Ako pribrať počas dojčenia?

sandritata
7. feb 2017

Ahojte, poradte, ako pribrat ked kojim. Po porode som schudla 20kg (z povodnej vahy) a teraz, napriek tomu, ze jem dost vela, neviem pribrat. To by mi az tak nevadilo, ale s manzelom by sme chceli druhe dieta, no bojim sa otehotniet, ked nemam ani 50kg. Prestat dojcit nechem..

terka1607
7. feb 2017

Ja som otehotnela a tiež som nemala ani 50 kg, tehotenstvo ukážkové, bez akéhokoľvek problému 🙂

schwester
7. feb 2017

Ja som otehotnela pri prvom ked som mala 46kg,pri druhom 48kg,tehotenstva bez problemov,deti nad 3500gr.V hmotnosti problem nevidim,skor preco az 20 kg a za aku dobu sa schudlo.

terka1607
7. feb 2017

Tiež som nemala drobné detičky, malá 3400 g malý 3650 g 🙂

lorela
7. feb 2017

@sandritata Záleží od tvojej výšky, ale predpokladám, že do 160 cm to nebude, inak by si bola s váhou spokojná 🙂.
"Dosť veľa" môže byť subjektívne, preto skús napísať, keď chceš, čo všetko si zjedla napríklad včera + približné množstvo.

alaguema
7. feb 2017

@sandritata úplne v pohode otehotnieš aj pri nižšej váhe. Prečo sa bojíš?

sandritata
autor
8. feb 2017

@lorela vcerajsok si uz nepamatakm, ale kazde rano jedavam obsene vlocky s ovocim, potom kolacik ku kave, na obed polievku a druhe jedlo (dnes napriklad gulas a to rovno dve porcie 😀), prvu veceru tiez nieco varene (porcia ako na obed) a druhu veceru chlieb (aspon 3 kusky). Pomedzi to este chrumem nejake oriesky alebo jedlo co po dcere dojedam.

sandritata
autor
8. feb 2017

@alaguema nebojim sa, ze by bol problem otehotniet, skor toho, ze male nebude dostatocne zivene a aj toho, ze to uz na mna bude velka zataz a prilis ma to vycerpa. Aj doktor mi vravel, ze mi neodporuca otehotniet, kym kojim, aby som sa nezlozila.

terka1607
8. feb 2017

Myslím si, že tá váha nie je problém, otehotneli určite ženy aj chudšie, ako som písala ja som mala 48 pred otehotnením, 5 mesiacov mi bolo zle, takže som ešte niečo schudla a malá sa narodila 3400 g, čo nie je určite málo, je zdravá a troška tučnejšia 😀 Skôr je asi problém to dojčenie, aj keď sú ženy ktoré dojčia aj počas tehotenstva a zvládli to 🙂

lorela
8. feb 2017

@sandritata Ešte pridaj 2 jedlá, desiatu (koláčik ku káve je málo) a olovrant. Napríklad chlieb s nejakou domácou nátierkou + zelenina, omeletu alebo na akýkoľvek spôsob vajíčka, tvrdé syry, rôzne kaše s ovocím/sušeným ovocím, škoricou a medom, cestovinové šaláty, plnotučný tvaroh na sladko aj slano atď.

K raňajkám by som pridala smotanový biely jogurt alebo mlieko. Polievky husté, aspoň raz do týždňa strukoviny (polievky, prívarky). Ryby mastné (napr. losos) raz do týždňa. Avokádo aspoň raz do týždňa. Čo sa týka ovocia - sladšie druhy (banány, hrušky, hrozno, broskyne).

Akú máš výšku?
Robili ti nejaké testy - trpíš podvýživou?

alaguema
8. feb 2017

@sandritata ale ak nemáš nejaký zdravotný problém, alebo problém so vstrebávaním výživných látok z potravín, tak plod je vyživovaný, pokiaľ normálne ješ. Konzultovala by som s lekárom, prečo si myslí, že by si sa mohla "zložiť". Ako píšu ženy - aj chudšie porodili a odkojili jedno, aj viac detí.

schwester
8. feb 2017

Jedalnicek je dostatocny,aspon si mozes dopriat aj vyzivnejsie jedla,o com vacsina zien moze len snivat.O vyzivu dietata sa obavat nemusis.Len mi tiez nejde do hlavy ta poznamka lekara.Mala si problemy pocas prvej tehu? Vracanie,chudnutie...?Mozno si nanho posobila vycerpane...