Ako prestať fajčiť ?

karolonakarol
4. jan 2022

Ahojte, chcela by som prestať fajčiť. Fajčila som tak 1 až 2 krabičky denne. Snažím sa to teraz aspoň obmedzovať, ale tá chuť tam je. Skúšali ste niektorá tie nicorette naplaste, žuvačky, spreje ? Pomohli vám? Alebo ako ste vyhrali boj nad cigaretami ?

jan344
4. jan 2022

nepomoze ti nic ..ani zuvacky ani nic podobne ja som fajcil od 14 do 24 a jedneho dna som stym hodil...pevna vola vyhrála!a uz 11 rokov som bez cigarety..uzasny pocit!PEVNA VÔLA

barbora0308
4. jan 2022

@karolonakarol osobne skusenosti nemam, ale mala som az dvoch kolegov, ktory prestali fajcit vdaka vapingu. Davku nikotinu si postupne minimalizovali az nakoniec uplne prestali. Drzim palce a prajem pevnu volu 😊🍀!

barbora0308
4. jan 2022

@barbora0308 ups oprava *ktori 😅

kitycat
4. jan 2022

Kup si cigy, ktore ti nechutia

eeffka
4. jan 2022

@karolonakarol zhasni, zahod cigy a vydrz.
Ja som bola chora, nefajcila sim 14dni som si povedala ze preco nie? Trhalo ma este pol roka, potom este chvilku som si potiahla od kamosiek asi 3sluky za 3m a teraz mi mozes dymit pod nosom a ani ma nehne

@kitycat aj take vyfajcis, ked ine nebudu

ziza116
4. jan 2022

Tiež som fajčila cca krabicku a priatel tiez, fajčili sme už ale iqos. Neodporucam prejsť naň z klasických cigariet, človek začne ešte viac fajčiť 😂
U nás sme si jedného dňa povedali s chlapom že končíme, proste nekúpili sme si už heetsky -cigy :D (cca apríl 2021), čo bolo horšie fajčili sme iqos, takže to aj doma v aute všade vlastne (nesmrdel ako klasické cigy) ...prvé pár dní u mňa boli hrozný absťák, plus chýbala mi cigareta na klasické úkony ako šoférovanie, cesta k autu, čakanie atď, chlapovi ako pauza k PC...tak sme si kúpili pár ks beznikotinovych jednorazovych cigariet v trafike ...to pomohlo aspoň na ten "pocit" držať a ťahať niečo keď prišiel absťák, používala som to hlavne na cestu v aute zo začiatku, lebo bez cigarety som ani šoférovať nevedela :D .. Absťák čo sa týkalo nikotínu bolo treba prekonať, zamestnať hlavu, najhorší bol prvý týždeň potom to už išlo ok...asi po mesiaci som raz v nervoch kúpila krabičku normálnych cigariet.. tri krát som si potiahla, a vyhodila som cigu, zvyšok krabičky mám doteraz ale len preto aby som si mohla povedať že Ha už je tam pár mesiacov 😂 no a hneď nato som zistila že som tehotná, takže vlastne bolo to super že sme tesne predtým prestali a nemusela som riešiť odvykanie kôli tehotenstvu 🙂
Plus motivačna je appka napr. QuitNow 🙂 a síce tie peniaze sa nešetria, ale odkedy nefajcime môžem povedať že v peňaženke to cítiť 🙂

dr_smajlik
4. jan 2022

Prestala som zo dňa na deň, na nový rok 2013,nerobilo mi to problém, nebola som taká silná fajčiara. Môj muž to skúša teraz, prestáva po 15rokoch,sekol s tým na nový rok, má dosť abstáky ale zatiaľ to dáva. Žiadne obmedzovanie, len proste prestať, zamestnať sa nejakým koníčkom, chodí na prechádzky a pomáha mu keď ho vraj škrabkám po chrbte, tak mi ide ruka dopadnúť. Zatiaľ ale badám že to dosť zajedá, z čoho moc apoko nie som a je hrozne nevrlý, ale podporujem ho, lebo prestať už chcel 7 rokov dozadu. Dúfam, že vydrží.
Snažím sa ho motivovať, možno aj tým, že čo ušetrí na cigaretach, za to si môže kúpiť niečo čo ho poteší, takisto viac začne vnímať vône lesa na turistikach, verím ze sa mu zlepší aj pleť a problém s pokožkou vo vlasoch, zuby nebudú žltnúť, a snáď sa zlepší aj jeho chrápanie. Chod do toho s niekym kto ťa podrží v kríze a snaž sa nájsť si niečo čo zmení tvoje návyky.

kitycat
4. jan 2022

@eeffka ja som prave fajcila mentolky a ked ichbzrusili tak som si kupila nejake co som predtym fajcievala. Ale nechutili mu. Mala som ich asi 3 mesiace co mi skratka nechutili... Potom vyschli a chutili este horsie... Uz to bude par mesiacov ak noe rok.

