Ako riešite, keď potrebujete so sebou odbehnúť k lekárovi a nemá kto ostať s dieťaťom?

23. okt 2024

Ahojte, tie čo ste na deti samé, ako riešite keď potrebujete so sebou odbehnúť k lekárovi a nemá kto ostať s dieťaťom? Mám 14 mesačného a jeho otec nie je ochotný ostať s ním kým si poriešim lekárku, nikoho iného nemáme. Zobrať dieťa so sebou, sú v tomto lekári chápaví?

mimi852021
23. okt 2024

Keď sa niečo také stane tak ja zavolám dopredu že či je to ok. Us sa mi stalo že povedali aj nie. Ale snažím sa chodiť sama len nie vždy sa to dá. Ale zavolala by som. Keď som zavolala aj vzali skor

eeffka
23. okt 2024

Moji ano, chodila sim s dcerou na gyndu aj k zubarovi vo vajicku po dohode

ivik4
23. okt 2024

Moja mama chodila so mnou vsade lebo oco stale pracoval
Tvoj muz je doma a nieje ochotny s vlastnym dietatom ostat alebo nieje ochotny meskat v praci?

akvi
23. okt 2024

Chodila som aj s dieťaťom, výnimočne samozrejme, ale stalo sa aj mne, že muž bol na sluzobke a ja som musela ísť. Väčšina to pochopí, neboj sa.

janinah
23. okt 2024

Zaplatila by som opatrovateľku.Nie preto.ze by to lekár nezvládol ale preto.ze dnešné čakárne sú zásobárňou kdejakych bacilov.

basska_b
23. okt 2024

Beriem k lekarovi tiez. Pokial to nie je zubar, tam je to na dlho a dieta sa tam dost nudi... Nebol nikdy ziadny problem. Ked tak pani sestricka postrazi, byvaju velmi ochotne.

olivia_c
23. okt 2024

Ja som tiez na malu sama, mne pomoze mamina. Ak by si bola z BA, tak by som ti dieta postrazila.

dskjhfdlkdjhl
23. okt 2024

Akoze jeho otec nie je ochotny? My nemame blizko ziadnych pribuznych, ale mam normalneho manzela, takze vzdy bol s detmi on. Ak nie je otec ochotny, tak by som tiez nebola takemu debilkovi ochotna napr. varit.

cyberk
23. okt 2024

Ist s dietatom tak ci tak, alebo opatrovatelka. Mala by si si zvykat, ze si na dieta sama lebo ak mas aspon trochu rozumu a rada dieta, tak s tym chumajom neostanes zit ;)

ukgirls
23. okt 2024

vzdy a vsade chodila somnou - ale bola naucena byt ticho a nevyrusovat ... ale ak mas zive dieta skus poprosit susedov ,kamaratku hockoho alebo prehodit termin

jablkovastrudla
23. okt 2024

Akurat dnes idem k doktorovi, dostala som rychlo termin a nema kto s malym zostat. Ide so mnou, lekar je s tym v porode.

svetlonos
23. okt 2024

Ké mi treba k dr a muz robi, beriem obe deti. Raz mi vypadla opatrovateľka a bola som s nimi u gyn. Dala staršiemu kocky nech sa hrá, mňa vyšetrili a rocny sedel v kocari. Ona bola zlatá, menší upistany a ja ja nerovná z toho ale inak ôk. K obvodnej ich tiež vezmem, keď niet inej možnosti. Pokial muz vue, ostane doma no nie vždy sa mu dá. Za luxus beriem teda aj návštevu dr bez deti. Ale dá sa. Tiez mam všetkých dr tu na skok takže ďalší bonus. Trepať sa s nimi autobusom v blbom počasí by muz ostal doma! Nie je ochotný? No nech ide do kelu, na čo mi potom je?? Ved to môžem byť teda aj samovychvavajzca matka a bez nervou na prerastenej decko v podobe chlapa!

