Ako sa dá zaregistrovať na očkovanie?

30. apr 2021

Dievčatá, ako sa dá teraz vlastne zaregistrovať na očkovanie? Normálne do čakárne s tým, že nad 60 sa ockuje Pfizerom a do 59 Astrou.. V čakárni sa nedaju odkliknut diagnozy? Aby osoba 59r dostala Pfizer?
Ide o to, že mamka ma 59. Prekonala covid začiatkom roka. Nebola sice hospitalizovana, chvalabohu, ale mala ťažší priebeh.. Dnes bola na klasickej kontrole na internom a lekar jej povedal, nech sa da zaočkovať.. V júni ma ist opäť na kontrolu a ešte jej podotkol, že keď príde, aby už bola zaočkovana 😁 Ona sa chce dať zaočkovať ale nechce Astru..
Ma 59r a diagnozy napr. vysoky tlak, stitna žľaza, osteoporoza,..
Ako sa dostať k Pfizeru alebo Moderne? Ak by sa zaregistrovala do čakárne, dostane automaticky Astru však? Tam sa nedaju zakliknut diagnozy? Alebo sa da ešte registrovať ako náhradník v konkrétnom vakcinačnom centre? Náhradníci dostavaju čo??

vamajka
30. apr 2021

V jej veku ju Pfizerom zaockuju len ked je chronicky chora. Zistuje sa to cez poistovne.

deedol
30. apr 2021

diagnozy sa zakliknut nedaju, ale vraj je to/bude to (netusim, ci to uz funguje) prepojene s udajmi zo zdravotnych poisteni a ludmi s diagnozou (otazka je, s akou) budu davat pfizer. aj teraz pisala v BA skupine jedna baba 40+ s dg, ze dostala termin na nedelu a ma v sms napisane, ze pfizer. inak keby mame prisiel termin na astru, moze ho zrusit.
a ano, moze sa nahlasit aj ako nahradnik, ale to funguje velmi rozne podla krajov a vakcinacnych centier a neviem, odkial je mama.

autor
30. apr 2021

@vamajka ona ma normálne diagnózu hypertenziu, ma to v papieroch, uziva lieky.. Aj ine dg ako som pisala.. Pozerala som si zoznam tých diagnoz a bola tam aj hypertenzia tuším, ale druhý a treti stupeň.. Neviem aky stupeň ona ma 🙈 bude sa ešte radiť so svojou Dr. Len by ma zaujímalo ako to je.. V čakárni sa daju zakliknut aj tie diagnozy hej? Lebo ked som si pozrela formular tak tam boli len osobne udaje, vek,.. Po potvrdení udajov sa registrácia odošle alebo sa tam v druhom kroku daju zakliknut aj tie diagnozy?
Ona sa k svojej Dr dostane najskôr o týždeň.. Telefonicky to riešiť nechce.. Tak zisťujem, ci nie je nejaka možnosť ju registrovať cim skor a dostať Pfizer al. Modernu 🤔

autor
30. apr 2021

@deedol aha, tak to bude asi lepšie ak pocka a radsej sa poradi so svojou Dr. Ako to s tymi diagnozami je.. Pripadne skusime pozrieť nase centra v meste a zaregistrovať ju ako nahradnicku kym sa rozhodne..

deedol
30. apr 2021

no mozete aj tak. alebo mozete skusit zaregistrovat a uvidite, co jej pride. a ked tak zrusite, to je jednoduche.

janeninka
30. apr 2021

Odporucam zaregistrovat do kazdej nemocnice v okoli na zoznam nahradnikov..

autor
30. apr 2021

@deedol
@janeninka ďakujem dievčatá 🙂

anne_mary2
1. máj 2021

Mila autorka, odporucam mamu zaregistrovat tak ci tak.. do mailu / sms chodi info akou vakcinou budu daneho cloveka ockovat - ak to bude astra, jednoducho to zrusis, a zaregistrujes potom nanovo kedy bude chciet...
Moj otec ma 59, lieci sa na vysoky tlak akurat; spekuloval lebo este nie, a astru nechce, a toto tamto.... vcera vecer po 22hej som ho registrovala - o hodinu dostal termin na Pfizer, dnes rano uz ma teda termin... urcite by so to vyskusala - zalezi odkial ste, atd, viem ze niekto caka mesiac niekto den... za pokus nic nedas... necakat, neradit sa, ked sa chce dat, ale registrovat

alenka2101
1. máj 2021

Manzel sa vcera registroval a do minuty mu prisla odpoved,ze dnes ma termin ..astra...,tiez sa lieci na vysoky tlak,ma 55 rokov ,je rozhodnuty ze pojde,ja som mu hovorila ze mal by sa skor poradit s lekarom...

monci20
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
renatka100
1. máj 2021

Prosim zvaz ci das maminu ockovat ked uz prekonala covid a ma protilatky, ockovanie prinasa aj neziaduce ucinky a tie nie su veru prijemne - zoznam NU vydava Statny ustav na kontrolu lieciv a treba to hlavne u ludi uz s chorobami a po prekonani covidu zvazit ten prinos - ved moze mat imunitu aj na viac ako jeden rok - https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-ve...

renatka100
1. máj 2021

@alenka2101 nu pri pfizere hlasene na slovensku - zdroj sukl- pretrvávajúce zvýšenie tlaku krvi (zväčša u pacientov liečených na hypertenziu), prekolapsový stav, kolaps, trombóza, alergické reakcie (1 anafylaktická reakcia), paréza tvárového nervu, zlyhanie očkovania, flebotrombóza, trombóza

delphineta
1. máj 2021

Volala som na NCZI,vakcinu davaju podla zdravotnych udajov z poisťovne-zdravotny stav.Syn 16rokov onko pacient automaticky mu dali Pfizer

nevenka
1. máj 2021

@delphineta len 16 rocnym vsetkym davaju Pfizer. To na okraj len.

evaachesa
1. máj 2021

@renatka100 po prekonaní covidu si treba dať zistiť protilátky...len veľmi málo ľudí ich má a ten rok sa mi tiež nezdá...v Košiciach sa aktuálne zisťujú protilátky a zatiaľ to vyzerá dosť biedne.

renatka100
1. máj 2021

@evaachesa ak ich ma nie je dovod na ockovanie...

evaachesa
1. máj 2021

@renatka100 preto vravím že ich treba dať zistiť..ak ich má tak sa očkovanie neodporúča hneď

karpina
1. máj 2021

@delphineta Syn má 16 rokov, alebo je 16 rokov onko pacient?

delphineta
1. máj 2021

@nevenka neviem to mi povedali ked som tam volala

nevenka
4. máj 2021

@karpina jaaaaj, som teraz zbadala, ze mozno je to takto...