Ako sa dá riešiť chrápanie?

26. júl 2022

Ahojte,

prosím Vás dá sa nejako riešiť tento problém? Existujú na to nejaké kvapky alebo ísť na nejaké vyšetrenie? Jeden člen rodiny počas spánku chrápe tak silno,že nikto nemôže spať. Už je to neúnosné.

Ďakujem za každú radu.

pribinak
26. júl 2022

Smer ORL

sissy27
26. júl 2022

nie, toto nevyriešia žiadne kvapky, spreje ani podobné nezmysly. Treba v prvom rade nájsť príčinu chrápania a riešiť ju - ak dotyčný teda chce. Príčinou môže byť napr. krivá nosová prepážka alebo iný problém v dýchacích cestách, čo sa dá ešte pomerne jednoducho riešiť operáciou, ale môže to byť aj nadváha, fajčenie, zlá životospráva - a to sa veru riešiť ťažšie...
Na začiatok obvodný lekár - nech ho pošle na orl, ak nenájdu príčinu, tak spánkové laboratórium.

pribinak
26. júl 2022

Úplne najzákladnejší dôvod je často obezita, alergia alebo nevhodný vankus a matrac

jaond19
26. júl 2022

Moj chlap to riesil spankovym centrom, nasledne dostal kyslik.pristroj s ktorym spava. On mal chrapanie uz take, ze sa rano budil vycerpany, k tomu este aj apnoe.... no cele zle. Predtym sme to riesili dakym klipom do nosa, sprejom ci kvapkami alebo co to bolo ale to su vsetko hovadiny.

daniela2202
26. júl 2022

@pribinak presne , utlsla som - chrápala ako medveď..... schudla- nechrápem 😁👍

pribinak
26. júl 2022

@daniela2202 🤣🤣

janisa31
26. júl 2022

často je to váhou, aspoň u môjho muža to tak bolo, keď mal kilá navyše chrápal nenormálne, nemohla som spať, štuple som si kupovala do uší, no celé zle, ale keď schudol, 20kg dal dolu, tak teraz ozaj raz za čas zachrápe, ale to už musí byť

hariet
26. júl 2022

Ako bolo spomenute - objednat sa do spankoveho centra, kde spravia komplet diagnostiku. Pri spankovom apnoe (pauzy v dychani) ktore mavaju aj stihli ludia sa predpisuje pristroj, ktory vhana vzduch do nosa a zamedzuje chrapaniu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz