Ako prežiť kolonoskopiu?

22. aug 2022

Ahojte ako prežiť kolonoskopiu? Napíšte prosím tie čo ste boli, mám na výber si dať nejakú injekciu oblbovak len neviem či si to dať, či budem schopná doktorovi povedať aby prestal a pod. Ísť radšej bez toho? A ako ste prežili tu hladovku deň predtým a vyprázdňovanie. Mňa zo všetkého napína, neviem ako to vypijem.

denden77
22. aug 2022

os. skusenost nemam ale otec chodi vzdy v celkovej anesteze, mama chodila vzdy bez.. teraz si 1x nechala pichnut oblbovak a nevedela si vynachvalit.. naco trpiet viac, ked nemusis?🤷‍♀️😊
drzim palec 😊🍀

maranco
22. aug 2022

Jak probíhá kolonoskopie? Přejde vás strach i stud.
https://www.stream.cz/na-vlastni-otvor/jak-prob...

tannja
22. aug 2022

Ja chodim pravidelne vzdy si dam pichnut oblbovak a je to v pohode. Prebehne ti to velmi rychlo ani si neuvedomis ako. Horsia je ta priprava treba vypit dva litre takeho rozpusteneho prasku, pije sa to na dvakrat medzitym vypit litre vody.

adulka182
22. aug 2022

ak chces napis spravu, ja som sa strasne bala, takze chapem uplne

autor
22. aug 2022

@tannja lebo sestrička povedala že ak poviem prestať doktor prestane keby to bolo moc bolestivé. Ak si dám oblbovak čo si mám pod tým predstaviť ? Nikdy som takú injekciu nemala. Budem schopná reagovať? Koľko to asi trvá minút ? To zavedenie s tým gélom neboli?ďakujem za odpoved

silvia765
22. aug 2022

Ahoj, ja sim sa veľmi veľmi bála, naozaj sa to dá v pohode vydržať, daj si oblbovak predtým v centre kde ti to budú robiť, horšia je naozaj príprava deň predtým

lilyianka
22. aug 2022

Veď si daj celkovú anestezu a hotovo. Muž tak bol tiež a ani nevedel,že mu niečo robili. Určite tie € za to stoja.

123hombre
22. aug 2022

Ahoj. Ja som bol v máji.bez injekcie,bez toho plynu.bolo to v pohode. Horšie bolo piť to preháňadlo. Až po vyšetrení dr povedal ze som si to mal rozrobiť v džúse alebo v cole. Nemáš sa čoho báť, zvládneš to

zuzinka888
22. aug 2022

Kolinoskopia je skor neprijemna ako bolestiva- aspon u mna. Ten blok ze sa mi niekto hrabe z konecniku a ci ho nahodou neo💩..... ale nakoniec to bolo " prijemnejsie" v porovnani s gastrom. Nelrijemny a trochu bolestivy je len zaciatok a ked konci ked vybera sondu cez konecnik ked je v creve tak to neboli. Ale prezijes ako vsetci co to podstupili.

hugigugin
22. aug 2022

Kolonoskopia neboli vobec. Troska boli brucho keď nafukuju črieva. Oblbovak mne neucinkoval zle my pichla. Mne predpisali moviprep. Chodis na wc aj 20x pije sa den pred tým . Týždeň pred tym som mala bezzvyškovú dietu. (google ponukol)

tannja
22. aug 2022

To budes taka utlmena a nebudes citit ziadnu bolest tak nemusis dr nic hovorit. Trva to cca 20 min

simsalabim
22. aug 2022

Citala som, ze ak je crevo zdrave, kolonoskopia nie je bolestiva. Ak je problem - zapaly, polypy, zrasty, divertikuly…. Boli. Aj priserne. Mna to v blizkej buducnosti tiez caka a urcite zvolim anestezu. Robili mi rektoskopiu po prvu klucku a teda viem, ze bez nej to nedam.

adik64
22. aug 2022

Ja som si dala pichnúť oblbovák a bolo to dobré rozhodnutie, veľmi som sa bála a toto mi uľahčilo celý priebeh. Mne kázali prísť s doprovodom a nešoférovať. Pamätám si, že som vtedy počas vyšetrenia vnímala, čo sa okolo mňa deje, ale spätne si neviem vybaviť podrobnosti, mám úplne zahmlené spomienky. Z ordinácie som vyšla trochu mimo, mm ma odviezol domov, kde som si pospala a už bolo dobre, ani som nevedela, že som mala nejaké vyšetrenie 🙂 Hlavne kľud, dá sa to zvládnuť. Pre mňa bola kolonoskopia viac v pohode ako gastroskopia.

autor
22. aug 2022

Dobre ďakujem vám všetkým .

napetra
22. aug 2022

Absolvovala som kolonoskopiu už viackrát bez oblbovaku. Ja som pri vyšetrení necítila žiadnu bolesť. Možno trochu nepríjemné, keď cítiš pohyb v črevách, ale to je všetko. Síce v črevách nemám žiadny nález, tak možno aj to je dôvod že to je vždy bez bolesti. Oveľa nepríjemnejšia je gastroskopia, neporovnateľne horšia. No tiež to nie je o bolesti, ale o daviacom reflexe.
Zbytočne sa bojíš v pohode sa to dá zvládnuť.

autor
22. aug 2022

@napetra gastroskopiu budem mať možno neskôr uvidím čo povie doktor.

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
22. aug 2022

Vážne je to horšie vrchom ? Čo od toho čakať ? Ja som si myslela že opacne

nicicka
22. aug 2022

No ja som bola a veru horšie ako oba pôrody dokopy. Keď ma už riadne zmordovali tak až potom čosi pichli. A to už bola pohoda. Za mňa určite nie bez oblbovaku.

mattuliatko30
18. okt 2022

@adulka182 písala som spravu

rosita8
11. dec 2023

Za mňa bola horšia kolono ako gastro. Pri gastro som sa sice skoro pozvracala, ale kolono je horšie.. Asi je to individuálne