Ako prestať fajčiť?

11. máj 2023

Ako prestať fajčiť? Neviem si povedať že toto je posledná a koniec, pre mna je to niekedy tak relax si sadnúť, a zapalit si. Niekedy vydržím bez cigy aj cely den, niekedy dám za den aj krabičku.

dzulli1980
11. máj 2023

Musíš to mať TY SAMA nastavené v hlave, nie lebo ten a tá povedala, že to škodí zdraviu, ide to do peňazí atď. ... pokiaľ nie si pevne rozhodnutá, že chceš prestať, ani to neskúšaj ... ja som dlhoročná fajčiarka a poviem na rovinu, ani som neskúšala prestať, lebo viem, že by som to nedala.

mirkava
11. máj 2023

Chceš aby cigarety vládla teba? Alebo chceš ty ovládať cigaretu? Skus si kúpiť takú krabičku s rôznymi druhmi čajov. Miesto cigarety vyberieš u krabičku, vyberieš si čajík ktorý si dnes dáš, zalejes a vychutnas. Urobíš si z toho nový rituál. Kup si aj peknú šálku na ten čajík. Mohlo by to zabrať 😇 zmeň svoj rituál, mas to vo svojich rukách

anjelicek26
11. máj 2023

Uz len s financnenho hladiska (predlzeny vikend vo dvojici na Mallorce kazdorocne z usetrenych penazi) by som si dala stopku... Doma vsetko daj prec, nech ta to nelaka, kup si e-cigaretu na prechodne obdobie... drzim velmi palce, je to len v tvojej hlave, ty musis chciet.

snehulienka639
11. máj 2023

Nekupuj si ich ani keby co bolo, to je zaklad, nebudes mat co fajcit, nebudes fajcit. Kup si radsej balik tyciniek a tie si pochrumkaj, ked budes sediet a relaxovat. Ked hovoris, ze niekedy bez fajcenia vydrzis, tak si myslim, ze to zvladnes 🙂

luccija
11. máj 2023

Ak vydržíš aj celý deň tak nie si na tom tak zle🙂
Znižuj postupne počet cigariet ideál vyčleniť si na každý deň 5 ks a dodržať
Je to iba hlúpy zlozvyk tiež bojujem.

beata_k
11. máj 2023

Daj si predpisat tabletky. Mozes aj u vseobecnej. A pri pohlade na cigu ta napne. Zarucene prestanes 😃

lujza123
11. máj 2023

Ja som prestávala milión krát, najučinnejsie a trvalé riešenie bola "terapia psychadelikami" konkrétne s lysohlavkami. Keď ide o cielene užitie v rámci terapie, dokáže to veľmi pomôcť, preskladat veci v hlave. Cigaretu viac nevnimas ako "relax a odmenu" ale ako otravnu závislosť.

Ono totižto závislosť sa dokáže skryť za myšlienky ktoré si myslíš ze su tvoje, no v skutočnosti sú to myšlienky závislosti.
Návyk ti nepovie "teraz potrebujem svoju dávku a bude mi smrdiet komplet všetko vlasy, dych, oblecenie, budem mat vrásky, žlté zuby, zhorší sa mi čuch aj chuť, budem vdychovať decht, karciogenne latky, vyhodím za to 1500€ ročne "
Návyk to zabalí do niečoho nežnejšieho
"ved len jednu, ved moc nefajčím"
"ku káve (pivu) sa to žiada"
"nám nervy teraz sa ukludnim"
"mam prestávku v práci lepšie si oddýchnem"...
Ale je to blbost, cigareta ta ani neukludni, ani nezrelaxuje, ani nevylepší chuť kávy. To si len závislosť hľadá cestíčku do tvojej hlavy...

Fyzická závislosť od nikotínu zmizne pomerne rýchlo, pár dní. Horšie je to s tou psychickou

unicornlady
11. máj 2023

Podľa mňa si treba hlavne uvedomiť, pred akými nepríjemnými pocitmi utekáš. Lebo všetky závislosti sú o tom dopamíne, privodiť si príjemné pocity, lebo nechceš cítiť tie nepríjemné. Aj preto sa spomína, že pri závislostiach sa stáva, že človek sa zbaví tej "menej akceptovanej" a vymení ju za niečo viac spoločensky akceptovateľné- začne viac nakupovať, viac jesť...

domkakvet
11. máj 2023

Nie je to jednoduche a myslim, ze sa da iba zo dna na den.

jamina89
19. aug 2023

Biorezonancia...... pomôže ťa zbaviť závislosti na nikotín, ale nezbaví ťa tvojich denných návykov ako kávička s cigaretkou a mnoho podobných obľúbených aktivít s cigaretkou.
Zažila som si to aj ja, odrazu veľa "voľného" času, čo teraz, a pod..... tiež to bola moja "kamarátka", teraz je 3. rok bez nej a cítim sa OVEĽA slobodnejšie, pokojnejšie.

luccija
19. aug 2023

@jamina89 tiež som počula chválu na biorezonanciu ako to prebieha?
@domkakvet moj muž tak prestal po 20 r zo dňa na deň síce pribral 10 kg, ale prestal ani raz si nezapalil ani o tom nerozprával, že chce prestať jedného dňa si nekúpil cigarety a bolo.A teraz niet horšieho kritika ohladne fajčenie ako je on

jamina89
19. aug 2023

@luccija No na začiatok treba vyfajčiť cigaretku, popol a ohorok sa odovzdá dotyčnému/dotyčnej "zodpovednej" osobe, ktorá to dá do prístroja, ktorý napojí na vás (cez káble, tuším nejakú platničku -už vlastne ani nepamätám).... sedíte asi pol hodinu pod tým prístrojom.
Na konci si poviete ok a čo teraz ;)
Ja ako mega silný fajčiar som si povedala, že keď som už investovala peniaze, tak si nezapalim kým nechytim absťak.
Absťak sa nedostavil, skôr pocit prázdnoty 😂
Naozaj cigaretka bol môj škodlivý kamarát, ktorého som sa žiaľ, sama nevedela zbaviť.
Som vďačná, že som vydržala ten pocit "samoty" a odporúčam to naozaj každému, kto chce prestať fajčiť a nevie ako, keď "láska" je silnejšia ako rozum.

lizzygrant
9. máj 2024

@beata_k Prosím, aké tabletky máte na mysli?

beata_k
9. máj 2024

@lizzygrant Champix. Ale su aj ine.