vecer po 22hej som ho registrovala - o hodinu dostal termin na Pfizer, dnes rano uz ma teda termin... urcite by so to vyskusala - zalezi odkial ste, atd, viem ze niekto caka mesiac niekto den... za pokus nic nedas... necakat, neradit sa, ked sa chce dat, ale registrovat
Manzel sa vcera registroval a do minuty mu prisla odpoved,ze dnes ma termin ..astra...,tiez sa lieci na vysoky tlak,ma 55 rokov ,je rozhodnuty ze pojde,ja som mu hovorila ze mal by sa skor poradit s lekarom...
Prosim zvaz ci das maminu ockovat ked uz prekonala covid a ma protilatky, ockovanie prinasa aj neziaduce ucinky a tie nie su veru prijemne - zoznam NU vydava Statny ustav na kontrolu lieciv a treba to hlavne u ludi uz s chorobami a po prekonani covidu zvazit ten prinos - ved moze mat imunitu aj na viac ako jeden rok - https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-ve...
@alenka2101 nu pri pfizere hlasene na slovensku - zdroj sukl- pretrvávajúce zvýšenie tlaku krvi (zväčša u pacientov liečených na hypertenziu), prekolapsový stav, kolaps, trombóza, alergické reakcie (1 anafylaktická reakcia), paréza tvárového nervu, zlyhanie očkovania, flebotrombóza, trombóza
Volala som na NCZI,vakcinu davaju podla zdravotnych udajov z poisťovne-zdravotny stav.Syn 16rokov onko pacient automaticky mu dali Pfizer
@delphineta len 16 rocnym vsetkym davaju Pfizer. To na okraj len.
@renatka100 po prekonaní covidu si treba dať zistiť protilátky...len veľmi málo ľudí ich má a ten rok sa mi tiež nezdá...v Košiciach sa aktuálne zisťujú protilátky a zatiaľ to vyzerá dosť biedne.
@evaachesa ak ich ma nie je dovod na ockovanie...
@renatka100 preto vravím že ich treba dať zistiť..ak ich má tak sa očkovanie neodporúča hneď
@delphineta Syn má 16 rokov, alebo je 16 rokov onko pacient?
@nevenka neviem to mi povedali ked som tam volala
V jej veku ju Pfizerom zaockuju len ked je chronicky chora. Zistuje sa to cez poistovne.