Ako proti zarastaniu nechtov?

amamicka
4. júl 2015

Ahojte baby, potrebujem radu.
Veľmi ma boli na palci na nohe zrastanie nechta.
Neviete čo pomáha?
U doktorky som toto ešte neriešila, ak bude potrebne postúpim aj chirurgicky zákrok..
no, skúsim si dať najskôr poradiť, ak viete ako bojovať z týmto?

mufka1
4. júl 2015

No dobra otaska 🙂 mne strhavali celi necht : (ak to mas takom stadiu radsej chod cim skor lekarovy ci pedikerke ja som si to nechala zanedbat a potom mi ho museli strhnut a este okolo skriabali meso: ( ja som vyskusala vsetko mozne a mne nic nepomohlo.Skusala som gafrovu mast,octan,framikojin,lekarne my zarabali maste a nic nepomohlon.

amamicka
autor
4. júl 2015

:( :( :( to asi aj mňa čaka.. a aký je postup pri tom zákroku?
Nechcem dostávať nejaké lieky, lebo teraz dojčim..

lajlilinka
4. júl 2015

Ja som absolvovala zákrok dva roky dozadu, tento rok ma to čaká asi znovu. Bála som sa, ale nakoniec to bolo znesitelne.
Ja som mala zápal na prste, necht mi zarastal a vytvorilo sa mi tam divoké mäso. Necht mi nestrhavali, ale mi iba odstrihli kúsok nechta s tým mäsom. Najviac boli umrtvovacka, ale potom necítiť nič. Dokonca som sa na to pozrela, keď bol dr hotový a veľmi pekne to vyzeralo. Na druhý deň som bola na prevaze a potom som si to len chránila pred spinou.
Aj som si to dokonca sama domov odsoferovala. Tiež skúšam všetko čo sa len dá, ale nepomáha nič.
Teraz mi to nevadí, ale mám problém obuť napr balerinky, lebo mi na to tlačí...

Ja by som sa zákroku nebála už...

lilimoni
4. júl 2015

Kamaratovi dali na pedikure daku sponu na necht a pomohlo 🙂

mufka1
4. júl 2015

No mne ked to robili pred 13 rokmi tak mi dali inekciu napichali mi nohu trosku to boli ale da sa tovydrzat 🙂 mne podnecht vlozil take klieste asi do pol nechtu a vytrhol mi ho celi potom mi ocistil meso okolo kvoli tomu ze bolo zapalene moc to nebolelo 🙂 bolo mi vidiet kost tak mi to zoskriabal no vydezinfikoval a obviazal 🙂 no nohu som musela mat celi den vystretu hore aby mi tam krv neprudila mne to dost krvacalo o 3 dni som isla na prevas a potom som si to doma prevezovala sama 🙂 ked si vydrzala porod toto zvladnes 🙂 no viem ze sponu dava pedikerka ale nesmie to byt uz dost taskom stadiu len zacinajuce zarastanie pokial viem mozno sa mylim 🙂 urcite si to nenechaj zanedbat ako ja ze mi hrozila otrava krvy odvtedy mam pokoj uz mi nezarasta chvala bozku 🙂 viem co prezivaju ludia ci maju tento problem budem drzat prstky 🙂🙂

sharmari
4. júl 2015

@mufka1
@amamicka
@lajlilinka kočky, ja som s tým mala problémov až až.... liečila som si doma, šla som k pedikérke, k obvodnej a skončila som u chirurga... a toho chirurga veru nikomu neprajem... som sa skoro počurala od bolesti a nech začal znova zarastať po pár týždňoch, a potom som našla šponu!!! dokonalá to vec... je zopár pedikériek, ktoré to robia, a ja som si sadu kúpila aj na doma a sama som si ju dávala.je to bezbolestné a efektívne, takže skúste si o tom niečo zistiť 🙂 držím prsty, nech sa to čím skôr zahojí 🙂

stellamaris
4. júl 2015

@amamicka urcite skus sponu,hladaj skusenu pedikerku a nenechaj si strhavat necht.To fakt netreba.Synovi zarastaju nechty,davam mu to u pedikerky vzdy pekne upravit,kedze je maly,sponu nema.Este mu davam Vitamin B,poradil mi to lekar.Nechty mu zarastaju odvtedy minimalne.

amamicka
autor
4. júl 2015

no, tak dakujem za rady baby, vyhladam si pedikerku a určite skusim najskôr tu sponu..
a vyhladam aj pomoc lekara 😒 ak budem musieť ..
len aby som sa zbavila tej bolesti..

ivet1371
5. júl 2015

Ja som sa naučila a aj deti strihať tak aby to nemali a keď začína bolieť tak gafrova masť

lulinka81
5. júl 2015

Určite nie strhávať. Ako prvé pedinérka a keď nepomôže tak plastický chirurg a plastika nechtového lôžka. Dcéra s tým mala probl. od malička. pred rokom som sa jej to snažila vyliečiť mastičkami (skoro dva mesiace) ale nakoniec sme skončili u Mudr. V Nitre v nemocnici Dr. Cehlár - úžasná práca, super prístup. Ľutujem že som tam dcéru - vtedy 9 rokov- nevzala skôr.