Ako rozoznám, či ma bolí oblička alebo kríže?

17. jan 2022

Ahojte dievčatá ako rozoznám či ma bolia kríže či oblička ? Ďakujem. Som objednaná na urologiu ale až v marci skôr termín nemajú.

simsalabim
17. jan 2022

Kde ta to boli?

maris5
17. jan 2022

Zajdi za vseobecnou ci nemas zapal mocovych ciest. Ja som na gynde spomenula medzi recou, ze ma bolia krize, rovno ma poslala s poharikom na WC a odchadzala som s ATB.

ailiba
17. jan 2022

Pokiaľ viem, obliečka je vyššie... Kríze bolia tak, akoby si zhltla pravítko a boli ta každý pohyb. Nech ti niekto zlahka capne tam, kde sú obličky a hneď zistíš, či je to ono.

pink_lady
17. jan 2022

krize mozu boliet z oblicky, oblicka mna bolela pod pravym rebrovym oblukom taky tlak divny ..ako by mi tam lev strcil pazury /mala som vtedy hydronefrozu III.-IV. stupna./

basska_b
17. jan 2022

Moju mamu tiez boleli krize a potom oblicka... bolest krizov pozna, myslela si, ze nachladla

jumama
17. jan 2022

Mala som raz zapal oblicky, lekar mi tak ako vyssie pisu, tak hranou dlane poklepal kde su oblicky, to strasne bolelo. Na chrbte, tak na hranici ako koncia rebra.

autor
17. jan 2022

@simsalabim Dole v pravo, ma to bolí, iba na jednom mieste.

jana_eyre_2
17. jan 2022

No to hlavne zajdi za všeobecným, čo ti urobí základné vyšetrenia..

deti95060810
17. jan 2022

mne robili vyšetrenie u urologa...
skús sa predkloniť a pobúchaj si zľahka po obličkách... obličky sú na pravej a ľavej strane chrbta - nad zadkom... Keď som mala zápal - bolelo ma to - aj ľahké pobúchanie...

deti95060810
17. jan 2022

ešte skús si kúpiť v lekárni test na močové cesty...sú to prúžky, ktoré vložíš do moču... odčítaš podľa návodu...

liljana
17. jan 2022

Chod na pohotovost, ze ta to velmi boli a hned ta vysetria, spravia sono,... Akoze cakat s bolestami do marca?

simsalabim
17. jan 2022

Chrbat? Ci kde dole vpravo? Dole vpravo je slepak. Dceru oblicka bolela v boku a na bruchu asi v polovici vzdialenosti medzi rebrom a panvovou kostou.

nessa123
17. jan 2022

Mala som oblickovy záchvat. Oblicka boli vzadu pod rebrami plus sa mi to ťahalo cez brucho do slabín, otrasná bolesť, zatiaľ nič horšie nebolo a podla mňa je dosť rozdiel medzi bolesťou krízou a bolesťou oblicky. Oblicky bolia vyššie ako kríze a obličky väčšinou nebolia, iba ak už úplne zlyhali alebo máš oblickovy záchvat. A keby ta boli oblicka, to by si si podľa mňa nezmylila Ráno mi nič nebolo o 16tej som sedela na pohotovosti s krokodílymi slzami (ja mam teda extrémne silný prah bolesti) s vyrazeným dychom a bez možnosti pohybu. Tak či tak určite treba ísť k lekárovi, vyšetrí moč a uvidíš. Pri obličkách su veľmi zle výsledky moču, a hlavne ak sa to bude zhoršovať, utekať na pohotovosť. Mňa viezli autom (nevedela som šoférovať) ale strašne ma bolela pri otrase, ani stupit na tu stranu som nevedela.

nessa123
17. jan 2022

A hlavne ta prosím, žiadne čakanie na termíny v nedohľadne. Treba hľadať iného lekára a hneď, ja som si takto zarobila aj na tento spomínaný oblickovy záchvat plus chronicky zápal močových ciest, na stalo zväčšený mechúr plus zhrubnuta steny a s tým spojený únik mocu. Močový mechúr nie je sranda, ani zlyhanie obliciek.

zuzana9393
18. jan 2022

Ja ked som mala oblicku zapalenu, lekarka mi pobuchala tak v strede chrbta ( mozno o trosicku nizsie) a bolelo to riadne. Takze hned povedala ze oblicka.