btus
23. okt 2024

ak gyn, zubár, tak dieťa so mnou. Na gyn zabavila potom sestrička, kým lekár vyšetroval . Sestra j e inde ako doktor. U zubárky sa pozerala, čo robí. Chorá som nebola, takže všeobecný nebol

tanyan
23. okt 2024

Párkrát bola dcéra so mnou (obvodný, gynekológ) a bola so mnou aj na pohotovosti, keď ma poštípala včela a potrebovala som injekciu. Všetci s tým boli ok.

earlgrey
23. okt 2024

Od malička som dcéru brávala všade so sebou...nikdy s tým problém nebol...ale vieš, kde bol problém? U ortopéda, keď som bola s dcérou na kontrole kĺbov, dcéra plakala a ten doktor mal na to nervy, že nech si dieťa utíšim alebo nech odídem, lebo že on nebude počívať revajúce dieťa 🤷‍♀️ samozrejme to neostalo bez mojej reakcie...ale niekedy sú tí detskí lekári horší...moja je teraz staršia, ale nevyrušuje, je ticho...takže sa to všetko dá s ňou absolvovať...

tiezjedna
23. okt 2024

@ivik4 píše, že je na dieťa sama, takže otec s nimi evidentne nežije.

viestta
23. okt 2024

Neriesila by som to ako zobrat dieta k lekarovi ale jeho "neochotneho" otca. Razne. Je to aj jeho dieta, nie len tvoje.
Podotykam, vyries si toto kym je dieta male, lebo s tymto druhom otca to bude lne horsie a horsie. Raz bude treba dieta nosit a vyberat so skolky, neskor sa bude s nim treba ucit, to bude stale tvoja starost? O tom, ze by mal s dietatom travit cas a hrat sa s nim, zobrat na ihrisko, na vylet ani nehovorim.

autor
23. okt 2024

@ivik4 nie je to môj muž, je to otec môjho dieťaťa. "Niečo mám". Asi tak

jablkovastrudla
23. okt 2024

*v pohode tam malo byt a nie v porode 😅🤦🏼‍♀️

autor
23. okt 2024

@viestta hej, toto je samostatná kapitola. Otec je presne ten typ ktorý sa ide biť za to aby dieťa dali jemu, on ma o neho pripraví, on sa aj popri práci o bábätko postará atď a pritom bývame oddelene zhruba mesiac, už ním boli návštevy obmedzené na dvakrát do týždňa po 2 hodiny lebo "ja chodím do práce a potrebujem si aj oddýchnuť". 🙄🙄 My sa so synom usadímez utrasieme zo zmeny a hneď zoberem pána do parády

carrot_apple
23. okt 2024

život si máme zjednodušovať a nie komplikovať
nechápem ako otec dieťaťa nemôže ostať s vlastným dieťaťom, však to nieje 24h, ale možno 2-3, keď teraz nechce čo bude o rok dva tri????
...a ťahať dieťa po lekároch,ešte aby dačo nechytilo...

siska53
23. okt 2024

Brala som so sebou. Problem nebol.

silviaeli
23. okt 2024

Kamarátka nepostráži?

zafir01
23. okt 2024

Napísala som inzerát a našla si pani,ktorá je ochotná z času na čas práve pre tieto prípady . Pýtala pred rokom symbolicky 2-3€ /hod .

Neviem si predstaviť brať moje deti do 3 rokov napríklad na gastronomické vyšetrenie keď som chodila ,alebo k zubarke ,kde sedím v priemere vždy hodinu . Moje deti všetky tri boli vždy duet živé ,a žiadne hodinové sedenie vo vajíčku či na stoličke by nedali.. alebo RTG a pod .
Krátke návštevy a rýchle prehliadky som absolvovala s nimi ,no vždy som vopred informovala dr ,či s tým nie je problém . Keďže to môže niekomu vadiť a vyrušovať hovorí vyšetreni ( zatiaľ nemal nik problém )

zuz987123
23. okt 2024

Zisti si, či v meste máte materské centrum. Tam zvyknú strážiť. U nás trebárs berú iba 3€ na hodinu. Za ten čas vybavíš lekára, prípadne úrad...