Ahojte,medzi lopatkami mam zasunute dva stavce do vnutra a veelmi zle sa mi dycha,mam medzi lopatkami aj skoliozu.Mam ťažke dychanie,občas bušenie srdca.Velmi mi to otravuje život.S fyzioterapeutom som začala už,no ako sa da riešiť stavec zasunuty dovnutra? Je nato nejake cvičenie alebo technika?
Ahoj, z vlastnej skúsenosti chiropraktik radšej nie.. Aj keď niekomu možno dokáže pomôcť, ale neodborná manipulácia s chrbticou je veľmi nebezpečná.. Naprávať chrbticu môže iba lekár, neriskovala by som rôznych liečiteľov.. Sama som skúšala 3 chiropraktokov a už by som to nikdy neurobila..
@viera1107 chodila som kedysi k tomuto fyzioterapeutovi chodila a velmi mi pomohol,len sa mi polepšilo sice sa vtedy jednalo o krčnu,on ani nejak moc nemasiruje skôr robi nejak skenar terapiu,vysvetloval mi to ako že to vysiela nejaky impulz stavcom aby sa vratili do pôvodneho stavu na spravne miesto.Nejake masaže veru tiež nechcem riskovat nejak to ani dobre neznašam keď sa mi toho bolaveho chrbtu niekto dotyka.On mi poradil aj SM system s tym nahodou skusenost nemate? Alebo s trakčnim lehtakom popriade neviem ako sa to vola,ale lahnete si nato a ono vas to samo nejak masiruje mavaju to v nejakych centrach napr kompava to ma
@adrianebrooks sm system urcite vyskusaj. To len pomoze
Sm system je super, chodila som. Je na to co opisujete
@adrianebrooks SM systém je fajn, trakcne bývajú aj u fyzioterapeuta na poliklinike
@adrianebrooks Ahoj a už si to nejak doriešila ? Ja si prechádzam niečím podobným len k tomu mám ešte radikulopatiu krcnohrudnikovej časti (pricviknuté nervy) čiže ani v noci poriadne nespím. Pomohlo ti niečo ?
@otompotom Ahoj,nie nepomohlo.Momentlane som na tom ešte horšie kedže cez koronu prestal pracovat moj fyzioterpaeut ktory mi dost pomahal..Tak zhanam noveho a od stredy zacinam chodit na SM system,vraj to môže pomoct vyriešiť všetky tieto veci ohladom chrbta a všetky problemy :/
@adrianebrooks Tak to má mrzí snáď ti ten SM systém pomôže. A to sťažené dýchanie ti tiež ostalo ? Pretože to bol môj prvý podnet toho že sa somnou niečo deje. Neviem či si niečo počula o autotrakcnom lehátku mne ho poradil ortopéd nerieši to problém ale môže pomôcť. 🙂 Zatiaľ ho používam len pár dni ale má to efekt na lepšie dýchanie a dobré držanie tela.
@otompotom Ano dychanie hrozne :/ akoze bola som par x na tom lehatku ale uprimne mne to nerobilo dobre na moj nizky tlak,velmi sa mi potom motala vzdy hlava aj pocas,velakrat na odpadnutie a tak :/ Ale moze to byt fajn vecicka,hadam pomoze aj tebe
@adrianebrooks no neviem, možno chiropraktik by mohol pomôcť.