Ako rozoznám, či sú moje fyzické prejavy zo psychiky?

12. sep 2023

Ako rozoznam ci su moje priznaky psychickeho povodu alebo je to fyzickeho povodu?Konkretne myslim kazdodenne tocenie hlavy akoby na lodi, tlaky v hlave, trpnutie, take akoby elektrina mnou prechadzala..pocit na odpadnutie, mdloby..mam uzkosti a PP ale to je nasledok z tychto stavov fyzickych..ak by som to nemal nemam z coho mat uzkosti a PP..cize co ak nieco vo mne to sposobuje?Krv som mal v poriadku az na malo vitaminu D, MRI hlavy v poriadku.Ekg echo v poriadku.

ivkav5
12. sep 2023

Vitamín D dokáže veľmi ovplyvniť našu psychiku, práve jeho nedostatok môže spôsobovať od úzkostí až po depresie čokoľvek. Doplň určite vitamín D, ak máš všetky výsledky v poriadku, tak s najvàčšou pravdepodbnosťou to bude psychického rázu.

trgypadl
12. sep 2023

Fyzicke problemy nie su následok , ale prejav uzkosti a PP. Treba zajst za psychologom, pripadne psychiatrom a hladat co stoji za Tvojimi uzkostami a najst nejaku cestu, aby si sa naučil zvladat tieto stavy. Drzim palce

deti95060810
12. sep 2023

psychosomatické príznaky...
to čo píšeš môžu byť depresie...skús si dať silnejšie magnézium. Kedy a ako zistíš? ak si dáš oblbovák na ukľudnenie - napr. Neurol a nebudeš mať žiadne problémy...
Neurol predpíše obvodný.

proste0monika
12. sep 2023

Vsetky tieto priznaky zazivam pri uzkosti. Pises ze mas uzkosti a PP, ale nepises ci ich nejak riesis a liecis. Ja som sa vyse roka trapila napriklad s bolestou a tlakom pod lavym rebrom, vysledky u doktorky boli v poriadku, no ja som bola presvedcena ze mam nieco so slezinou. Nakoniec sa ma pri jednom sedeni psychiatricka sama od seba spytala, ci nemam tento problem, lebo je pri uzkostiach uplne bezny. Po nasadeni liecby sa vsetko z tohto objavuje uplne minimalne.

autor
12. sep 2023

@proste0monika a ako dlho beriete AD?

autor
12. sep 2023

@deti95060810 mam Xanax ale nebral som ho este

deti95060810
12. sep 2023

áno môžeš vyskúšať aj s ním..to je to isté...
však nemusíš dať celú tabl., daj len 1/2 a uvidíš či sa ti uľavilo. ak áno, tak je to psych, pôvodu.
niekedy dobre pomáha aj magnézium

autor
12. sep 2023

@deti95060810 mam 0,25 mg ten najslabsi aj z toho polovicu?

deti95060810
12. sep 2023

môžeš aj z toho...

slovakboy
12. sep 2023

Keď ti je zle daj si utlmovák. Keď ti zaberie tak je to z psychiky

proste0monika
12. sep 2023

Cca pol roka. Ucinky zacali asi po dvoch tyzdnoch. Xanax ma ale okamzity ucinok a nemal by sa uzivat dlhodobo. Ale na taky "pokus" ako je spomenute vyssie, bude idealny. Ak ucitis tieto priznaky a po xanaxe ustupia, isla by som za psychiatrom opat poradit sa co dalej...

autor
12. sep 2023

Dakujem, ked teda bude zajtra zle skusim si dat xanax ci to prejde ak ano zacinam s AD