icon

Ako rýchlo zaberajú lieky na tlak?

28. jún 2023

Prosím vás ako rychlo zaberajú lieky na tlak ? Dnes som si dala a mám celý deň okolo 150-80 ďakujem

ninka297
Odpoveď bola odstránená
autor
28. jún 2023

@ninka297 celý deň si ho meram bez prestávky skoro bojim sa veru

ninka297
Odpoveď bola odstránená
guudy
28. jún 2023

Nema zmysel si merat cely den tlak. Ano, ten horny mas vyssi, ale to je zo stresu. Neustalym meranim sa ti urcite neznizi. Podstatne je, ze spodny mas uplne tabulkovy. Takze klud, daj si bylinkovy caj na noc a oddychuj a nestresuj.

trgypadl
28. jún 2023

Od kedy beries lieky na tlak?

autor
28. jún 2023

@trgypadl včera som si dala prvú

nevenka
28. jún 2023

Podla mojich skusenosti treba pockat, kym si telo zvykne na urcitu akoby davku, mne to trvalo cca 3-4 dni.

markusrasford
28. jún 2023

Tlakomer by mal byť na pažu ruky a nie na zápästie. Liek treba užiť ráno po ranajkach

trgypadl
28. jún 2023

Potrebujes par dni pokial lieky zaberu, potrebujes to chvíľku cas.... Nemeraj si ho cely den, zmeraj max 3x denne....150/80 nie je velmi vysoky, a hlavne diastola je dolezitejsia, ktora je uplne v norme

3009
29. jún 2023

Lieky na tlak aby držali tlak celý deň sa musia brať min. 7-10 dní. Ten tlak máš trocha zvýšený ale nie tragický. Netreba panikáriť. Ak budeš mať horný tlak nad 160 tak si treba dať Thensiomin pod jazyk na rýchle zníženie tlaku, to je na rýchlu pomoc ale bežné lieky na tlak treba brať pravidelne.