Ako prestať fajčiť?

21. nov 2022

Ahojte. Poraďte mi prosím, ako prestať fajčiť? Dnes som si išla zapáliť, tak ako som si aj zapálila, tak aj zhasla a to je fajn znamenie 😃, lenže občas som si vedela kupit aj tie jednorázovky. Bude to tazke, nebolo by to prvý krát, čo by som prestala fajčiť. Horšie sa bojím, či nahodou nepriberiem 🙄🙄🙄🙄 vďaka za rady.

autor
21. nov 2022

Pri tej jednorazovke beznikotinovej vydržím aj týždeň aj viac :/

malacibulka
21. nov 2022

Ako sa mne podarilo prestat fajcit - nikomu som nepovedala ze prestavam. A povedala som si, ze ked budem citit ze musim, tak si proste zapalim. A uz som "musela" len dva krat v prvych dvoch tyzdnoch, a potom uz nikdy. Tesila som sa z mojich vypratych veci ako vonaju. Konecne som vonala ako dama a nie ako popolnik. Vizualizuj si aj ty svoj ciel. Ked ma potom v praci volali fajcit, povedala som, ze mi je zle od zaludka a ze nemam chut. Ked tlacili, povedala som "Povedala som ze nie." Ked sa pytali ci som tehotna, spytala som sa ci su sprosti. Fungovalo to.

zuzanna33
21. nov 2022

Musíš len to prijať v hlave a sama to chcieť viem aké to je...Mne pomohlo vidieť v tom len tie negatíva či už žlté zuby,prsty smrad všade vlasy o tom nehovorím...ty to necítiš ale cíti to Okolie no a samozrejme že môžeš dostat raka ale najviac mi prišlo trápne pred deťmi takže hneď ako som sa dozvedela že čakáme bábo som s tým prestala a po pôrode som to ani nechcela vidieť...A žuvačky sú vraj fajn ale ničia sklovinu zubnú... Držím moc moc palce🍀

timetotime
21. nov 2022

tak tu ti nepomoze nic ine ako pevna vola, by som povedala :D moja mamina fajcila 20 rokov a prestala zo dna na den :D proste si povedala, ze dost a jednoducho prestala. ma za to moj neskutocny obdiv.

kacenocka2
21. nov 2022

Ak budeš kompenzovať cigarety sladkosťami,vtedy priberieš.ja som nepribrala,rok a pol nefajčím.. našla som si stratégiu, že každý cas vyhradeny na cigaretu som si nahradila 8smerovkami..v hlave som si povedala, už som"zafajčila"🙂po 2 týždňoch som na cigy nepomyslela a začali mi v spoločnosti smrdieť.chce to pevnú vôľu.každy týždeň som si maličkosť kúpila za odmenu, že som tie peniaze neprefajcila ale vyuzila rozumnejšie.

nique
21. nov 2022

Ja opisem manzelov pripad: tuhy fajciar (20-30 cig denne) bez prestavky 24r. Realne skusal prestat len 1x a boli to 3mesiace pekla. Strasne bol nervozny. A tak tajne zacal. Nechala som to tak. Chcel prestat, ked sa nam narodi syn. Nepodarilo sa. Chcel prestat, ked mal syn 1r, nepodarilo sa. Tento rok sme boli kamosovi na oslave. Pozerali sme potom fotky, ktore zverejnil a na kazdej manzel fajcil. (pre mna bezny pohlad) Jeho to tak vzalo, ze na druhy den vyhodil cigarety a prestal fajcit. Nie je nervozny a vobec mu nechybaju. Zo zaciatku bol unaveny, aj pribral, ale uz sa to normalizuje. A je hrdy, ze to zvladol. Na jeho priklade vidim, ze ten zlom je v hlave. A aj silny zavislak dokaze prestat zo dna na den.

natall113
21. nov 2022

Ja som prestala fajčiť v auguste, zistila som, že som tehotná. Hneď ako vyšiel pozitívny test som si viac nezapálila. Prvé tri dni boli katastrofa, zjedla som asi tri krabičky toffife, stále som niečo musela robiť, išli sme do nákupného centra lebo sa tam nefajčí, zdržiavala som sa len vnútri a na miestach kde sa nefajčí. Teraz mi to už ani nechýba kľudne aj manžel aj svokra pri mne fajčia a ja nemám žiadnu potrebu zapáliť si. Dúfam, že mi to vydrží aj po pôrode

diamondsspaces
21. nov 2022

Postupne znižovanie dávok, doležite je aby ste nezačali papať namiesto rituálu fajčenie . Nikotín je prudký jed , jeho náhle vysadenie pôsobí na telo vo forme nervozity . Treba s tým bojovať nie je to ľahké ak človek fajčí kvôli nervozite, nervami , z nudy, ako rituál pri stretnúti s priateľmi.

googwife
21. nov 2022

Ako baby píšu pevná vôľa a nejak zamestnať mozog, aby si nemyslela na fajčenie. Ja som mala tiež veľa pokusov, ale už je to asi 7rokov čo nefajčím, ale mňa bolievala hlava z toho smradu takže nebolo inej voľby 😉

mapadi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
helena1982
21. nov 2022

podla mna ziadne postupne znizovanie cigariet nie je nejak ucinne, treba sa zatat a proste skoncit s tym zo dna na den.