Ako prežiť dlhodobý nedostatok spánku ktorý sa odráža už aj na zdravotnom stave ? Dôvodom nedostatku spánku je druhé extrémne náročné dieťa . Ak v noci spím 4 hodiny tak je to dobrá noc ( súčet spánkov nie vkuse ) . Dieťa kojene , fľašu odmieta čiže nie je možnosť niekoho požiadať aby postrážil kým sa prespím . Obedné spánky nemajú ešte zosúladené. Chcem pomaly odstaviť ale bohužiaľ aj napriek tomu že bude mať 9 mesiacov nechce nahradiť mlieko príkrmami ( dá si tri lyžičky a odvráti hlavu ) . Obdivujem všetky ženy čo to zvládajú lebo ja to už nedávam ...
Predpisali mi Sertivan 0.25mg a super. Robila som drahoty a nechcela ho brat - hlupa som bola. Nakoniec som nespala 7 rokov a mam tak rozhadzany spankovy rezim, ze mi psychiatricka navrhla dlhodobe branie liekov aby som mohla opat zit plnohodnotny zivot v dlhodobom horizonte. A nie v pohode par dni a potom sa tyzdne trapit v nespavosti.
Skúsiť odstaviť dieťa dať mu v noci fľašku s tvojim mliekom či umelým.Alebo ísť spať hneď skoro večer...toto nemôžeš dlho vydržať.
Nechce ani cumel?
Poznám, mam dve deti s 20 mesačným rozdielom. Obaja dojčení, istý čas spoločne. V noci bežne 10 krát hore. Od roka oboch som musela do roboty. Celé to obdobie mám zahmlené, brutal únava. Spala som s oboma v posteli, menší sa pricucol kedy chxel, ja som to ledva vnímala, ale toto bola jediná možnosť, ako aspoň ako tak spať. Keď mal asi tak dva a pol, tak som s dojčením sekla, už som to nedavala(už som mala predrazdene prsia aj nervy 🙃). Takže asi po piatich rokoch som mala možnosť spat bez prerušenia, ale dobrý spánok nemám doteraz (7 a9 už majú). Neviem poradiť, možno ozaj na noc dat umelé alebo nejakú kašičku, maj ho pri sebe, nech si cucne v polospanku, lahni si večer s ním, v domácnosti nech pomôže kto môže. Držím palce, bude lepšie.
No, ja tak spím už pri treťom dieťati, prvé dve deti kojene do 16 mesiacov, občas niečo jedli ale máličko a po odstavení začali🤗 spánky boli také isté ako popisujes .. Teraz tretie má za týždeň 19 mesiacov a stále zje len prsník, nechce nič, všetko odmieta, v noci je to katastrofa ale ja mám mlieka stále veľa, pokúsiť sa oddialiť kojenie je nula bodov, dať iné jedlo nula bodov... Nasilu odstaviť nechcem lebo pri prvých dvoch som musela cez lieky a zväzovanie pŕs a to už nechcem😔 Na každé jedlo sa hneď zduje a odvráti sa, no tie noci sú hrozné, tiež nespím, táto noc napríklad bola ako za trest ale káva hneď ráno, masáž pod očami chladivym roll onom a idem ďalej😂😂😂
P.s. - moje prvé dve po odstavení zázračne aj jedli aj spali (ten spánok tak týždeň dva trval kým bol ok) ale teraz na to nemám energiu ísť to "skúšať"🤔
Mne toto robili obe baby po 1 roku. Vydrzala som 3 mesiace a potom som odstavila. A odvtedy spia, aj jedia normalne
dieťa je ešte maličké, keby malo aspoň rok, napíšem ti odstaviť. Nepomohlo by dať deti spať do inej izby? Viacero žien tu na MK píše, že keď necítili maminu, spali oveľa lepšie. V noci by som mu pri každom zobudení prsník nedávala, to nie je hlad, ale zlozvyk. Viem, bude vrieskať, ale trhaný spánok neprospieva ani jemu. Večer choď spať hneď s ním, vykašli sa na všetko, o staršie dieťa sa postará muž. Skôr ako o štyri hodiny by mlieko nedostalo. Snaž sa spať, kedy sa dá, po príchode muža z práce ho nechaj vydýchnuť a potom mu daj obe deti von a ty si aspoň hodinku pospi. V sobotu ho nechaj pospať dlhšie, v nedeľu nech nechá pospať on teba, aj poobede. Snaž sa zladiť spánok detí za každú cenu, alebo choďte spať poobede ty s jedným, muž s druhým každý do inej izby. Požiadaj o pomoc každého, koho sa dá, mamu, svokru, susedku, kamarátku, keby jedno pokočíkovali, ty by si si s druhým pospala.
@marcellka32 nepomáha
@luccija odmieta fľašu a je úplne jedno čo v nej je chodím do postele o ôsmej :/ a cumel nechcel ani v pôrodnici ,nikto tomu nechcel uveriť
@stanusenka mne mlieko kvôli spánku dochádza takže bude ešte veselo
@elizabet173 spíme spolu dokonca aj na inom poschodí nech neruší staršie a manžela , pokiaľ chcem oddych musím nájsť dvoch ľudí pre každé dieťa zvlášť lebo staršie žiarli keď sa venujeme mladšiemu a zase mladý vyžaduje extra pozornosť, sám sa posledné tri týždne nezahrá a dokonca začal pri každom revat aj pri manželovi ....
Boze, mas to tazke, nemas nikoho, kto by ti pomohol?
