Ako rozlíšiť panický atak a normálny pocit na odpadnutie?

6. mar 2024

Vela som pocula o panickych atakoch, mam pocit, ze je toho teraz dost vela. Ale nikdy som aa tym nezaoberala, ani nikoho takeho nepoznam. Stalo sa mi ale, ze mi prislo na odpadnutie v jedno rano, bola som po ranajkach aj po kave, cize som nebola hladna. Prislo mi v mhd na odpadnutie, tmelo mi pred ocami. Vystupila som skor, lebo som chcela ist na vzduch. Preslo to az ca po pol hodine, napila som sa a ukludnila. Ako zistim, ci je za zym nieco viac alebo nic za tym nehladat?

dotka04
8. mar 2024

Ak mávaš panické ataky, mohol to byť jeden z nich (pri ňom by si ale mala aj cítiť enormný strach, zdesenie, obrovské preľaknutie). Niekedy sú aj bez tej vystupňovanej emócie, proste len pocit na odpadnutie, pocit, že sa ti nedá nadýchnuť, tmenie pred očami, nevoľnosť, oblievanie potom alebo naopak náhly pocit zimy až triaška... Ak ich nemávaš, nerieš či to nebol atak 🙂 Proste ti asi len prišlo zle, niekedy sa to stane aj zdravému (fyzicky aj psychicky) človeku a bez zjavnejšej príčiny (horší vzduch v mhd, vplyv dlhodobejšieho - už pokojne aj "odídeného" - stresu, krčná chrbtica, hormonálna nerovnováha...).