Ako pribrať?

sawsk
8. nov 2024

Dobrý deň, viete mi odporúčiť nejaký doplnok, aby mi pomohol pribrať? Som rok po pôrode a mám naspäť váhu 46kg ako pred tehotenstvom. Počas tehotenstva som pribrala 20kg. Viem veľmi rýchlo schudnúť a to jem asi 7x denne. Ráno mám raňajky ako kávu, džús atď a ku tomu pečivo, koláč a tak, doobeda ešte niečo sladké zjem abo znovu pečivo s oblohou, potom zjem obed ako polievku a druhé jedlo a to jem dávku ako môj priateľ čo má 96kg, za obedom si rada dám koláčik abo nejakú sladkosť a ovocie, potom zvykneme ísť vonku kde si dávam kávu, prípadne mekáč, pizzu, zákusok, bagetu atď podľa chuti, prídeme domov a si dávam niečo vyprážané abo azijsku kuchyňu a posledné dni vyprážané syrové trojhrančeky a to asi 5/6 s dresingom, ku tomu ovocie…ako ja už som hotová lebo nechcem chudnúť a veľmi ma to trápi, že dakedy mi je večer až zle jak som doslova prežratá 😅budem rada za každé odporúčanie a radu

tanyan
8. nov 2024

Ak chceš pribrať svalovú hmotu, tak začni cvičiť. Prípadne si skús dať vyšetriť či nemáš napríklad pásomnicu alebo nejakého iného parazita, ktorý ti "pomáha" s trávením a spaľovaním.

zuzinka888
8. nov 2024

A kde v strave mas bielkoviny??

andrea_prestastna
8. nov 2024

@sawsk pivovarske kvasnice mne pomohli.

falbala132
8. nov 2024

@zuzinka888 presne toto aj mna zarazilo.

minenkak
8. nov 2024

@sawsk mäso,mlieko a cvičiť

sawsk
autor
8. nov 2024

@zuzinka888 bielkoviny tiez jem, len sa mi nechcelo rozpisovat to vsetko bo jogurty ja zjem aj 3 denne ale daktore dni uz si davam pauzu lebo som potom prejedena 🤣🤣🤣

hipuska
8. nov 2024

@tanyan kde si mozem taku pasomnicu kupit? 😂

falbala132
8. nov 2024

@sawsk dufam, ze tie jogurty aspon smotanove 🙂

vanilkovazmrzka
8. nov 2024

Vsetko si zalievaj olejom

zuzinka888
8. nov 2024

Bielkoviny su zakladna stavebna latka pre telo. Ak chces pribrat zameraj sa na ne. Da sa pribrat aj z tuku- no tuk sa ulozi presne na tie miesta kam nechces- brucho, boky.... a zacni cvicit silovy trening+ nape kuj bielkoviny a budes mat peknu stihlu zensku postavu.

sawsk
autor
8. nov 2024

@minenkak mäso tiez jem ako na obed bo ja casto striedam aj mäso lebo varím aj pre synčeka, ale keď som cvičila a jedla tak som rapidne schudla. Cvičila som po 4 mesiacoch po pôrode dokopy 2 mesiace a schudla som veľmi rýchlo a tak som prestala cvičiť. Ja som po dvoch týždňoch od cvičenia fitnes iba s mojou vahou prišla z váhy 58kg na 52 a islo to len dole a tak som sa na váhe držala chvíľku keď som prestala cvičiť a tak to teraz išlo ponaly na 46kg

sawsk
autor
8. nov 2024

@andrea_prestastna ďakujem, vyskúšam ☺️

tanikka
8. nov 2024

no tak ten nedostatok bielkovín jednoznačne môže byť problém. skúsila by som do jedálnička zaradiť aj toto a uvidíš, že to pôjde aj samo. 🙂 a to cvičenie je tiež veľmi dobrý spôsob, ako nabrať nejakú tú svalovú hmotu. asi aj jediný v podstate. 😅

sawsk
autor
8. nov 2024

@tanikka veď to že ja nechcem len svlastvo ale skôr tuky lebo ja viem byť za krátky čas šľachovitá a ja chcem byť skôr krv a mlieko 😅 ja by som napríklad brala postavu susediek čo sú na materskej lebo mne sa páči keď je žena krv a mlieko a by som sa tak cítila v pohode ale furt keď sa postavím na váhu tak len plačem že chudnem 🤣 ako v rodine to máme skoro všetci, že sme dosť chudý a doktorka mi povedala, že mám rýchly metabolizmus a že po pôrode sa to spomali 🤣 ale nespomalilo sa

