Ako proti úzkosti?

25. mar 2022

Čo je lepšie . Bojovať proti tomu a ísť tam kam nechcem ísť alebo vyhýbať sa situáciám čo mi robia zle .
Napr .mám ísť na oslavu a nechcem .

nicicka
25. mar 2022

Fuu, úplne zlý prístup...1) bojuje sa u susedov...namiesto bojuj - prijmi...2) nevyhybat sa ničomu čo je ti nepríjemné. Naopak, robiť to, z čoho máš strach...

mishell8
25. mar 2022

Nechceš ist len kvôli úzkosti? Ak áno, tak určite by som postupne začala chodiť na miesta, ktoré ti spôsobujú úzkosť..časom budu slabnut

panelacikova
25. mar 2022

tam, kam nechceš ísť, jednoducho nechoď. načo sa takto trýzniť?

nicicka
25. mar 2022

@panelacikova a postupne nevyjde z domu...

marianarem
25. mar 2022

Ak ti nevadi sa tym situaciam vyhybat a nijako ti to neznizuje kvalitu zivota, tak nechod. Ak ti to zivot nejako kazi, alebo ta to obmedzuje, brani v realizacii nejakych snov atd., tak urcite chod. A ani ten strach nijako nepotlacaj. Proste kludne sa boj, ale chod a nechaj sa prekvapit, co to prinesie.

loliki
25. mar 2022

Úzkosť je problém, ktorý sa dá riešiť. Sú tu psychológovia, lekári, lieky, rôzne metódy, ako tento problém riešiť. Ak sa dá, choď na oslavu s niekým, s kým sa cítiš dobre, bezpečne.

stastna17
26. mar 2022

Ak je to fakt úzkosť tak sa liečiť. Poznam to postupne nepojdes anomi do obchodu. Ina vec je jednorazovo ale ak ti to obmedzuje zivot, treba odbornu pomoc, samé sa to neporiesi.

panelacikova
26. mar 2022

@nicicka ale no.... ja sa niekedy až čudujem, ako mohli žiť naši predkovia. prežili I. aj II. svetovú vojnu, hlad, choroby, všetko možné... a to všetko zvládli bez psychológov a psychiatrov. museli sa "pozbierať", dať dokopy sami a prežiť. a vychovali deti, tie ďalšie deti, potom prišla naša generácia, po nás ďalšia.... ale rok čo rok mám pocit, že pocit úzkostlivých rastie ako huby po daždi. to ešte chápem, ja som tiež úzkostlivá a mávam panické stavy. mám na to dôvody a nejde o hlúposti. ALE... musím si poradiť sama. nemám naozaj nikoho, kto by toto zvládol, jedine ja.
skôr mám taký pocit, že to niektorí už robia účelovo, pretože čím viac psychických porúch, tým nárok na vyšší invalidný dôchodok.

marca12
26. mar 2022

Som zastanca toho,aby clovek prijimal vyzvy. Ked sa vyhybame neprijemnostiam,stávajú sa z nas uzkostlive trosky. Poznam vela ludi,ktori ked nieco nechcu,nerobia to,ked niekam nechcu,nejdu az sa zakuklili doma vo svojich kukliach a su z nich cudaci. Musis chodit medzi ludi a prijimat vyzvy,ak nechces trpiet este vacsimi uzkostami. Len tym,ze sa budeme potykat s nasimi demonmi,dokazeme demona vyhnat.