Prosím vás ako riešite stresové situácie ? Nestresuje ma síce hocičo ale keď to príde neviem si pomôcť. Či išlo o vodičák alebo štúdium alebo rodinné problémy som v jednom kŕči aj pár dní. Nemôžem jesť (bežne schudnem 3kg počas tých pár dní) preháňa ma a cítim zle pocity v žalúdku. Nepomáha ani meditácia ani hlboké dýchanie ani odpútanie sa a sústredenie sa na niečo iné. Aj tento víkend mám školenie konkrétne zajtra o nič nejde ale už teraz som vyklepaná. A pritom je to prvý deň z ôsmich. Netuším čo robiť.
Cítim to podobne....ibaže ja keď stresujem priberám lebo jem čo mi príde pod ruku.
Nechaj to plynut...casom to prejde. Ja som pri statniciach myslela ze skapem od nervov. Nic nepomohlo...len to absolvovat.
V tvojom prípade je potrebné sa vopred na stres pripraviť. Keďže vieš čo ťa v nasledujúce dni bude stresovať, tak s tým pracuj skôr a na stres sa prípadne príprav, aby si ho zvládla ľahšie. Treba si uvedomiť, že život je aj o inom, ako je školenie, skúšky, rodinné problémy. Tvoj život je v prvom rade o tebe a teda o tvojom pokoji. Vždy si predstav danú situáciu a v tej predstave na sebe pracuj. Opakuj si to aj 20krat, kým to zvládneš v kľude. A keď sa to stane reálne, tak si pripomen ako ti do v duchu išlo dobre a premen to na realitu. Chce to tréning, nejaký adrenalín bude vždy, ale keď s tým vieš pracovať tak to zvládneš ľahšie. Ja som si vždy povedala, že teraz to a to zvládnem v pohode a stresovať môžem neskôr 😄. Neskôr už stres nebol potrebný 😉. Všetko je v hlave.v tvojej hlave. Môžeš s tým kedykoľvek pracovať.
Behanie v lese je super. Zelena farba ukľudňuje, súm vetra v korunách stromov tiež.
Behom si človek vyčistí hlavu, fyzickou námahou sa vyplavia endorfíny - hormóny šťastia
Vyskúšaj, aspoň 2x týždenne s uvidis ako to bude super
hlboké dýchanie ti vôbec nepomôže.... na okamžité ukľudnenie sa dýcha do brucha.... Ale to ťa musí naučiť skúsený psychológ - to nejde sa naučiť lúsknutím prstov...😉
Psychologia pomoze. Ale nie kazdy psycholog je napomocny... ale dobry by pomohol. Ja som u dobreho bola a nepomohol. Ale nasla som druhu a ta mi velmi pomohla okamzite, veci co som nevedela vyriesit za 30 rokov.. doslova lusknutim prsta boli prec.
Meditovanie, pranayama,joga.
Nestresoval Ta niekto v detstve?musíš to zvládnuť, musíš byť dobrá?ešte rozumiem pri dôležitých veciach skúšky, maturita, ale prečo školenie?
Asi máš problém prijať zodpovednosť
jednoznačne šport