Viem že veľa ľudí má úzkosti a mňa by zaujímalo, ako fungujete v živote? Úplne rovnako ako predtým keď ste ju nemali alebo utekate pred ňou?
Tak ujst sa dost dobre neda, lebo kam idem ja, tam ide uzkost so mnou 🙂 Ale ak myslis vyhybanie sa istym situaciam, miestam, tak ano, ja sa napriklad vyhybam velmi hlucnym miestam alebo dhsim pobytom na miestach, kde sa predrazdia nervy. Rovnake ako predtym to nie je, celu noc na diskoteke uz nedam. Ale vzdy, aj ked mi bolo najhorsie, som sa snazila, aby ma to nevyradilo zo zivota uplne. Teda napr. nikdy som neprestala chodit von, nezacala sa vyhybat ludom, neprestala som sa zaujimat o blizkych.
@marianarem mala vy som tiež konečne sa v tomto zmeniť
A v com je problem, cim najviac trpis?
Neutekat,v konečnom dôsledku je to oveľa horšie.Dobry pocit z prekonania svojim spôsobom lieči.Zalezi aká až je tá úzkosť, pokiaľ je to už úplne panicky stav,že reálne máš pocit,že umries,tak to nehroť a treba sa radit s psychológom.Ja sa prekonavam kvôli práci napr.musím,kvôli deťom,sú rôzne situácie,kedy proste musím zaťať zuby a prejsť tým no a potom potrebujem svoj čas osamote,vravím tomu po tme.Dočerpať sily.Ale veľmi sa to vekom,časom lepší a na 100% vďaka tomuto tréningu.Keby sa vyhýbam všetkému z čoho mám hrôzu,nespravím v živote nič.Strasne som sa bála šoférovať,je to blbosť pre niekoho,ja som išla skolabovať a reálne som 15r do auta nesadla.A teraz,chodím v pohode.S rešpektom a vnútornou nervozitou,ale idem a nikto to na mne nepozná.Pracujem s ľuďmi a to by som kedysi tiež nedala.Zvladnem návštevy.Take kratšie 🙂
u me se stavy uzkosti rozjely letos,potom,co jsme meli v rodine zacatkem roku dve nahla umrti....pokud nemusim,vyhybam se lidem,konkretne jednomu cloveku,ktery mi od prazdnin dost zneprijemnuje zivot. uz jen predstava,ze s nim budu muset mluvit,me uplne paralyzuje. jinak se snazim ve chvilich,kdy me to zase zacina uplne svazovat, zacne mi tuhnout krk, svira se mi zaludek, chce se mi na wc, tak se snazim myslet na neco jineho, odvest pozornost jinym smerem...treba dneska jsem musela byt skoro hodinu v pritomnosti onoho cloveka.kdyz zacal mluvit,bylo mi az fyzicky zle od zaludku,zacala jsem v duchu pocitat pavuciny na strope, svetla na stene a okopavat si boty.za chvilku to preslo. ale v prvni chvili jsem myslela,ze budu muset zdrhnout pryc
taky je dobre zacit pomalu zhluboka dychat a soustredit se na svuj dech a vydech.pri nadechu si predstavovat jak na nas sviti sunicko,s vydech jak z nas odchazi spatna energie
Ja s tym velmi tazko odvtedy zijem, niekedy ledva fungujem nieto este zit. Raz hore, raz dole.
@marianarem ja chcem chodiť von s mužmi ako kedysi ale bojím sa trochu že to nedám keď to nedávam aj keď idem s rodičmi sa prejsť hneď ma prenikne úzkosť a hrozný strach
@autor jestli máš až takové problémy,tak si nech předepsat prášky na zklidnění, ty slabší může i obvodní lékař. a najdi si nějakého psychoterapeuta, s kterým to můžeš probrat.potřebuješ najít spoušteč těch uzkosti, aby jsi ten problém mohla uchopit a postavit se mu čelem. ..uzkost- někdy je skrytý strach, z čeho? čeho se bojíš když jdeš ven? můžeš udělat něco realného, cím omezíš svůj strach vyjít ven? zkus se zeptat sama sebe a odpovědět si, at víš
Je to velmi neprijemny stav. Kt.ma prepadne z nicoho nic. Davam si magnezium. A snazim sa odputat mysel. Je to vela o psych.stave.co to vyvola a pod. Treba to odsledovat a naucit sa s tym zit.
Pochybujem ze sa toho da zbavit.ale radasa docitam o inom ..