Ako riešiť, keď sa človek moc potí?

13. júl 2024

Ahojte,poraďte mi ako riešiť keď sa moc potim?
Nebolo to tak stále,začalo sa to posledné roky.Mozno je to aj tým že starnem,už mi ťahá na 40rokov.Alebo že sú teraz takéto horúce letá.Pametam si x roky dozadu neboli takéto horúčavy ako teraz.
V robote sa potim nemáme klímu,doma sedím a tečie zo mňa tiež nemáme klímu.Sadnem si do auta zas do pár minút sa potim.Idem do záhrady robím niečo tiež,s deťmi keď behám na ihrisku tiež,proste pri každej fyzickej záťaži.
Tečú mi kvapky potu z čela,na chrbte,na bruchu a hneď som celá mokrá.X krát denne sa sprchujem aj sa prezliekam do čistého.Je to strašne obmedzujuce.Uz neviem čo s tým.

bloger
13. júl 2024

To je normálne len nezabúdaj na pitný režim. Je extrémne horúco a telo to nadmerné teplo musí odviesť. Na druhej strane sa tak aj ochladzuje. Nedá sa tomu zabrániť.

barborachors
13. júl 2024

treba ist na endo, ak sa nadmerne potis, známemu niečo našli a tiez sa neskutočne potil. Netreba to všetko zvalovat na horúce leto.

liz_lemon
13. júl 2024

extremne tepla boli aj pred 11-12 rokmi, vekom to tiez nie je, mam 45, a malo sa potim

dulazh
13. júl 2024

Ja som sa zacla potit, ale ze nehorazne po 45.Vsetky vysetrenia ok a po covidoch sa to este zhorsilo.Nikto nevie preco a co robit,aby to tak nebolo.Odpovede su zvacsa hormonalne zmeny.

marticka85po
13. júl 2024

@dulazh bud rada.ja sa takto potim cely zivot a nikdy mi na nic neprisli. Ci je zima ci je teplo furt zo mna tecie

autor
13. júl 2024

Keď som chodila do školy nikdy nebolo až takto teplo ako tento týždeň u nás bolo 40 stupňov.Cez deň sa nedá ísť von lebo tak páli slnko,všetci sú zalezeny vnútri.Neviem aj nad tým som rozmýšľala či to nemôže byť signál neakej choroby.Rozmyslam že ísť k obvodnej a dať sa vyšetriť.

dulazh
14. júl 2024

@marticka85po tak ja tiez aj v zime,ale to sa da este ako tak zniest.

marticka85po
15. júl 2024

@dulazh no v zime otvoris okno a ochladis sa ale v lete je to katastrofa.keby sme doma nemali klimatizaciu tak asi zahyniem 🥵

dulazh
15. júl 2024

@marticka85po po covidoch som mala okno dokoran celu zimu.Bola to hroza.Chcela by som,aby sa prislo na to,cim to je.

marticka85po
15. júl 2024

@dulazh no asi z toho covidu.mozno narusi termoregulaciu tela