Baby, maminy...ako riesite pripadnu depku? Ja som dnes mala skvely den s dcerkou, taky uplne domaci..boli sme same dve, pustili sme si na plne "pecky" hudbu a upratovali komplet cely dom. Ale ze uplne. Mala som z toho uzasnu naladu a dobry pocit z vykonanej prace, cistuckeho domu...no a prisiel podvecer a nejak to na mna dolahlo. Syn sa hadal s dcerou, krik, hluk, riesila som to, potom veceru, a dosla na mna taka depka...ze by som potrebovala trochu vypadnut von :( mimo deti, chlapa, domacnosti. Odkedy mam drobca, nebola som bez nich s niekym inym nikde...ziadna kava s kamoskou atd.ani raz. Vlastne uz ani tym, ze som nikam nechodila, ziadne pomaly nemam. Tie dve jedine co ostali, ani jedna nemoze ist dnes von :/ a ja mam pocit, ze ak nevypadnem na chvilu, vybuchnem...nechcem uz ani vidiet deti, nie ze moje, ale vseobecne, ziadne riesenie takej svokry, hentakeho svokra, svagrinej a celkovo nic co ma spolocne s rodinou, materskou, povinnostami. Chcem tak vela? :( chcela by som len tak vypadnut, vycistit hlavu, zabavit sa a nic na chvilu neriesit...nemam ani kam ist...ziadny rodicia, surodenci, neterky...nic..som uplne sama a tak sa momentalne aj citim...a tak len sedim a placem a neviem ako s tym momentalne prestat :( a to som v 99% vzdy vesela, usmievava a hladam vo vsetkom pozitivum...a dnes to proste nejde :(
Skús si hodiť do seba pol deci niečoho ostrejšieho - hádam ťa to prejde.
@luvika nie si sama-aj ja mam taketo dni...a to ma druhy drobec este len 3,5mesiaca a viem,ze to nejako musim vydrzat
manzel je stale v praci,dokonca mu uz hrozia okrem pohotovostnych sluzieb aj pracovne soboty a aj ked sa mi naozaj snazi pomahat,je to tazke-co tam po fyzickej stranke......ale psychika da zabrat
mne pomahalo pri prvom drobcovi skusat nohe "psychohygieny"...napr.naucila som sa hackovat-nejak slava to nie je,ale myslim,ze slusne vysledky..
no a celkom na odreagovanie pomaha aj MK
No ved ano, konicky mam...tiez som sa naucila este pri dcerke hackovat, bicyklujem, rada peciem...atd.Ale nejak vsetko je tak, ze to robim bud len doma, alebo napr.bicykel, ping pong- zas len na chate s rodinou. Mne uz strasne chyba byt s ludmi. V praci pred materskou som pracovala neustale s ludmi a zrazu doma, deti deti deti povinnosti. Ja by som sla aj cvicit, ale s kym???? Nie som typ, ze pojdem sama nakupovat, alebo cvicit. A fakt bez srandy nemam s kym. Aj tu MK mi pomaha, je to vlastne jedina stranka, ktoru sledujem. Ale uprimne, zas len same deti, my mamicky, temy o svokrach, rozvodoch :D uz mi prepina :D
@luvika mne pomaha jazykovka, preberaju sa rozne temy a su tam dospeli ludia. No a potom relativne pravidelne (raz za 6-8 tyzdnov) stretka s kamoskami (bezdetnymi) - vopred sa dohodneme, mam cas dohodnut sa aj s muzom ci zabezpecit iny babysitting. Takze sice preberieme deti (moje), ale aj ine temy 😉
@luvika no to ta chapem toje pezinok ked človek je zavrety medzi 4mi stenami doma , a nikam .. stereotip.. skus si najst niečo nejaky koniček alebo niečo na odreagovanie ... ja som si povedala že tiež musim mat chvilku pre seba a snažim sa chodit na hodku cvičit a odreagovat sa od deti a tak celkovo/ pomaha to aspon mne ano 🙂/ , žena to potrebuje ..alebo si dopraj trošku ist či na kozmetiku , alebo sa vyber na nakupy ... snaž sa to zmenit lebo sa zblazniš ,.. to človeka ubija ..