Ahojte , mam pokazené zuby, užívam veľa liekov a problém je v tom že na opravu zubov nemám financie , ako ste riešili tento problém ??
@gubiko dakujem
Za par eur sa daju kúpiť silikónové zuby.. neviem ale ako to funguje, nemam skusenost...
Neskor si mozes dat urobiť protézy, nieco hradi poistovna, nieco ty.. nedávno tu bola diskusia, ze okolo 300€ doplacala pani za to...
@suzitok počula som o tých sílikonovych zuboch no kazy treba opraviť a neviem ako to môže sedieť
@slavkasobanska moja mama to riešila tak, ze si nedala opravovať, ale rovno vytrhat, booo to síce skarede, ako vyzerala, aj sa hanbila za to, ale bola doma a vydrzala tie dva roky a potom si dala tiez robit protezu...bolo to davnejsie, neviem kolko to vyslo, este v korunach
Mozno niekto napíše skúsenosť so silikonovymi....ja mam napriklad paniku zo zubarov našťastie mam zuby este dobre, vzadu mam kazy, ale neriešim to zatial...ale tiez ma to dobehne
@suzitok paniku mam aj ja, no nejako to dám
na splatky ...statne zuby niesu az tak drahe.. moja mama si davala ale neviem presne cenu no vela to nebolo..ist k zubarovi a dohodnut sa na najlepsej moznosti
Pokazene zuby by sa mali co najskor opravit alebo riesit nejaku inu moznost(proteza atd) a hlavne velky pozor ked uz zuby bolia , moze to mat vazne nasledky. Urcite by som obvolala v okoli zubarov, aj mimo mesta( ak sa da vycestovat su to niekedy velke rozdiely v cenach) a zistila moznosti a ceny. A urcite sa daju spravit aj na nejake splatky
Prekrývať kazy silikónom nie je riešenie. Úplne súhlasím s @martina2ve - kazy sa samé nezahoja, budú sa len prehlbovať, zasiahnu koreň, budú bolieť - a nakoniec zistíš, že Ťa jeden zub bude stáť trikrát toľko financií, pretože namiesto jednoduchej plomby bude treba spraviť oveľa náročnejší zásah (nehovoriac o tom, že ten zub, ktorý je ešte teraz živý, bude zbavený nervov a mŕtvy - krehkejší, tmavší, škaredší). Byť na Tvojom mieste, asi by som si zuby dávala robiť postune. Každý mesiac 2-3 kazy sa myslím dajú zvládnuť aj finančne, aj časovo, aj psychicky. A do roka máš nový chrup.
@janne318 ahoj no budem to riešiť nejak tak , lebo tiež je hlúposť zakrývať pokazené zuby , to nie , ale je to tsk smutne mam 51 rokov a stále som pracovala a teraz keď potrebujem zdravotné ošetrenie tak si platím , to je hrozné a tie ceny ani nevravím
@slavkasobanska z PP nemas daleko na Ukrajinu. Uz tu boli o tom prispevky, aj fotky. Pohladaj.
@slavkasobanska No buď rada, že si nemusíš dávať ošetrovať zuby v Belgicku. 😉
@slavkasobanska práve dom čítala o Denticore🤔vyzerá to veľmi dobre,ak niekomu chýba celý zub,či dva,dajú sa z toho spraviť doma mostíky a v balení dostaneš veľa keramických koruniek 🤔v živote som o tom nepočula a pozerám ako puk😲 ak potrebuješ,pozri na stránke " Denticor.sk ", majú tam aj videá k tomu,ako sa to z toho materiálu robí vhodný mostík a vkladá tá korunka atď...našla som to teraz len náhodou,keď som sa šla na nete pozrieť na tie silikónové zuby, čo sa tu o nich píše,lebo o tom som tiež nepočula😋😂 toto vyzerá o dosť lepšie 😉
@janka2273 dakujem pozriem
@slavkasobanska skús zistiť, kde u vás sa školia budúci zubári. u nás v BA je to na Heydukovej. a tam majú lepšie ceny.