Na cigu si spomeniem obcas ale predstava tej chuti ma odrazda. A tie usetrene peniaze ani nepocitam

jan344
4. jan 2022

@eeffka presne tak som spravil aj ja..zhasol som a uz nikdy viac..tiez som rano miloval si zapálit kavicka pohádka..na terase som to zboznoval...jednoducho zhasnut a vyhodit....hnus to je

luccija
4. jan 2022

@eeffka ja som teraz chorá a už 5 dni som nefajcila snažím sa nastaviť tak, že už konečne skončím, ale bude to veľmi ťažké:(

eeffka
4. jan 2022

@kitycat v bulharsku ,dubaji a na ukrajine este predavaju mentolky, a aj cucoriedkove marlborky 😁😁😁no bola som aj ja pukackova kajnšmetke 🤷‍♀️🤦‍♀️

bestyyy
4. jan 2022

niektorým ľuďom ktorých som poznala, pripadne mi o nich hovorili známi pomohlo vyfajčiť naraz väčšinu krabicky. Bolo im potom tak zle, že už vôbec nemali na cigarety chuť...

lucia851
4. jan 2022

@karolonakarol ja fajčím ale tak jednu krabičku mam na 2 dní. Ale vydržala som tak 18 hodín nefajčít a potom ma to zasa skolilo si zapáliť. A neviem mne tie náplasťe ani sprej nepomohli. Ale viem ti odporučiť chvália velice antinikotinovu liečbu biorezonanciu.stoji to okolo 40 eur tusim

gleep1
4. jan 2022

Je to len a len o pevnej volí. Preto niekto prestáva cely život a nikdy neprestane- chyba mu vola. Poviem ti príklad- môj otec bol alkoholik, 3 mesiace na liečení, po týždni keď prišiel z liečenia sa opil a zas bol v kolotoči. Mama sa s ním rozviedla a týždeň po rozvode prestal sám od seba a nikdy sa už alkoholu nechytil. Liečenie nepomohlo ale pevná vola a vlastné hlboké presvedčenie áno.
Ja som prestala zo dňa na deň, nenávidela som to, naviedol ma na to jeden priateľ a doteraz mu to v duhu vyčítam lebo ja by som v živote nikomu kto nefajčí nenukala cigaretu. Snažila som sa žiť zdravo a toto ma strašne rozculovalo. Už sú to 3 roky co nefajcim a poviem ti, minuly týždeň som v lese na zemi videla celu cigaretu a nejako mi prebehlo hlavou že mám na ňu chuť. V živote by som sa k tomu ale nevrátila lebo nechcem. Musíš byt silná. Inak ti naozaj nič nepomoze. Môžeš si skúsiť to uľahčiť ale podľa mna je naj seknúť zo dňa na deň. Keď to nedáš a zapális si cigu nebrať to ako ze si zlyhala a teraz zas fajčíš. Nie, nefajčia, mala si chvíľkový regres ale pokracujes v nefajceni. Keď budeš mat extra nervy a neudržis sa, nevadí. Dala si si, nič sa nedeje. Stále buď v tom ze si prestala a snaž sa tým riadiť.

nnikka
4. jan 2022

@karolonakarol nie je to o pevnej vôli, musíš si len uvedomiť že je to totálna blbosť a 3 dni sa z toho vyspať (z abstakov). Ja som prestala vďaka knihe Snadna cesta jak prestat kourit. Easyway alebo tak nejak sa to volalo. Celú som ju prečítala, počkala na "aha moment" a mám pokoj.

dr_smajlik
6. jan 2022

@nnikka no môj muž má absťáky už 6.deň a stále hlavne večer má obrovskú chuť zapáliť si.

nnikka
6. jan 2022

@dr_smajlik to najhoršie má už za sebou. Chuť môže dostať aj po mesiaci. Nech vydrží stojí to za to.

kendy76
3. aug 2022

Ja som prestal lebo sú drahé ako sviňa.

nepic
3. aug 2022

@karolonakarol
Ahoj,neviem či pomáhajú náhrady ktoré píšeš,ale ver že keď chces prestať tak prestaneš. Ja som toho živím príkladom,som chlap a po cca 25rokoch a zhruba 30 cigariet denne som sa jedno poobedie o 14:30 rozhodol že prestanem(neviem čo mi preplo v hlave) a už to je 2,5 roka a viac som si nezapálil. Chce to len byť pre to pevne rozhodnutý.

kendy76
8. nov 2022

@nepic Ja podobne, 30 denne a 18.8.2021 o 18 hodine som si po 25 rokoch povedal dosť a odvtedy nefajčím 🙂.

kendy76
12. dec 2023

@kendy76 A stále nefajčím, dobré to je 😊👍