Ahoj,u nás to isté. Máme 4 deti..cez deň musím fungovať,škola,škôlka,krúžky,soférujem,je to o nervy. Si na dome som pochopila-nedavno ako sa oteplilo som v zúfalstve dala na terasu koberec s cestičkami atď,ta klasika na hranie,lavorik s vodou a hračkami a ležím na tom koberci.. malé sa prehra aspon pol hodinu a ja driemem.Neuveris,ale iba to samotné ničnerobenie a poloha na chrbte mi neskutočne pomáhajú.Mozno za týždeň to nebude už mať efekt,ale zatiaľ.Neviem čo by som ti poradila,skúšam aj ja čo sa dá.Neviem ani či je to kojenim,všetky deti som kojila,ale až toto posledné je fakt nočný extrém.Bohuzial okolie aj tak nepomôže.Ked je u nás mama,svokra,tak či tak ide malá po mne.S mužom by aj vydržala,ale v noci nie a cez deň ako každý chlap je v robote.Jednoducho to raz prejde.Snaž sa poriadne zdravo stravovať,niečo si dopraj pre radosť.Psychicka pohoda a pocit "šťastného" života robí tiež veľmi veľa.Ja som vďačná veľmi za decká aj môjho chlapa,za dobré vzťahy v rodine,za veľa veci.Ze mi vzišli bylinky🤦 No kraviny aj dôležité veci a keď si to tak uvedomím,je mi lepšie Držím palce
No ja som mala už veľa krát málo mlieka a vždy sme to nejako vybojovali naspäť, veľa krát mi už bolo do plaču, že mlieko dochádza a rozbehli sme🙂 dokonca už som mala aj to, že došlo iba v jednom, vôbec sa v ňom už netvorilo a aj to sa mi podarilo zachrániť🤗
Inak tiež máme to s tým, že nechce k nikomu... Veľa krát u všetkých plače a beží za mnou a iba hopa..🤔
Naša malá má rok a pol, je kojena a sú noci keď spím 2-3hodiny...vzdala som to už a skúšala som odsat mlieko do fľašky, sunar, obyčajne kupované mlieko ale ak aj ochutnala tak po chvíľke fľašu zahodila a viac sa nenapila. Už som skúšala čokoľvek aby sa naučila na fľašku a nič. No syn bol na sunare a to boli tiež hrozne noci.🤦♀️Takže si myslím ze aj keby som ju dala na sunar alebo iné mlieko tak to nepomôže. Syn dovŕšil 3 roky narástli mu všetky zuby a spáva celú noc. Držím palce
@elizabet173 chceli by lenže krpec to nedovolí :D
@kubkovamama uf ako cez kopirák len s tým že mám len dve . Akože jeho bohviečo nezaujme lebo ma fázu lozenia a chodenia takže celý deň okolo neho behám až sa niekde nezabije ( dnes som ho nasla na treťom schode 🙈)
@sofinka1301 dcéra od pol roka spávala sama v izbe , od roka pravidelne spávala cenu noc ale za posledný rok som dlhšie ako dve hodiny vkuse nespala....
Koľko má prvé dieťa?
Tak šupni malé do kočíka, kočík babke, dedkovi, susede, mužovi do ruky a ty chod spať s prvým dieťaťom.
Véd takto skolabuješ, to fakt nepotrebuješ. Reve nereve starší pôjde s mužom, babkou, dedkom, opatrovateľkou a ty spať s mladším.
Ja som mala extrémne náročné prvé dieťa. Prerevalo jak tur deň, noc. Od roka cez deň nespalo vôbec. V noci buď 3x hore po hodine aspoň alebo aj 11x. Na hubu som padala doslova.
Nikdy by som už nedopustila to, že nebudem spať dlhodobo aspoň tých 5 hodín denne.
Ono si to vypýta svoju daň tomu ver.
@janage veru musím to tak urobiť, už teraz so to vyberá daň ...
Zdravim Vas,vacsinou sa do
diskusii nezapajam,ale v tomto rada poradim.Absolutne odporucam spankove poradenstvo so Zuzkou Guzmickou.Mam synceka,od 4. mesiaca to bolo
s jeho nocnym
spankom velmi narocne.V 6.mesiacoch sme absolvovali poradenstvo
so
Zuzkou.V ziadnom
pripade sa nejedna o
drasticke vyplakavacie metody.Maly mi od poradenstva zaspava samostatne po nadojceni,v noci sme potom mali 2
dojcenia v rovnakom case,v jeho roku sme to
zredukovali uz len na jedno dojcenie.Doplnam,ze je stale dojceny (toho casu ma 22 mesiacov,dojci sa az rano po
prebudeni a niekedy pred
obednym a vecernym spankom-nase intimne chvilky).Prajem Vam dostatok
spanku a ak si poradenstvo mozete dovolit,urcite odporucam,nie je nad cim
vahat.Drzte sa!Katarina
krpec nebude určovať čo a ako. Treba mu dať najavo, že ho milujete, ale kývať s vami nebude, maj rada trochu aj seba, nemusíš deťom robiť otroka. Plač nebolí a to som proti vyplakávacím metódam.
Spala som na boku a syn mal prsník v puse, ja viem, nemal tak spat, ale vtedy to inak nešlo, vyžadoval neustálu moju prítomnosť, a ja som potrebovala ďalší deň fungovať aj pre staršiu dcéru....v jeho 3 rokoch prespal celú noc, kojeny do 2,5 roka...