minenkak
8. nov 2024

@sawsk mäso tri krát do dňa nie raz,mlieko plnotučné a si love cvičenie

minenkak
8. nov 2024

@sawsk koľko merias

minenkak
8. nov 2024

@minenkak silové cvičenie

sawsk
autor
8. nov 2024
foterlotor
8. nov 2024

Poviem ti za seba, ja som pribral asi 10 kg ale potrvá ti to dlhšie. Základ je mať väčší príjem ako výdaj a samozrejme cvičiť. Nie doma sa napchávať vypraženým syrom. Pribrať neznamená si zničiť zdravie. Cvič v posilovni, kúp si doplnky výživy alebo uprav stravu. Na priberanie je dobrý Gainer. 3x týždenne posilka + gainer a priberieš to ti garantujem. V posilke dvíhať ťažšie činky a menej opakovaní. Samozrejme v rámci možností.

tanyan
8. nov 2024

@hipuska Horšie je, keď o ňu prídeš a začneš nekontrolovane priberať. Potom máš tiež hriešne myšlienky, napríklad či sa nedali problémy s HP riešiť aj inak. 😉

lesiaoldi
8. nov 2024

@sawsk ahoj, beriem b komplex a nutridrink. Neskutočné priberam

deti95060810
8. nov 2024

nutridrink

cukroska
8. nov 2024

@sawsk Boožee kiež by to bol môj prípad.

lesiaoldi
8. nov 2024

@foterlotor Gainer je podľa teba zdravý? :D

vler
9. nov 2024

@sawsk jes velmi vela sladkeho a peciva, mucnych vyrobkov. Aj ked si chuda, to su potraviny bez zivin ktore Ti k zdraviu vobec nesluzia. A to prejedanie sa je tiez o nicom. Pridaj zdrave bielkoviny a tuky; vysokokaloricke zdrave potraviny ako orechy; a prijmi ze Ty zrejme zena typu krv a mlieko nebudes, mozno v neskorsom veku.

pralinka86
9. nov 2024

A co krvny obraz, stitna, vysetrenia su vsetky ok?
Jes velmi vela potravin, po ktorých telo je hladne a este casto vyprazane, hlavne vecer.. dlhodobo neudrzatelne a nezdrave. To si tak akurat koledujes o zdravotne problemy neskor. Tiez vela sladkého/cukrov ci sacharidov.
Kazde jedlo ma mat zaklad bielkovinu, syry, vajicka, tofu, bryndza, maso, strukoviny, ryby, vela ryb. Pecivo k tomu ako doplnok. Vela zeleniny, idealne minimum spracovaných potravin, zabudnúť na mekac, kupované pizze a pod. Ved to je bordel vsetko. a cvicit. Kazdy mame inu genetiku, pomer svalov a tukov v tele, spalovanie. To, ze asi mas predispozíciu rychlo spaľovať este neznamená, ze mas jest nezdravo a velke množstvá. Uz teraz ti je vecer nie najlepsie, co bude o par rokov.

mayami
9. nov 2024

Jedálniček máš tak na zarobenie si zdravotných problémov, jedz vyváženú stravu, lebo to čo čítam -na raňajky kávu, na večer vyprážané kadečo je tak na odpal žlčníka. Ak máš predispozíciu na to byť chudá, takýmto stravovaním si nepomôžeš na váhe, iba ublížiš na zdraví. Čo tak prijať sa taká, aká si a keď budeš s tým psychicky ok, možno pôjdu aj nejaké kilá hore.

lesiaoldi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sawsk
autor
10. nov 2024

@pralinka86 ja mam furt dobre vysledky u doktorky, aj som bola na tej vahe ci co to je co mi zmeria tuky, svalovu hmotu, BMI, vodu atd v tele a jedine furt mi chyba kostna hmota ale skore tela mam 98% ukazuje mi ze mám mať idealnu vahu 55,20kg 😅 susedka na tom bola aj priatel a priatel ma skore tela 46% takze na tomto som zase dobre a mi ukazalo aj ze fyzicky vek mam 18 a to mam 28 rokov 🤣