Prosím poradte mi ako PRIBRAŤ!!! Mám 26 rokov, 166 cm a váhu 45 kg. Niekedy som mávala aj 51 ale ako som začala mať problémy s celiakiou, váha išla dole, keď som začala dodržiavať diétu tak to ostalo na cca 47-48 ale terazposledné mesiace mám viac pohybu a pravidelnú stravu a moja váha je 45 kg. Nie je mi zle ani nič som ok zdravotne, len mám problém pribrať. PLS veľmi, pomôžte mi nejako, dajte nejaké typy. O cca 1-1,5 roka plánujeme bábo tak aj kvôli tomu chcem pribrať a aj kvôli tomu aby som lepšie vyzerala. Pred časom som začala aj cvičiť, ale váha nešla hore, ale tiež dole, aj ke´d svaly sa začali rysovať. Ja už neviem 😒
@vojtekovad
poznam doverne 🙂
neskusis si nechat vysetrit stitnu zlazu? problem moze byt aj tam...ja som bola na endokrino pre opakovane potraty, a doki mi vynadala, ze mam tiez podvahu a podvyzivu,a ze s 53kg pri vyske 175cm nedokazem ani otehu...hmm, nech jem ako slon, aj tak vsteko spalim a nepriberam.
Jedine, co dokazem pribrat, je v tehu 😀 mimo tehu mam 53kg uz asi od maturity.
A pikoska na zaver - s tymi povyzivenymi 53kg som uz 6x bola planovane tehu, tak sa neboj, ked to nejde, tak to nejde...inym zase nadavaju pre nadvahu a tiez robia cokolvek a neschudnu....
ja mam tiez taku vysku a taku vahu od kedy sa pamatam a normalka som otehotnela, cize v tom by som problem nevidela
pred par mesiacmi som si dala predpisat od lekarky peritol, pribrala som nejakych 5 kil behom 3 mesiacov, som sa potesila ale ako som ich prestala brat vaha sla dolu behom mesiaca...cize kaslem na to :D nemozem sa napchavat liekmi cely zivot predsa
@margarita ja som mala pred tehu 170 a 52 kg a to som už bola podvýživena? :-O pochybujem to su ,,hlupe tabulky" pretože niekto môže mať ťažké kosti a mať na váhe viac a v skutočnosti môže vyzerať chudo
najskôr by som šla k lekárovi a ked ti nič nezistia tak zači jesť v noci :D u mna to tak bolo z 52 som pred pôrodom dosiahla 70 :-O v porodnici ostalo len 5 a zo 65 som sa nevedela pohnut až do konca kojenia (pretože som 2 krat v noci kojila a vždy padli dve Lina/Mila/Horalka proste č obolo po ruke) po kojení a nočnom jedení som klesla na 55-56 a chcela by som na tých 55 nastálo ale to kilo dve podla menštruačného cyklu a tým spojenej pažravosti sa stále mení 😀
Ja mam 163 a 45 kg a pridem si normalna, vobec nie nejaka vychudnuta.
Podla mna sa nemusis obavat o zdravie ak si vzdy bola utlejsia a stihla a neschudla si nejako rapidne v poslednom case.
@azarijka presne to :( a aj ja vidím na sebe ked niečo oblečiem, že niektoré baby chodia a vyzerajú v tom sexi a ja ked to oblečiem som ako chodiaci vešiak :(
@margarita no bola som a štitna je našťastie ok 🙂 jáj ale chcem vyzerať lepšie a aj s tým tehu do budúcna .... :(
@ywet72 no tak v tehu možno priberiem aj ja, ale inač nie :/ ako vyšetrenia všetky ok len ja mám celiakiu čiže nemôžem jesť šetko a už aj to že nemôžem riadne pečivo mi uberá na váhe.... a v noci nechcem jesť lebo je to nezdravé 🙂 nemám problém jesť večer a pred spaním ale zasa aj organizmus si musí oddýchnuť a žalúdok by nemal byť plný z toho potom vznikajú iné problémy 🙂
To vážne nič nezaberie?? :( :( :(
no ja som po piatych deťoch a mám 45 kg, a nepomohlo nič, takže ak na niečo prídete dajte vedieť, problémi zdravotné nemám žiadne, jem všetko čo neutečie ha ha ha,,,no zjem toho dosť, aj tak nepriberiem, je síce pravda že sa nestravujem zdravo, no pochybujem že by zdravá strava mi pomohla pribrať,,,,skúšala som všetko možné, vitamíny, sirup na priberanie, a nič............
@vojtekovad ak si po zdravotnej stránke v poriadku, tiež nevidím dôvod nasilu priberať. Si skrátka chudučká, máš takú postavu, zbytočne sa preto netráp 😉 Inak, prvé čo mi napadlo, bol B-komplex - z béčok sa vraj priberá, skús, uvidíš 🙂
@hameeda tak ja sa stravujem zdravo 🙂 ale zasa nevynechávam mastné a vyprážané atď, zas tak to nepreháňam, ale celkovo môj jedálniček je celkom zdravý vzhľadom aj na moju celiakiu, kde kontrolujem aj ečka. papam zeleninu, chlebík si pečiem, jem iba domácu stravu, pestujeme veľa veci, čiže vačšinou bio....
@snopkulka no tak okrem celiakie ktorá určite prispela k mojej chudosti, tak aj sesternice sú chudé aj mamča bola, čiže je to aj v génoch, ale ja chcem ísť proti nim :D chceeeeeem pribrať. Jedla som aj b - čka aj pangamin a nič nič.....
@vojtekovad Mne nepomohlo nic, iba sa s tym zmierit 😉
ale stale mi vadia poznamky, typu "aka si zas chuda" , "zase si schudla?" "mas anorexiu" " uz ta ani neni vidno" :-/